Visual Browsing
Γνωρίστε την ομάδα του TEDxAUAthens

Γνωρίστε την ομάδα του TEDxAUAthens

Τι έγινε πέρυσι στο TEDxAUAthens; Τι σχέδια έχει αυτή η παρέα και τι προετοιμάζει; Πόσο σημαντικό ρόλο έχει το TEDx στη ζωή των διοργανωτών του;

Είναι τα πρόσωπα πίσω από τα οποία κρύβονται οι «ιστορίες που αξίζει να διαδοθούν». Είναι εκείνοι που δημιούργησαν το «Growth» και προσεχώς θα μας παρουσιάσουν το νέο τους TEDx event με 30 ξεχωριστές εμπειρίες όπως λένε οι ίδιοι να γίνονται γνωστές. Η ομάδα του TEDxAUAthens μας συστήνεται και μας μιλά για όλα αυτά που τους ένωσαν και μας spoilάρει μερικά από αυτά που θα δούμε στο νέο τους event.

Κάποιοι πέρυσι είχαν την τύχη να σας γνωρίσουν ως ομάδα, παρακολουθώντας το πρώτο σας TEDx event, το λεγόμενο «Growth». Για όσους δεν σας ξέρουν, πως θα παρουσιάζατε αυτό που είστε;

Κωνσταντίνος: O περσινός Curator, Δημήτρης, είχε κάνει μια παρομοίωση, η οποία αποδείχτηκε εύστοχη για την ομάδα του TEDxAUAthens. Ήμασταν ένας κόκκος άμμου και τελικώς… γίναμε ολόκληρη παραλία! Και αυτό γιατί μετά το event «Growth», αναπτυχθήκαμε και εμείς οι ίδιοι. Τι είναι λοιπόν η ομάδα του TEDx του Γεωπονικού; Μια οικογένεια που συνεχώς μεγαλώνει. Και το πώς; Θα το μάθετε στην συνέχεια!

Δημήτρης Κιρμουτσέλης, Coach και Κωνσταντίνος Ευαγγελάτος, Curator
Σχετικα
Άρση μέτρων: Ανοίγει 1η Ιουνίου το ανοιχτό κολυμβητήριο στο Γουδή
Άρση μέτρων: Ανοίγει 1η Ιουνίου το ανοιχτό κολυμβητήριο στο Γουδή

Αρχικά, Δημήτρη, ως περσινός Curator του TEDxAUAthens, ποιό ήταν το κίνητρο, τι σε έκανε να ξυπνήσεις μια μέρα και να αποφασίσεις να φτιάξεις το δικό σου TEDx;
Κοίτα να δεις! Ναι σίγουρα έχω πει αρκετές φορές ότι όλα ξεκίνησαν από ένα άλλο TEDx που πήγα, αλλά προφανώς δεν είναι μόνο αυτό. Νομίζω όλοι οι άνθρωποι έχουν μέσα τους κάτι που τους τρώει να είναι ενεργοί στην κοινωνία για το καλό το δικό τους και του περίγυρού τους. Έτσι πιστεύω πως και εγώ έχω σημάδια τέτοιας δραστηριότητας μέσα μου. Άρα ήθελα να κάνω κάτι για να εμπλουτίσω τον χρόνο μου, πρώτα για τον εαυτό μου και έπειτα για το πανεπιστήμιο μου. Προφανώς δεν ξύπνησα μια μέρα με την σιγουριά ότι θα κάνω ένα TEDx, ήταν κάτι που συζητούσα αρκετά συχνά, με ενθουσιασμό στην καθημερινότητα μου. Θα τονίσω ότι ήμουν τυχερός! Τυχερός καθώς εκείνη την περίοδο είχα ανθρώπους γύρω μου που με ενθάρρυναν και με ωθούσαν στο να κάνω την σκέψη πράξη.

Βλέπεις είναι αστείο αν σκεφτείς το ότι «εγώ» έκανα το TEDx αλλά τόσοι άνθρωποι λειτουργούσαν πάνω σε αυτό από την πρώτη μέρα, η Μαρία Καψοκεφάλου (Αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας, Ακαδημαϊκών Συνεργασιών και Διασύνδεσης) που κατάφερε να τοποθετήσει το TEDx στο Πανεπιστήμιο, η Ηρώ Μιναρετζή ένα άτομο που άκουγε όλους τους προβληματισμούς και τις ανασφάλειές μου για την οργάνωση, ο κολλητός μου Γιώργος Μαργαρίτης (περσινός co-curator) που από την αρχή ήταν δίπλα μου και αρκετοί άλλοι όπως ο πολύ καλός μου φίλος Κωνσταντίνος Ευαγγελάτος (φετινός Curator). Σε αυτό το σημείο να σημειωθεί ότι κανένας μας δεν είχε την πείρα και τις γνώσεις για το συγκεκριμένο event, αλλά παρόλα αυτά με εμπιστεύτηκαν στο να φανώ εγώ στο έργο τους. Καταλήγω λοιπόν στο ότι η βασική κινητήριος δύναμη που είχα για να «ξυπνήσω μια μέρα» και να «κάνω το TEDx» ήταν η θέληση να μην απογοητεύσω τους δικούς μου ανθρώπους.

