- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης από Χάλκη: Ανακοίνωσε μείωση ΕΝΦΙΑ για τα μικρά νησιά
Το μήνυμα στήριξης του πρωθυπουργού στους κατοίκους του ακριτικού νησιού - Τι είπε για τον κορωνοϊό και την προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του ιού
Τη μείωση ΕΝΦΙΑ για τα μικρά νησιά ανακοίνωσε από τη Χάλκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης - Νέο μήνυμα προς τους πολίτες για τον κορωνοϊό.
Την απόφαση της κυβέρνησης αναφορικά με τη μείωση ΕΝΦΙΑ στα μικρά νησιά ανακοίνωσε από τη Χάλκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης 6 Αυγούστου 2020 επίσκεψη στη Χάλκη και είχε συνομιλίες με τοπικούς φορείς και κατοίκους του ακριτικού νησιού.
Όπως είπε, η μείωση ΕΝΦΙΑ στα μικρά νησιά αποτελεί έμπρακτη κίνηση στήριξης όσων επιλέγουν -κόντρα στις αντιξοότητες- να μένουν μόνιμα εκεί. Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο δήμαρχος Χάλκης Άγγελος Φραγκάκης, ο οποίος του παρέδωσε αναλυτικό υπόμνημα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί και τις προτάσεις του. Μεταξύ άλλων ζήτησε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης κυρίως για τους κατοίκους που παραμένουν στο νησί και τη χειμερινή περίοδο. Ανάλογες ήταν οι παρεμβάσεις που έγιναν από τους αντιδημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους Χάλκης.
«Εδώ η σημαία μας κυματίζει λίγο πιο ψηλά, το μπλε της θάλασσας είναι λίγο πιο γαλάζιο και η καρδιά της πατρίδας μας χτυπάει λίγο πιο δυνατά» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντησή του με τον δήμαρχο Χάλκης, Ευάγγελο Φραγκάκη και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του νησιού όπου τέθηκαν επί τάπητος καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στη Χάλκη.
Απευθυνόμενος στη δημοτική αρχή του νησιού ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Στην πρώτη παρέμβαση την οποία θα κάνουμε, όπου θα αφορά τον φόρο ακίνητης περιουσίας, τον ΕΝΦΙΑ, θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τα μικρά νησιά». Και εξήγησε: «Θέλουμε να μειώσουμε -όσο αυτό είναι εφικτό- και όσο μας το επιτρέπουν τα δημόσια οικονομικά τη φορολογική επιβάρυνση αυτών των συμπολιτών μας που επιλέγουν -κόντρα στις αντιξοότητες- να κατοικούν όλο το χρόνο, ειδικά, στα μικρά μας νησιά.
«Και θεωρούμε ότι είναι το ελάχιστο το οποίο μπορούμε να κάνουμε, ένα μικρό πρόσθετο οικονομικό κίνητρο για να είναι λίγο πιο εύκολη η καθημερινότητά σας που το καλοκαίρι μπορεί να φαίνεται ελκυστική και όμορφη αλλά ξέρω ότι μετά το καλοκαίρι ακολουθεί πάντα και ο χειμώνας που δεν είναι εύκολος» πρόσθεσε.
Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό από τη Χάλκη
Από τη συζήτηση με τοπικούς φορείς και κατοίκους της Χάλκης δεν έλειψαν και οι αναφορές στην πανδημία κορωνοϊού.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να τηρούνται ευλαβικά οι κανόνες Δημόσιας Υγείας και οι οδηγίες των ειδικών, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού στην Ελλάδα.
«Θέλω να σας ζητήσω -το κάνω σε κάθε ευκαιρία μου- να τηρούμε τα μέτρα των ειδικών. Έχει, ειδικά, μεγάλη σημασία, αυτό, στις μικρές κοινότητες οι οποίες ακόμα σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι προστατευμένες -και ήταν προστατευμένες- και πρέπει να παραμείνουν προστατευμένες από τον κορωνοϊό. Καλούμαστε όλοι να κάνουμε "μικρές θυσίες". Βασικά να φοράμε τη μάσκα μας σε κλειστούς χώρους αλλά και σε ανοιχτούς χώρους, εκεί που δεν μπορούμε να τηρήσουμε τις αποστάσεις. Έτσι ώστε να προστατεύσουμε τη δική μας υγεία αλλά, κυρίως, την υγεία και αυτών που αγαπάμε» εξήγησε.
«Νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο και η Χάλκη μέχρι το τέλος της δικής μας 4ετίας πραγματικά θα είναι ένα άλλο νησί» ανέφερε από τη μεριά του ο δήμαρχος του νησιού Άγγελος Φραγκάκης. Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος τόνισε: «Με την παρουσία του στο νησί της Χάλκης, ο πρωθυπουργός εκφράζει την πίστη ότι η στήριξη των Ελλήνων και των Ελληνίδων των μικρών ακριτικών νησιών μας είναι η καλύτερη υπηρεσία».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας ανακοινώσει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα μικρά νησιά, επανέλαβε ότι η έμπρακτη στήριξη των κατοίκων σε αυτά τα μέρη αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πρόσθετη έκπτωση - Ο εβδομαδιαίος απολογισμός του κυβερνητικού έργου
Έκθεση με θετικά μηνύματα για την ελληνική οικονομία
Το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ με ορίζοντα το 2035 - Ψηφιακή πλατφόρμα για τις τιμές στην ακτοπλοΐα
Ξεκινά τη Δευτέρα με μείωση του ορίου στα 5.000 ευρώ - Όλες οι αλλαγές
Η έκθεση της Κομισιόν που όλοι επικαλέστηκαν, αλλά λίγοι διάβασαν
Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου - Τι δήλωσαν οι δύο ηγέτες
Στη στήλη Business Backstage δεν βλέπεις απλώς την είδηση, αλλά και το τι κρύβεται πίσω από αυτή. Κάθε εβδομάδα, όλα όσα κινούν την οικονομία — αλλιώς
Στόχος η υποχώρηση των τιμών κατά 5% έως 20% σε βασικά προϊόντα από τις 31 Αυγούστου
Τα νέα στοιχεία της ΡΑΑΕΥ αποκαλύπτουν ανατροπές στις χρεώσεις για το 2026
Για πρώτη φορά μετά από χρόνια η δεξίωση μεταφέρθηκε στο εσωτερικό του Μεγάρου - Ποιοι έδωσαν το παρών, οι απουσίες
Ομιλία του ΠτΔ για την 52η επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας
Ζαχαράκη: «Η ιστορική αυτή μεταρρύθμιση είναι η πυξίδα για μια νέα πορεία στην ελληνική Ανώτατη Εκπαίδευση»
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
«Ανάγκη αναθεώρησης και όχι κατάργησης του άρθρου 16», τόνισε η υπουργός Παιδείας
Η νέα φιλοσοφία της πολιτικής για τα άτομα με αναπηρία και οι μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν την καθημερινότητα
Ο οδικός χάρτης περιλαμβάνει επτά στρατηγικούς άξονες για τη μετάβαση σε μια σύγχρονη εταιρεία
Ποιους αφορά το πρόγραμμα - Απασχόληση με ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές έως και 1.250 ευρώ
Ποιους αφορά η συμπληρωματική πληρωμή
Κατάθεση στεφανιού από τον ΠτΔ στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή στα πρώην κρατητήρια των ΕΑΤ-ΕΣΑ
«Η αντιπολίτευση αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», τόνισε ο πρωθυπουργός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.