- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κεραμέως: Δεν κλείσαμε τα σχολεία για να μαζεύονται αλλού
Το μήνυμα της υπουργού Παιδείας προς γονείς και μαθητές
Μήνυμα της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, προς μαθητές και γονείς σε σχέση με το κλείσιμο των σχολείων λόγω κορωνοϊού.
«Πλέον αποτελεσματική στιγμή» χαρακτήρισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως την απόφαση για την 14ήμερη παύση λειτουργίας των σχολικών μονάδων, εξηγώντας πως «προφανώς τα σχολεία δεν έκλεισαν για να γίνονται συναθροίσεις εκτός σχολείων».
Μιλώντας στον «Θέμα 104,6» η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στην παγκόσμια πλέον καμπάνια του «Μένουμε σπίτι», συμπληρώνοντας πως πρέπει να αποφεύγουμε όσο πιο πολύ γίνεται τις μεγάλες συναθροίσεις.
Η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε ότι ξεκινά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση καθώς, όπως είπε, «είναι σημαντικό να διατηρηθεί η σχέση του μαθητή-φοιτητή με την εκπαιδευτική διαδικασία». «Η διαδικασία αυτή δεν αντικαθιστά την ύλη, αυτή θα αναπληρωθεί όταν ανοίξουν τα σχολεία» διευκρίνισε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενη στα σενάρια για την αναπλήρωση της ύλης, η Νίκη Κεραμέως, αφού ξεκαθάρισε ότι δεν θα χαθεί ούτε το ακαδημαϊκό ούτε το σχολικό έτος, τόνισε ότι «εάν το σχολείο κλείσουν μέχρι τρεις εβδομάδες, αναπληρώνουμε έδαφος με σχετικά ήπιους τρόπους όπως μείωση ώρας στα 35 λεπτά». «Για μεγαλύτερο διάστημα εκεί θα μιλήσουμε ενδεχομένως για επέκταση σχολικού έτους, για μείωση ύλης και καθυστέρηση στην έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων», πρόσθεσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό.
«Καταρχήν θα προσπαθήσουμε για όσο πιο κοντά στην πραγματική ημερομηνία» συμπλήρωσε η υπουργός για τις πανελλαδικές εξετάσεις μετά την παύση λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Τέλος σε σχετική ερώτηση που τις έγινε για το εάν θα κλείσουν και οι Εκκλησίες η υπουργός Παιδείας απάντησε ότι «θα ακολουθήσουμε αυστηρά τις οδηγίες των ειδικών».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αυτή την αλλαγή μπορεί να εγγυηθεί το ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος
Υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη ψηφιακή εφαρμογή δεν αποτελεί εργαλείο ιατρικής διάγνωσης
Τα ποσά θα αρχίσουν να εμφανίζονται σταδιακά εντός της ημέρας στους λογαριασμούς IBAN των δικαιούχων
Στο ΙΤΕ ο επίγειος δορυφορικός σταθμός του Εθνικού Προγράμματος Μικροδορυφόρων
H ανάρτηση του επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Απόψε μεγάλης κλίμακας επίγειος ψεκασμός σε έκταση περίπου 10.000 στρεμμάτων στην Αν. Αττική
Με αφορμή το ζήτημα της αντιπροεδρίας της Βουλής
Το ποσό που διαθέτει πλέον το κράτος για τις άγονες γραμμές ανέρχεται στα 168 εκατ. ευρώ ετησίως
Πότε ανοίγει η πλατφόρμα myΘέρμανση
Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η υποχρεωτική ασφάλιση, με βασικό φορέα τον E-EΦKA και το ΤΕΚΑ
Για δύο μέτρα και δύο σταθμά κατηγορεί τη Χαριλάου Τρικούπη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Άκουσα έναν νεαρό να λέει "ποιο Μετρό; Φέρτε μου πίσω τον Ντέλια"», τόνισε ο πρωθυπουργός
«Αν εμείς έχουμε μεγάλες αυξήσεις λόγω καρτέλ, τότε πχ στην Γερμανία ή στην Δανία τί έχουν; Τον Εσκομπαρ;»
Καμπανάκι από τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για ασφαλιστικό σύστημα δύο ταχυτήτων
Τα μεγάλα έργα που αλλάζουν την πόλη
«Είναι λογικό η ΝΔ να μην στηρίξει μια τέτοια πρόταση»
Το σχέδιο θα στηρίξει 460.000 ευάλωτα νοικοκυριά, μειώνοντας την εξάρτησή τους από τα ορυκτά καύσιμα
«Το έργο ενώνει τη Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια με την Αθήνα», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Οι εκτιμώμενες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.