- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Δεν «πούλησαν» οι celebrities τελικά - Μόνο ένας στην Ευρωβουλή
Τι έκαναν ηθοποιοί, δημοσιογράφοι, τραγουδιστές και μετεωρολόγοι
Εκτός Ευρωβουλής οι διάσημοι. Η μία θέση για celebrity στο Ευρωκοινοβούλιο ανήκει στον Αλέξη Γεωργούλη.
Εκτός εδράνων της Ευρωβουλής φαίνεται πως έμειναν οι διάσημοι που διεκδικούσαν μία θέση στο Στρασβούργο. Μόλις ένας, ο Αλέξης Γεωργούλης μετακομίζει στην Ευρώπη, καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει τους απαραίτητους σταυρούς.
Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός συγκέντρωσε 60.713 σταυρούς, στο 75% της ενσωμάτωσης, αριθμός που του εξασφαλίζει την πέμπτη έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή.
Τον Αλέξη Γεωργούλη δεν θα ακολουθήσει, ωστόσο, η τραγουδίστρια Ραλλία Χρηστίδου καθώς η πρώην παίκτρια του Fame Story βρέθηκε στην 14η θέση στη λίστα για τις ευρωεκλογές.
Εκτός Ευρωβουλής και η ηθοποιός Πέγκυ Σταθακοπούλου, η οποία διατήρησε χαμηλό προφίλ προεκλογικά και χαμηλά ποσοστά μετεκλογικά.
Με το ΚΙΝΑΛ να εκλέγει δύο ευρωβουλευτές, και ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου μένει εκτός Ευρωβουλής. Αν και βρέθηκε στους πέντε δημοφιλέστερους στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος με 19.572 σταυρούς δεν χρίζεται ευρωβουλευτής.
Η δημοσιογράφος Σεμίνα Διγενή διεκδίκησε μία θέση για λογαριασμό του ΚΚΕ, ωστόσο η ανταπόκριση του κόσμου δεν της έδωσε την αρκούσα ώθηση για να φτάσει μέχρι το Στρασβούργο. Η κ. Διγενή συγκέντρωσε 14.986 σταυρούς και δεν εκλέγεται με το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.
Ανάλογο το μέλλον και για τον Κλέων Γεωργιάδη που συστρατεύτηκε με το MέΡΑ25 και τον Γιάνη Βαρουφάκη. Αλλά, η παρθενική εμφάνιση του κόμματος του πρώην υπουργού Οικονομικών, εξασφαλίζει μόλις και μετά βίας (εκτός απροόπτου) μία θέση στην Ευρωβουλή και αυτή θα την πάρει εκ νέου η Σοφία Σακοράφα.
Το χαμηλό ποσοστό του Βασίλη Λεβέντη και της Ένωσης Κεντρώων σε ευρωπαϊκό - και σε αυτοδιοικητικό- επίπεδο παρέσυρε και τον Κώστα Σόμμερ, ο οποίος με μόλις 1.798 σταυρούς βρίσκεται τρίτος στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, το οποίο ούτως η αλλιώς μένει εκτός.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.