Visual Browsing

Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν μετρήσεις σακχάρου για χιλιάδες πολίτες

Τεστ σακχαρου
© Unsplash
14 Νοεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα διαβήτη
  • A-
  • A+
0
Δωρεάν προληπτικές μετρήσεις σακχάρου για χιλιάδες πολίτες από τον δήμο Αθηναίων.

Ο διαβήτης αποτελεί ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο και δημιουργεί πολλούς και σημαντικούς περιορισμούς στη καθημερινότητά τους. Μόνο στη χώρα μας νοσούν περίπου ένα εκατομμύριο συνάνθρωποί μας.

Η 14η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη και κάθε χρόνο μας υπενθυμίζει μέσω διεθνών δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης την αναγκαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης αλλά και της πρόληψης. Με αφορμή το φετινό εορτασμό, ο Δήμος Αθηναίων αναλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες, στέλνοντας το μήνυμα ότι η πρόληψη είναι η σημαντικότερη θεραπεία.

Σε αυτό το πλαίσιο, παρέχει τη δυνατότητα στους κατοίκους της Αθήνας να πραγματοποιήσουν δωρεάν προληπτικά τεστ για σακχαρώδη διαβήτη, στα Δημοτικά Ιατρεία της πόλης, τα οποία για το σκοπό αυτό θα εξοπλιστούν με τους κατάλληλους μετρητές σακχάρου, αλλά και ζυγαριά μέτρησης και υπολογισμού του δείκτη μάζας σώματος.

Η δράση που θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα με ραντεβού τα οποία οι ενδιαφερόμενοι θα κλείνουν τηλεφωνικά με τα Δημοτικά Ιατρεία, στοχεύει στην εξέταση όσο το δυνατόν περισσότερων δημοτών των επτά Κοινοτήτων της πόλης με σκοπό την ανίχνευση και έγκαιρη αντιμετώπιση της νόσου.

Σχετικα
Η κίνηση των οχημάτων σήμερα 23 Απριλίου στους δρόμους της Αθήνας
Η κίνηση των οχημάτων σήμερα 23 Απριλίου στους δρόμους της Αθήνας

Στην ίδια κατεύθυνση, ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει την πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομοσπονδίας για τον Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ) « Όλα τα φώτα στον διαβήτη!» και σήμερα το βράδυ θα φωταγωγήσει το σιντριβάνι της Πλατείας Ομονοίας σε μπλε χρώμα, «πλημμυρίζοντας» την καρδιά της πόλης με θετικά συναισθήματα και ελπίδα.

Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη είναι αφιερωμένη στο νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, το οποίο ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο δίνει καθημερινά μάχη στα νοσοκομεία, προκειμένου να σώσει ζωές, άλλα και να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας, συμβάλλοντας καθοριστικά στη βιωσιμότητα των συστημάτων υγείας και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς γενικότερα και τους συνανθρώπους μας με διαβήτη ειδικότερα. Με το μήνυμα αυτό τονίζεται ο σημερινός ρόλος των νοσηλευτών στην εκπαίδευση και παρακολούθηση των ατόμων με διαβήτη και η ανάγκη για περισσότερη εξειδίκευση του νοσηλευτικού προσωπικού στο σακχαρώδη διαβήτη σε διεθνές επίπεδο.

Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να ενώνει δυνάμεις, να αναζητά συνεργασίες και να εντείνει την προσπάθειά της για τη δημιουργία προγραμμάτων και δράσεων, που θα έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών στη φιλοσοφία της πρόληψης και της προαγωγής υγείας ως σημαντική αξία ζωής.

Σχετικα
Καταστήματα - 2,5 εβδομάδες ανοικτά: Πόσο ψώνισαν οι καταναλωτές
Καταστήματα - 2,5 εβδομάδες ανοικτά: Πόσο ψώνισαν οι καταναλωτές

Τα Δημοτικά Ιατρεία στα οποία θα κλείνονται τηλεφωνικά τα ραντεβού είναι τα εξής:

1ο Δημοτικό Ιατρείο – Καλφοπούλειο Υγειονομικό Κέντρο  

Διεύθυνση: Σόλωνος 78, Αθήνα  

Τηλέφωνο: 210 3626587  

2ο Δημοτικό Ιατρείο – Νέος Κόσμος  

Διεύθυνση: Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ  

Τηλέφωνο: 210 9239865  

3ο Δημοτικό Ιατρείο – Πετράλωνα  

Διεύθυνση: Θεσσαλονίκης & Ηρακλειδών  

Τηλέφωνο: 210 3427515 & 210 3427513  

4ο Δημοτικό Ιατρείο – Κολωνός  

Διεύθυνση: Προποντίδος & Αγίας Σοφίας 110  

Τηλέφωνο: 210 5121921  

6ο Δημοτικό Ιατρείο - Κυψέλη  

Διεύθυνση: Χανίων 4β  

Τηλέφωνο: 210 8836200

Τα τεστ μέτρησης σακχάρου που θα γίνουν στις δημοτικές δομές υγείας ανέρχονται σε 5.000 και θα αποτελέσουν δωρεά της εταιρείας Novo Nordisk Ελλάς, όπως αντίστοιχα και οι μετρητές και η ζυγαριά υπολογισμού ΒΜΙ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5