- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Πολάκης: Το δάνειο το πήρα γιατί ζορίζομαι
«Σήμερα βγάζω λιγότερα χρήματα από όσα έβγαζα ως γιατρός-χειρουργός και πριν το 2010», λέει ο αναπ. υπουργός Υγείας
«Εγώ γι' αυτό το δάνειο έβαλα υποθήκη το σπίτι μου, αλλά αυτοί έβαλαν υποθήκη τα σπίτια όλων των Ελλήνων και οδήγησαν τις τράπεζες σε ανακεφαλαιοποιήσεις» τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Documento ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και προσθέτει γι΄αυτό και είπα στον κ. Στουρνάρα «ότι στο πλαίσιο του ανεξάρτητου και θεσμικού του ρόλου θα πρέπει να ελέγξει και όλα αυτά τα δάνεια, γιατί αλλιώς δίνει την εικόνα ότι αποτελεί οργανικό στοιχείο της επίθεσης εναντίον μου».
Υποστήριξε ότι «παραλάβαμε ένα σύστημα υγείας που χρώσταγε περίπου 930 εκατ. ευρώ και φέτος έχει 300 εκατ. ευρώ θετικό ταμειακό πλεόνασμα. Παραλάβαμε ένα σύστημα που είχε αποστελεχωθεί και σε τρία χρόνια έχουν αναλάβει υπηρεσία πάνω από 18.000 άνθρωποι και είναι στα σκαριά να αναλάβουν άλλοι 5.500».
Ο κ. Πολάκης επισημαίνει ότι «το σύστημα που ταϊστηκε χοντρά από το ΚΕΕΛΠΝΟ όλα τα προηγούμενα χρόνια και εξαιτίας του οποίου διακινήθηκε μαύρο πολιτικό χρήμα μέσα από τα ΜΜΕ με έχει απέναντι», ενώ εξηγώντας τους λόγους που πήρε το δάνειο υπογραμμίζει «το δάνειο το πήρα γιατί ζορίζομαι. Γιατί σήμερα βγάζω λιγότερα χρήματα από όσα έβγαζα ως γιατρός-χειρουργός και πριν το 2010» και προσθέτει «νομίζετε ότι δεν θα μπορούσα να ζητήσω διευκολύνσεις από διάφορους των οποίων η κερδοφορία εξαρτάται και από τις υπουργικές αποφάσεις; Δεν μπορώ και δεν θέλω να το κάνω, γιατί οι υπουργικές αποφάσεις που υπογράφω είναι προς όφελος των ανθρώπων και του δημοσίου».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.