Και η ιστορία συνεχίζεται με το να αποφασίσεις να παραχωρήσεις τη θέση σου στον Κωνσταντίνο. Τι σε έκανε να πάρεις αυτή την απόφαση και αντίστοιχα Κωνσταντίνε, εσύ γιατί αποφάσισες να αναλάβεις κάτι με τόσο μεγάλη ευθύνη ;
Κοιτάξτε, προσωπικά, το concept ενός TEDx με εξιτάρει απίστευτα! Οι διαδικασίες για την υλοποίηση, οι συναντήσεις, ακόμα και οι τσακωμοί, και γενικά οτιδήποτε περιλαμβάνει το «στήσιμο» ενός TEDx event μέχρι να δεις το τελικό αποτέλεσμα, είναι κάτι που, πλέον, θα τολμήσω να πω πως λατρεύω.

Σχετικα
Ο Μπακογιάννης για τον ρόλο του κορωνοϊού στον Μεγάλο Περίπατο
Ο Μπακογιάννης για τον ρόλο του κορωνοϊού στον Μεγάλο Περίπατο

Τώρα, όσον αφορά στο μέρος της ευθύνης, σίγουρα πρόκειται για ένα τεράστιο event, όμως αυτό που με ώθησε στην τελική απόφαση και πραγματικά με έκανε να μην σκέφτομαι το κομμάτι «ευθύνη», ήταν η ομάδα που χτίστηκε πέρσι και «ανακαινίστηκε» φέτος -η παρέα μας- ! Ήξερα πως θα είναι, καθ’ όλη την διάρκεια της προετοιμασίας, δίπλα μου και ότι θα ελαφρύνουν το βάρος της ευθύνης παίρνοντας ένα μικρό κομματάκι ο καθένας τους και πιστεύω ότι, μαζί, θα έχουμε ένα υπέροχο αποτέλεσμα!

6 διαφορετικοί τομείς , 6 τομείς οι οποίοι τρέχουν το δικό σας TEDx Event. Ξεκινώντας από τους τομείς του Production και των Delegate Services, Νίκο, Πραξιτέλη και Γιώργο, πείτε μας λίγο μερικά πράγματα για τους τομείς σας , αλλά και για το τι είναι το TEDx για εσάς.

Γιώργος: About TEDx
Το TEDx μπήκε αρκετά ξαφνικά στην ζωή μου όταν μια μέρα ο Δημήτρης μου ανακοίνωσε την ιδέα του για να το «φέρει» στο ΓΠΑ. Που να ήξερα ότι εκείνο το “δε βαριέσαι” θα ήταν η αρχή για τον πιο παράξενο χρόνο της ζωής μου. Το TEDxAUAthens και κατ’ επέκταση το TEDx είναι αναμφίβολα ένας θεσμός που προσφέρει φίλους, γνώση και έμπνευση. Εμένα προσωπικά με ξελάσπωσε από μια πολύ στάσιμη στιγμή της ζωής μου που δεν είχα όραμα και εξέλιξη.

About DS
Όντας Co-founder πέρυσι είχα «απλώσει τα πλοκάμια» μου και παρακολουθούσα ή και βοηθούσα όλους τους τομείς. Την λιγότερη σημασία είχα δώσει στον τομέα του Delegate Services. Λίγο η απειρία, λίγο ο περιορισμένος χρόνος, λίγο ότι μας άγχωναν άλλα πράγματα (χώρος, χορηγίες κλπ) τον παραγκωνίσαμε και δεν δώσαμε την κατάλληλη βοήθεια στα παιδιά του DS. Έτσι φέτος ήθελα να αναλάβω την οργάνωση του και να πάμε την επικοινωνία και το registration ένα βήμα παραπέρα.

