- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δακτύλιος: Επιστρέφει στην Αθήνα στις 25 Οκτωβρίου
Ποιες περιοχές περιλαμβάνει - Ποια οχήματα εξαιρούνται
Ο Δακτύλιος επιστρέφει με αλλαγές στο κέντρο της Αθήνας, αρχής γενομένης από τις 25 Οκτωβρίου 2021, όπως ανακοίνωσε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής.
Σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες ο Δακτύλιος επανέρχεται στην καθημερινότητα των οδηγών που κινούνται στην Αθήνα. Όπως ανακοίνωσε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, το μέτρο ξεκινά να ισχύει στις 25 Οκτωβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη τοποθέτησή του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης είχε επισημάνει ότι είναι καιρός «να επιστρέψει ο πράσινος δακτύλιος στην Αθήνα».
Εδώ και αρκετούς μήνες το μποτιλιάρισμα είναι μεγάλο και η κίνηση στους δρόμους πολύ αυξημένη -γεγονός που επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στον Real FM, ο κ. Καραμανλής. «Είναι γεγονός ότι η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας έχει επιβαρυνθεί. Όσοι ζούμε στο κέντρο της Αθήνας καθημερινά βιώνουμε αυτή την κατάσταση. Αυτό το θέμα δεν αντιμετωπίζεται από ένα ή δυο υπουργεία, τον δήμο και την περιφέρεια. Χρειάζεται να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και να κάνουμε έναν σοβαρό, ολοκληρωμένο σχεδιασμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Όπως είπε, ετοιμάζεται ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλαγών με στοχευμένες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, με την ονομασία «Ανάσα για την Αθήνα». Ανάμεσα στα κυκλοφοριακά μέτρα είναι και η επιστροφή του Δακτυλίου στο κέντρο.
Οι αλλαγές που έρχονται στον Δακτύλιο - Ποια οχήματα μπαίνουν
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Καραμανλής, «μπορεί ο Δακτύλιος να είναι ξεπερασμένο μέτρο», αλλά θα εφαρμοστεί με διαφορετική λογική.
«Ξεκινά στις 25 Οκτωβρίου και βασίζεται σε πρώτη φάση σε διαχωρισμό μονών και ζυγών, αλλά με μια θεμελιώδη διαφορά. Μπαίνει τέλος στις χιλιάδες εξαιρέσεις και τα "παραθυράκια". Σήμερα υπάρχουν πάρα πολλά αυτοκίνητα που εξαιρούνται από τον Δακτύλιο» εξήγησε, ξεκαθαρίζοντας ότι «οι μόνες εξαιρέσεις θα αφορούν τα ηλεκτρικά οχήματα».
Κλείνοντας, σημείωσε ότι υπάρχει έτοιμη μελέτη για να αναπροσαρμοστούν τα όρια του Δακτυλίου, καταλήγοντας ότι η ζώνη θα ανοίξει, περιλαμβάνοντας και νέες περιοχές στην Αθήνα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πολυδιάστατη ανοιξιάτικη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους ενώνει το χθες με το σήμερα
«Η περιέργεια γιορτάζει τη γάτα», για άλλη μια φορά
Πίστη, χαρά, αλλά και σκληρές εικόνες μέσα από τις μαρτυρίες ξένων περιηγητών - Αγορές που βούιζαν, αμνοερίφια προς σφαγή, σνομπ Ανάκτορα, βροχή από τουφεκιές
Στις παρεμβάσεις περιλαμβάνεται επίσης η ανάγκη προστασίας του δημόσιου χώρου και των γειτονιών
Συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
Παράταση υποβολής προτάσεων έως τις 15 Απριλίου
Η ιστορία του Πέτρινου, η αναβίωση και οι αντιδράσεις
Η Αθήνα μετατράπηκε σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της
Ταξίδι στην ιστορία και τη βιομηχανική αρχαιολογία με πρωτοστάτες τα αδέρφια Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλο
Η διάρκεια και οι περίοδοι φιλοξενίας
Λόγω του «9ου Αγώνα Πεδίου 'Αρεως - Στις γειτονιές της Αθήνας»
Με το σύνθημα «Η πόλη σου, το φεστιβάλ σου»
Η Αθηναϊκή Ριβιέρα αποκτά νέο σημείο συνάντησης
10 προτάσεις για πρωινό και καφέ, γιορτινή έξοδο για φαγητό και τη βόλτα, αλλά και για το τέλειο πασχαλινό δώρο
Όσο η πόλη οργανώνεται γύρω από το ιδιωτικό αυτοκίνητο, τόσο ενισχύεται ένας φαύλος κύκλος περιβαλλοντικής επιβάρυνσης
Ένα οικοσύστημα που αναδεικνύει την αξία της ελληνικής και μεσογειακής κουλτούρας και επαναφέρει τον ιστορικό άξονα της Σταδίου στο επίκεντρο της ζωής της πρωτεύουσας
H αλλαγή είναι δυνατή. Η ιδέα ότι «στην Ελλάδα δεν αλλάζει τίποτα» λειτουργεί σαν άλλοθι.
Επετειακό φεστιβάλ στις 4 και 5 Απριλίου, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου
Η μέση θερμοκρασία διαμορφώθηκε στους 12,63 βαθμούς Κελσίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.