Πολιτικη & Οικονομια

Άννα Διαμαντοπούλου για Όλαφ Σολτς: «Άνθρωπος των έργων»

«Είναι ευρωπαϊστής με σαφείς απόψεις για την αλληλλεγγύη μεταξύ Βορρά και Νότου»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Όλαφ Σολτς και Άννα Διαμαντοπούλου
Όλαφ Σολτς και Άννα Διαμαντοπούλου © Άννα Διαμαντοπούλου/Facebook

Η Άννα Διαμαντοπούλου μιλά για τον Όλαφ Σολτς και τις γερμανικές εκλογές, εξηγώντας τι σημαίνει για την Ελλάδα η νίκη του υποψηφίου των Σοσιαλδημοκρατών.

Για τον Όλαφ Σολτς μίλησε η Άννα Διαμαντοπούλου μία ημέρα μετά τις εκλογές στη Γερμανία. Η κάλπη έβγαλε νίκη των Σοσιαλδημοκρατών μετά από 19 χρόνια, καθώς το SPD συγκέντρωσε το 25,7% των ψήφων, το καλύτερο αποτέλεσμα που έχει καταγράψει εδώ και πολλά χρόνια.

Στην ανάρτησή της η κα Διαμαντοπούλου αναφέρεται στον Όλαφ Σολτς, επισημαίνοντας ότι «δεν είναι ο χαρισματικός ρήτορας του μπαλκονιού» αλλά «ο άνθρωπος, ο οποίος σε οποία θέση υπηρέτησε, άφησε έργο».

Για το τι σημαίνει για την Ελλάδα η νίκη Σολτς στη Γερμανία, τονίζει μεταξύ άλλων: «Για την Ελλάδα, το σημαντικό είναι ότι ο Scholz είναι ευρωπαϊστής με σαφείς απόψεις για την αμοιβαιότητα και αλληλεγγύη, που πρέπει να υπάρχει μεταξύ Βορρά και Νότου, Ανατολής και Δύσης».

Ποιος είναι ο Όλαφ Σολτς - Η ανάρτηση από την Άννα Διαμαντοπούλου

«Ο Olaf Scholz είναι ένας πολιτικός των έργων. Δίνει περιεχόμενο στη σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία, συνδυάζοντας τον οικονομικό ρεαλισμό με την κοινωνική πολιτική. Δεν είναι ο χαρισματικός ρήτορας του μπαλκονιού, είναι ωστόσο ο άνθρωπος, ο οποίος σε οποία θέση υπηρέτησε, άφησε έργο.

» Για την Ελλάδα, το σημαντικό είναι ότι ο Scholz είναι ευρωπαϊστής με σαφείς απόψεις για την αμοιβαιότητα και αλληλεγγύη, που πρέπει να υπάρχει μεταξύ Βορρά και Νότου, Ανατολής και Δύσης.

» Πιστεύει, δηλαδή, στην ανάγκη να οικοδομήσουμε μια Ευρώπη χωρίς ανισότητες, μια Ευρώπη με ισχυρό λόγο στη διεθνή σκηνή.

» Μπροστά στο πορτραίτο του Helmut Schmidt, του είχα ευχηθεί να φτάσει κι ο ίδιος στην Καγκελαρία. Σήμερα, εύχομαι ξανά, ολόψυχα, να το πετύχει» αναφέρει η Άννα Διαμαντοπούλου στην ανάρτησή της.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