Πραξιτέλης: Production… είναι ένας τομέας που με απασχολεί χρόνια εντός και εκτός TEDx. Ουσιαστικά είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ όλων των τομέων μέσα στο αμφιθέατρο εν ώρα παρουσίασης. Πιο συγκεκριμένα, σαν παραγωγή είμαστε υπεύθυνοι για την σκηνοθετική επιμέλεια του χώρου, την τεχνολογική υποστήριξη των ομιλητών αλλά και την υποχρέωση να απολαμβάνει το κοινό τις διαλέξεις όπως πρέπει. Γι’ αυτό πρέπει να επιλέξουμε με προσοχή τον χώρο του event, τους εξωτερικούς μας συνεργάτες, αλλά και τις σχέσεις μας με τους ομιλητές, τόσο πριν όσο και κατά την διάρκεια του. Τι είναι για εμένα το TEDx; Είναι ένας θεσμός τοποθετημένος out of the box. Μπορεί ο καθένας μας να εκφραστεί ελεύθερα βάση πραγματικών βιωμάτων και χωρίς να περιορίζεται από ένα σταθερό πάνελ ή επιστημονικό υπόβαθρο. Ουσιαστικά είναι το μέσο για να δεις τον ομιλητή μέσα από τα βιώματα του. Είχα παρακολουθήσει αρκετά events και ήξερα την εμπειρία του θεατή, ώσπου μαθαίνω ότι διοργανώνεται TEDx από το Γεωπονικό. Ήξερα ότι έπρεπε να συμμετάσχω. Και έτσι έγινε! Ύστερα από την αίτηση μου και την συνέντευξη που έδωσα, τοποθετήθηκα στην παραγωγή. Κατά συνέπεια έμπλεξα με αυτή την οικογένεια που έχει τις ίδιες ιδέες με εμένα και την ίδια διάθεση να τις μεταδώσει. Πλέον δεν μπορώ να είμαι τόσο ενεργό μέλος λόγω άλλων υποχρεώσεων, αλλά έχω την δυνατότητα να είμαι δίπλα στην ομάδα ως επόπτης και να την βοηθάω όποτε υπάρξει ανάγκη.

Νίκος: Φανταστείτε έναν ωκεανό, με απέραντα καταγάλανα νερά έτοιμο να εξερευνηθεί. Φανταστείτε ότι έχετε στη διάθεσή σας μόνο μια αυτοσχέδια βάρκα, ένα πλήρωμα 6 έμπειρων ατόμων και ότι σύντομα πρέπει να πλεύσετε μακριά από το ερημονήσι που βρίσκεστε επειδή σας τελειώνουν οι διαθέσιμοι πόροι. Εφόσον οι συνθήκες είναι πλέον κατάλληλες, ξεκινάτε όλοι μαζί αυτό το μεγάλο ταξίδι για ένα καλύτερο μέλλον. Στο διάβα σας, δεν υπάρχει τίποτα παρά μόνον μερικά ξεβρασμένα αντικείμενα από τις παλίρροιες, τα οποία, μόνο άχρηστα δε σου φαίνονται καθώς σε βοήθανε να επανδρώσεις το σκάφος σου. Ο προορισμός; Άγνωστος. Άλλα όπως έχει αναφέρει και ο πολύ σπουδαίος ποιητής, Κ.Π. Καβάφης, «Σημασία έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός». Έτσι και για εμένα TED σημαίνει ταξίδι περιπέτειας, αστείρευτης γνώσης και πολλών εμπειριών, όπου ο τελικός στόχος είναι η εξέλιξη σε συλλογικό και προσωπικό επίπεδο. Κατά τη διάρκεια ενός τέτοιου ταξιδιού όμως, σίγουρα θα καραδοκούν επικίνδυνες καταιγίδες και εξίσου δυνατές φουρτούνες. Δε μπορεί ο ήλιος να λάμπει για μία αιωνιότητα. Όμως αυτές οι καταστάσεις είναι που θα σε ωριμάσουν και θα σε κάνουν πιο δυνατό ώστε να φτάσεις στον προορισμό σου και να κατακτήσεις αυτά που σου αξίζουν. Και πως το καταφέρνεις αυτό; Η ομαδική δουλειά και η πίστη στις ικανότητες σας είναι μερικά από τα κλειδιά ώστε να ξεπεράσεις όλες αυτές τις δυσκολίες. Είναι πολύ σημαντικό το πλήρωμα να ανταπεξέρχεται στις φιλοδοξίες του καπετάνιου, να είναι πρόθυμο για όλα και να είναι «δεμένο». Αυτός είναι και ο κρυμμένος θησαυρός ενός TED event, που για μένα στη προκειμένη περίπτωση είναι η ομάδα μου, του TEDxAUAthens, η οποία μπορεί να νομίζει ότι με ξεχώρισε και να με επέλεξε να τη συντροφεύσω σε αυτό το ταξίδι πρώτη, αλλά κατά βάθος έγινε το αντίθετο. Χωρίς τα συγκεκριμένα παιδιά τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο για εμένα και είμαι ευγνώμων που είμαι στο πλευρό τους. ΒΙΡΑ ΤΙΣ ΑΓΚΥΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΤΕ ΠΑΝΙΑ! Σαλπάρουμε!

