- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Οι αστυνομικοί να προσέξουν τον εαυτό τους» - Το νέο δόγμα Παπακώστα
Βαρύ το κλίμα στην ΕΛ.ΑΣ. μετά τις επιθέσεις των αντιεξουσιαστών
Αναβρασμός επικρατεί στην ΕΛ.ΑΣ. στον απόηχο της νέας επίθεσης αντιεξουσιαστών κατά αστυνομικών, αυτήν τη φορά στο Πρωτοδικείο Αθηνών, που είχε ως αποτέλεσμα τέσσερις αστυνομικοί να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Το περιστατικό έρχεται λίγα 24ωρα μετά την... εξακρίβωση στοιχείων δύο αστυνομικών από μέλη του Ρουβίκωνα έξω από κατοικία στην περιοχή του Ζωγράφου -υπόθεση που προκάλεσε σάλο και έγινε θέμα στον Economist (σ.σ. Πώς μένει ατιμώρητη μια ομάδα ταραξιών στην Αθήνα;).
Με την αντιπολίτευση να κάνει λόγο για κλίμα ανομίας με την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετήθηκε επί του θέματος, εκφράζοντας την απορία της για ποιον λόγο δεν έγιναν συλλήψεις στο Πρωτοδικείο.
«Δεν ξέρω γιατί δεν έγιναν συλλήψεις» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open η Κατερίνα Παπακώστα, καλώντας μάλιστα τους αστυνομικούς «να εντείνουν την αυτοπροστασία τους και να προσέξουν τον εαυτό τους». Παράλληλα, προανήγγειλε ότι «θα εφαρμόσουμε το δόγμα της μηδενικής ανοχής».
Δικαίωμα του πολίτη η εξακρίβωση στοιχείων
Σε ερώτηση για την... εξακρίβωση στοιχείων, απάντησε: «Είναι δικαίωμα του πολίτη να ζητά από αστυνομικό με πολιτικά την ταυτότητά του. Αυτοί θεωρούσαν ότι θα τους επιτεθούν φασίστες, όπως είπαν, οπότε περιφρουρούσαν τον χώρο τους.
» Είδαν δύο ιδιώτες που θεωρούσαν ότι θα τους παρακολουθούσαν και ζήτησαν την ταυτότητά τους. Αυτοί θεωρούσαν ότι τους περιποιεί πολύ μεγάλη τιμή να ζητήσουν την ταυτότητα αστυνομικών, ανέβασαν το βίντεο στα social media και έτσι δημιουργήθηκε το θέμα».
Η τοποθέτηση Παπακώστα γίνεται ενώ η ατμόσφαιρα στην ΕΛ.ΑΣ. είναι τεταμένη. Ένας εκ των αστυνομικών που τραυματίστηκαν κατήγγειλε ότι αξιωματικός της αστυνομίας ζήτησε να μην γίνουν συλλήψεις προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης.
ΝΔ: Να αλλάξει η Παπακώστα σε υφυπουργός Προστασίας του Ρουβίκωνα
Οργισμένη ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας μετά τις δηλώσεις Παπακώστα και τα όσα είπε για «το δόγμα της μηδενικής ανοχής».
«Μετά τις απίστευτες δηλώσεις της κ. Κατερίνας Παπακώστα που έσπευσε να δικαιολογήσει όχι τους αστυνομικούς, αλλά τους μπαχαλάκηδες που τους έκαναν έλεγχο ταυτότητας, της προτείνουμε να αλλάξει και τον τίτλο της σε υφυπουργό Προστασίας του Ρουβίκωνα» επισημαίνει η Πειραιώς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Περισσότερες από 200 συζητήσεις, 25 κλειστές συνεδριάσεις και έξι συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή 1.200 ομιλητών
Το μόνιμο μέτρο που θα αφορά τους συνταξιούχους
Με αφορμή το ζήτημα των ιδιωτικών κλινικών
Η εκπρόσωπος της ΝΔ για Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, Λαζαρίδη και δημοσκοπήσεις - Έμφαση στη θεσμική αξιοπιστία
Μια καινοτόμα ψηφιακή διαδικασία αξιολόγησης σε θέματα καταπολέμησης των διακρίσεων
Διαδικτυακή αντιπαράθεση σχετικά με τη δικαστική διαμάχη των δύο
«Είναι κάτι το οποίο έχω ζητήσει κι ε΄γω στο παρελθόν»
Σφοδρή αντίδραση ΠΑΣΟΚ, κατηγορεί τον υπουργό για επιθέσεις και φόβο ελέγχου επί των σκανδάλων
Υπήρξε συνεχής παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων
Σταθερό προβάδισμα ΝΔ - Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτη η Καρυστιανού στην πρώτη της καταγραφή
Οι υψηλές τιμές των καυσίμων πλήττουν τη βιωσιμότητα των δρομολογίων και τις ακυρώσεις των αεροπορικών εταιρειών
Συνάντηση του προέδρου του Eurogroup με αρχηγούς των Διπλωματικών Αποστολών της ΕΕ
Επί ελληνικής προεδρίας οι τελικές αποφάσεις της ΕΕ για τον προϋπολογισμό 2028-2034
Ποια άλλα επιδόματα πληρώνονται
Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί
«Δεν μας έφτανε το ριφιφί στον ΟΠΕΚΕΠΕ, φτάσαμε στο σημείο να θρηνούμε την καταστροφή ζωικού κεφαλαίου»
«Δεν τολμάει κανείς να το πει ανοιχτά ούτε από την αντιπολίτευση» ισχυρίζεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.