- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ο Πολάκης κατονομάζει δικαστές και ασκεί πιέσεις για Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ
Προαναγγέλλει ότι θα υπάρχει και συνέχεια σε αυτά που γράφει
Ευθείες πιέσεις στη Δικαιοσύνη για τις υποθέσεις της Novartis και του ΚΕΕΛΠΝΟ ασκεί με ανάρτησή του στo Facebook ο Παύλος Πολάκης.
Λιγότερο από ένα 24ωρο μετά την κίνησή του να αποκαλύψει την ταυτότητα προστατευόμενου μάρτυρα για την υπόθεση Novartis, δημοσιεύοντας μάλιστα και φωτογραφία του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κάνει λόγο για καθυστέρηση των δικαστών, τους οποίους και κατονομάζει ονομαστικά, θέτοντας σειρά ερωτημάτων.
Όπως αναφέρει στη μακροσκελή ανάρτησή του, η απαγγελία κατηγορίας κατά του προστατευόμενου μάρτυρα Νίκου Μανιαδάκη και η επιβολή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα σε βάρος του «έχει φέρει πανικό σε όλο το σύστημα των λαμόγιων που χρεωκόπησαν τη χώρα».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Πολάκης υποστηρίζει:
- Γιατί η κυρία Μπόζνου, ανακρίτρια κατά της διαφθοράς, δεν έχει καλέσει ακόμη για ανάκριση (και πιθανή προφυλάκιση) τον πρώην αντιπρόεδρο της Novartis, Κωνσταντίνο Φρουζή.
- Γιατί η κυρία Μαρία Λουίζα Ιωαννίδου, ανακρίτρια κατά της διαφθοράς, δεν έχει καλέσει ακόμη για ανάκριση (και πιθανή προφυλάκιση) «τα μέλη της συμμορίας του ΚΕΕΛΠΝΟ (ΠΟΥΛΗΣ, ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΥ, ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και σία».
- Γιατί η κυρία Άννα Ζαΐρη, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος «δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα τον έλεγχο για το πόθεν έσχες πολλών μελών της συμμορίας του ΚΕΕΛΠΝΟ και τη δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων».
- Γιατί οι εισαγγελείς διαφθοράς Νίκος Πολυκρέτης και Κωνσταντίνος Κουντριάς δεν έχουν ολοκληρώσει την προανάκριση κατά του κ. Στουρνάρα, που -σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας- έκανε διαρροές που οδήγησαν στην πτώση της μετοχής της Πειραιώς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.