- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χρυσοχοΐδης για Χρυσή Αυγή: H δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της
Τι είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για τη δίκη της Χρυσής Αυγής
«Η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της την Τετάρτη - Όλοι ενεργά απέναντι σε αυτό το φαινόμενο», η δήλωση Χρυσοχοΐδη για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.
Για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, τον κορωνοϊό και τις καταλήψεις στα σχολεία μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Η τρομοκρατία στην Ελλάδα είναι υποτονική, αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχει», τόνισε ο υπουργός. Όπως εξήγησε είναι υποχρέωση της πολιτείας να εξιχνιάσει όλες τις υποθέσεις.
«Εργαζόμαστε και για την εξιχνίαση της υπόθεσης της Marfin».
Σχετικά με την δίκη της Χρυσής Αυγής ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της την Τετάρτη. «Είναι μαχαιροβγάλτες. Δεν παλεύουν με τα χέρια τους αλλά βγάζουν μαχαίρια. Είναι όλοι δειλοί. Πρέπει να σταθούμε όλοι ενεργά απέναντι σε αυτό το φαινόμενο».
Για την εφαρμογή των μέτρων
Υπεράνθρωπη η προσπάθεια της αστυνομίας με ήπια μέσα για να εφαρμοστούν τα μέτρα, όπως είπε ο υπουργός, ενώ στη συνέχεια έκανε έκκληση στη συνείδηση όλων. Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι όποιο μέτρο λαμβάνεται έχει επιπτώσεις στην οικονομία. Γι’ αυτό πρέπει τόσο οι πολίτες όσο και οι επιχειρηματίες να λάβουν σοβαρά υπόψη τα μέτρα.
Στη συνέχεια είπε ότι οι έλεγχοι και οι αποτροπές είναι χιλιάδες. «Αυτό που μπορεί να κάνει ένας αστυνομικός είναι να κόψει πρόστιμα. Είναι πολύ σημαντικό ζήτημα πια η ευθύνη του καθενός. Αυτή τη στιγμή περνάμε μια δοκιμασία».
Ο κ. Χρυσοχοΐδης προσέθεσε ότι η δουλειά της πολιτείας και των αρχών είναι να εποπτεύσουν την εφαρμογή των μέτρων για μηδενισμό του προβλήματος. «Το πρόβλημα είναι στις πλατείες. Συσσωρεύονται μαζικά σε πλατείες.», είπε και συμπλήρωσε πως «τα μέτρα κλιμακώνονται διαρκώς. Εγώ πιστεύω ότι θα αποδώσουν τα μέτρα».
Τέλος, όπως είπε «εάν νοσήσει η αστυνομία, καταρρέει το κράτος». Επίσης, σημαντικό είναι και το θέμα με τους μετανάστες που νοσούν, ωστόσο είναι ελεγχόμενο το πρόβλημα. Το ζήτημα είναι στο κέντρο της Αθήνας, τόνισε.
Για τις καταλήψεις στα σχολεία
«Δεν θα ασκήσουμε βία στα παιδιά για να ανοίξουμε τα σχολεία. Η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία έχει δικαιωθεί πλήρως. Δεν έχουμε κρούσματα στα σχολεία», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.
Και συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι θα τελειώσουν γιατί δεν έχουν κανένα σκοπό. Τις καταστάσεις αυτές τις πληρώνουν τα παιδιά που θέλουν να περάσουν στο πανεπιστήμιο.»
Η αστυνομία μπορεί να παρέμβει στις καταλήψεις μόνο με εντολή εισαγγελέα, επεσήμανε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραίτηση, είναι λόγια του αέρα» επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη
Παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ
«Μπορούμε να διαφωνούμε χωρίς να επιδιώκουμε την πολιτική ή τη φυσική εξόντωση των αντιπάλων μας» σημειώνει
Τι είπε από το βήμα της Βουλής
«Σε αυτή την εκστρατεία λάσπης σε βάρος μου, το ένα ψέμα, διαδέχεται το άλλο» επεσήμανε ο υπουργός
«Ζούμε σε περίοδο τοξικότητας άνευ προηγουμένου» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός
Πρόταση για κοινό όριο ηλικίας και ευρωπαϊκή επαλήθευση και νέο πλαίσιο από το 2027
Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για την άνοδο του Σουμάχερ
Ο δείκτης νομοθέτησης δείχνει βελτίωση, ωστόσο παραμένουν παθογένειες στις τροπολογίες
«Δείτε το και βγάλτε τα συμπεράσματά σας», γράφει ο υπουργός Υγείας
Η ΝΔ απαντά στον διχασμό - Με έργο, θεσμικότητα και αιχμές για το πολιτικό κλίμα
Συνεδρίαση τέλη Απριλίου εν μέσω πιέσεων – Ο Δ. Μαρκόπουλος αντικαθιστά τον Μ. Λαζαρίδη
Παρέμβαση του ευρωβουλευτή της ΝΔ στην Επιτροπή Αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
«Πραγματικά γελάω, γελάω μαζί σας με την απόλυτη ειρωνεία»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας συνέδεσε την κριτική της με το ζήτημα του κράτους δικαίου
Συνεχίζουν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη οι οδηγοί
Τι ανέφερε το νέο ιατρικό ανακοινωθέν
Απέρριψε σενάρια για αποχώρηση από την ευρωπαϊκή εισαγγελία και ανέβασε τους τόνους για τις εκλογές
Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό για υποκλοπές, Δικαιοσύνη και πολιτικές ευθύνες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.