- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επικοινωνία Σακελλαροπούλου - Πάπα Φραγκίσκου για Αγία Σοφιά
Πρόσκληση προς τον Πάπα Φραγκίσκο να επισκεφθεί τη χώρα μας το 2021
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, είχε επικοινωνία με τον Πάπα Φραγκίσκο με θέμα τη μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί.
H Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε σήμερα με τον Πάπα Φραγκίσκο, με αφορμή την απόφαση της τουρκικής ηγεσίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. Η κυρία Σακελλαροπούλου υπογράμμισε ότι η απόφαση αυτή πληγώνει βαθιά όσους θεωρούν ότι το κορυφαίο αυτό σύμβολο της Χριστιανοσύνης ανήκει στην ανθρωπότητα και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά και απομακρύνει την Τουρκία από τις αξίες του κοσμικού κράτους και τις αρχές της ανεκτικότητας και του πλουραλισμού.
Η ενέργεια αυτή, τόνισε, δεν αποτελεί εσωτερικό θέμα της Τουρκίας αλλά ευρύτερο ζήτημα που πρέπει να καταδικασθεί με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο από τη διεθνή κοινότητα. Η Πρόεδρος ευχαρίστησε τον Ποντίφικα για τις υποστηρικτικές του δηλώσεις και του ζήτησε να ασκήσει και αυτός, από την πλευρά του, όλη του την επιρροή για να ευαισθητοποιηθεί η διεθνής κοινή γνώμη, προκειμένου η τουρκική ηγεσία να ανακαλέσει την απόφασή της και να επαναφέρει την Αγία Σοφία σε καθεστώς προστατευόμενου μνημείου.
Από την πλευρά του, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας συμφώνησε με τις επισημάνσεις της κυρίας Σακελλαροπούλου, αναγνώρισε τα πολιτικά κίνητρα της απόφασης του κ. Ερντογάν και υποσχέθηκε να συνεχίσει τις προσπάθειές του, στο πλαίσιο του ρόλου του, για αναθεώρηση της απόφασης αυτής. Επίσης ο Πάπας εξήρε τις προσπάθειες της χώρας μας στην υποδοχή των προσφύγων και μεταναστών, όπως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει και ο ίδιος κατά την επίσκεψή του στη Λέσβο το 2016.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε την πρόσκληση προς τον Πάπα Φραγκίσκο να επισκεφθεί τη χώρα μας το 2021, χρονιά κατά την οποία θα εορταστούν τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση. Ο Ποντίφικας αποδέχθηκε την πρόσκληση, ευελπιστώντας ότι οι συνθήκες θα επιτρέψουν την υλοποίηση του ταξιδιού.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Αναφέρθηκε και στη μείωση της τιμής του πετρελαίου στην αντλία
Η αίσθηση του κατεπείγοντος και ο ανταγωνισμός ΠΑΣΟΚ - ΕΛΑΣ για τη δεύτερη θέση έχουν οδηγήσει στην αναβίωση των χειρότερων χαρακτηριστικών της μεταπολίτευσης
Όλοι αυτοί που συζητούν δημόσια χωρίς να έχουν ελέγξει ούτε τα απολύτως βασικά
«Τα αποτελέσματα της ελληνικής γεώτρησης θέλουν δύο μήνες»
Νέες μειώσεις στην αντλία αναμένονται τις επόμενες ημέρες
Αντιδράσεις παραγωγών και αγροτών
Τι ισχύει με τους πολύτεκνους και το συνολικό ποσό που θα πάρουν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.