Life in Athens

Καύσωνας: Ανοίγουν οκτώ κλιματιζόμενοι χώροι από τον Δ. Αθηναίων

Ποιoι είναι - Πού μπορούν να απευθυνθούν οι ενδιαφερόμενοι

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κύμα καύσωνα - Γυναίκα με γυαλιά ηλίου και καπέλο στην Αθήνα
Κύμα καύσωνα - Γυναίκα με γυαλιά ηλίου και καπέλο στην Αθήνα © ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Καύσωνας: Οι κλιματιζόμενοι χώροι του δήμου Αθηναίων για την προστασία από τις υψηλές θερμοκρασίες - Ποιοι είναι και ποιες ώρες θα λειτουργήσουν

Η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες ανεβαίνει, με την Πέμπτη να θεωρείται η ημέρα όπου ο υδράργυρος θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Ο Δήμος Αθηναίων ανοίγει οκτώ κλιματιζόμενες αίθουσες για την προστασία των ευάλωτων ομάδων της πόλης από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Οι κλιματιζόμενοι χώροι, που θα λειτουργούν από τις 08.00 π.μ μέχρι και τις 08.00 μ.μ., είναι οι εξής:

  • Λέσχη Φιλίας Κουκακίου, Δράκου 26-28, τηλέφωνο επικοινωνίας 2109232044
  • Λέσχη Φιλίας "Η Ανάληψη του Κυρίου"  Νέου Κόσμου, Χελντράιχ 15, τηλέφωνο επικοινωνίας  2109240403
  • Λέσχη Φιλίας Παγκρατίου, Πρατίνου 12, τηλέφωνο επικοινωνίας  2107242160
  • Λέσχη Φιλίας Βοτανικού, Κοζάνης 4, τηλέφωνο επικοινωνίας 2103423716
  • Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς, Αίμονος 9 & Άστρους, τηλέφωνο επικοινωνίας 2105140877
  • Λέσχη Φιλίας Αγίου Ελευθερίου, Αχαρνών 372, τηλέφωνο επικοινωνίας 2102012334
  • Λέσχη Φιλίας Κυψέλης Σκύρου & Καυκάσου τηλέφωνο επικοινωνίας  2108815877
  • Λέσχη Φιλίας Αμπελοκήπων, Πανόρμου & Βαθέος, τηλέφωνο επικοινωνίας 2106459890

Στους χώρους θα τηρηθούν αυστηρά όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που προβλέπονται βάσει των οδηγιών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για τον Covid-19. Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής των πολιτών στο χώρο. Τέλος, στις αίθουσες θα υπάρχει επαρκής φυσικός αερισμός, καθώς και δυνατότητα χρήσης αντισηπτικών για την περαιτέρω προστασία των πολιτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων, οι ομάδες streetwork του Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) θα συνεχίσουν, καθ' όλη τη διάρκεια του καύσωνα το έργο τους, προσφέροντας δροσερό νερό και είδη πρώτης ανάγκης στον άστεγο πληθυσμό της πόλης, ενημερώνοντας τους για τη λειτουργία των κλιματιζόμενων χώρων που διαθέτει ο Δήμος και δίνοντας απαραίτητες οδηγίες για την προστασία τους από τον καύσωνα.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους οι ενδιαφερόμενοι, θα πρέπει να επικοινωνούν προηγουμένως είτε απευθείας με τη Λέσχη Φιλίας για την οποία ενδιαφέρονται, είτε με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης του Δημότη 1595, είτε με το τηλεφωνικό κέντρο 2105277000. Παράλληλα, έχει τεθεί σε λειτουργία από τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων "Γραμμή Βοήθειας", μέσω της οποίας παρέχονται πληροφορίες για την υποστήριξη των κατοίκων της πόλης (2103638049 8:30-19:30).

Καύσωνας: 40άρια την Πέμπτη - Ο χάρτης των υψηλών θερμοκρασιών

Υψηλές θερμοκρασίες και 40άρια αναμένονται στην Ελλάδα μέχρι την Πέμπτη (23/6), καθώς θα επικρατήσουν θερμές καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία της μονάδας Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (EAA), η θερμοκρασία σήμερα (21/6) αναμένεται να ξεπεράσει τους 34 βαθμούς Κελσίου σε μεμονωμένες περιοχές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά της χώρας. Την Τετάρτη (22/6) η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, ξεπερνώντας τους 36 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές κυρίως της ηπειρωτικής χώρας. Θερμότερη ημέρα αναμένεται η Πέμπτη (23/6), με τις μέγιστες θερμοκρασίες να υπερβαίνουν τους 38 βαθμούς Κελσίου ή ακόμα και τοπικά τους 40 βαθμούς Κελσίου, σε τμήματα της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Μακεδονίας.

Καιρός: Ο χάρτης με τις μέγιστες θερμοκρασίες την Πέμπτη
Καιρός - Ο χάρτης των θερμοκρασιών © Meteo

Υψηλό θερμικό φορτίο αναμένεται ιδιαίτερα και στην Αθήνα, με τις θερμοκρασίες να εντάσσονται στην κατηγορία 0 κατά τη διάρκεια της Πέμπτης, σύμφωνα με τη νέα κατηγοριοποίηση υψηλών θερμοκρασιών που εφαρμόζει πιλοτικά το meteo, σε συνεργασία με την επιστημονική επιτροπή του Arsht-Rock Resilience Center του ιδρύματος Atlantic Council, και τον Δήμο Αθηναίων.

Καιρός: Η πυραμίδα κατηγοριοποίησης των θερμοκρασιών
Καιρός: Η πυραμίδα κατηγοριοποίησης των θερμοκρασιών © Meteo

Αναμένονται κίνδυνοι για την υγεία ευάλωτων πληθυσμών (βρέφη, ηλικιωμένοι, εργαζόμενοι σε εξωτερικούς χώρους, άστεγοι κ.ά.) στην Αθήνα. Συνίσταται επομένως, προσοχή και μέριμνα για άτομα που ανήκουν σε αυτές τις πληθυσμιακές κατηγορίες της πρωτεύουσας.


Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