Στο site σας συναντά κανείς, και τους τομείς του Experience και του Marketing, κορίτσια, αντίστοιχα για εσάς πως ξεκίνησε η ιστορία σας στην διοργάνωση του TEDxAUAthens, και τι σας έκανε να παραμείνετε για δεύτερη χρονιά στους ίδιους τομείς και όχι να δοκιμάσετε κάτι καινούριο;

Αθηνά: To TEDxAUAthens, ήρθε πέρυσι στην ζωή μου με το να είμαι Manager στον τομέα του Marketing, ως χριστουγεννιάτικο δώρο για εμένα προσωπικά. Με έκανε να το αγαπήσω, να δω σε τι είμαι καλή, να αντιμετωπίσω δυσκολίες αλλά και εμπειρίες πρωτόγνωρες για την Αθηνά. Με έκανε να το αγαπήσω σαν παιδί μου. Όταν το καλοκαίρι έμαθα πως η περσινή Director μου, με πρότεινε για να αναλάβω την θέση της, ήταν για εμένα όχι απλώς μια πρόκληση, ώστε να δω μέχρι πόσο παραπέρα μπορεί να φτάσει η προσπάθεια που είχαμε αρχίσει από το πρώτο event μας. Αλλά η ευκαιρία να ζήσω ένα νέο μάθημα ζωής. Μπορεί ο τομέας να ήταν ο ίδιος, αλλά οι συγκυρίες ήταν εντελώς διαφορετικές, με αποτέλεσμα να μην σκεφτώ τίποτα άλλο παρά μόνο «ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΟΥΜΕ»!

Παυλίνα: Για εμένα η εμπειρία του TEDx ξεκίνησε πέρυσι, ως Experience Manager και υπεύθυνη των Workshops. Είχε μεγάλο ενδιαφέρον η αναζήτηση ανθρώπων και ομάδων που θα μπορούσαν με ένα workshop να απογειώσουν το event και να δώσουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα σε αυτό. Φέτος, παραμένω ως Experience Coach στην ομάδα του TEDx, σε ρόλο κυρίως συμβουλευτικό προς τον τομέα, ο οποίος με τη νέα πλέον ομάδα του, συνεχώς γεννά πανέμορφες ιδέες που είμαι σίγουρη ότι θα εντυπωσιάσουν. Το Experience είναι από τους πιο δημιουργικούς τομείς σε μια TEDx διοργάνωση, που προσωπικά με μάγεψε κατευθείαν.

Η ιδέα και ο σχεδιασμός ενός workshop, η σωστή διακόσμηση και οργάνωση του χώρου, όπως και η πρόσκληση των κατάλληλων οργανώσεων και ομάδων για το community είναι μια μεγάλη πρόκληση! Πρέπει πάντα να κεντρίζουν το ενδιαφέρον του delegate, να τον απασχολούν δημιουργικά και να προσφέρουν μια επιπλέον εμπειρία στο σύνολο του event!

Κατερίνα: Στην Αθήνα μετακόμισα πέρυσι για σπουδές, έψαχνα κάτι δημιουργικό εκτός του πανεπιστημίου, γιατί δεν ήθελα να συνεχίσω με τους ρυθμούς των Πανελληνίων και σκεφτόμουν ότι υπάρχει κάτι παραπάνω εκεί έξω που ήθελα να το ανακαλύψω. Από το σχολείο μου έλλειπε αυτό το αίσθημα της ομαδικότητας και της κοινής προσπάθειας για ένα κοινό σκοπό. Έτσι, τελείως τυχαία, ένα βράδυ του περασμένου Δεκέμβρη είδα την αίτηση του TEDxAUAthens που αναζητούσαν άτομα για να στελεχώσουν την οργανωτική ομάδα. Τότε χωρίς να έχω την παραμικρή ιδέα για το τι είναι το TEDx, παρά μόνο ότι πρόκειται για ομιλίες, άρχισα να ψάχνω στο διαδίκτυο περισσότερες πληροφορίες χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα. Χωρίς να ξέρω σχεδόν τίποτα για αυτό το εγχείρημα και μετά από δύο ώρες επίμονου κοιτάγματος της οθόνης του υπολογιστή μου, έστειλα την αίτηση το ίδιο κιόλας βράδυ. Μετά από δύο μήνες βρέθηκα να έχω κάνει 33 (ή 32 θα το ψάξουμε) καινούριους φίλους. Μετά από ατελείωτες ώρες συναντήσεων και πολλές συζητήσεις στην ομαδική συνομιλία τελικά καταλήξαμε να αποκαλούμαστε «οικογένεια». Είναι τρομερό συναίσθημα να ανήκεις σε μία ομάδα και είναι απίθανο το πως λειτουργούν όλοι όταν έχουν έναν κοινό στόχο. Άλλωστε αυτό που δεν μπορώ να κάνω εγώ, μπορεί να το κάνει κάποιος άλλος και αυτό που δεν μπορεί να το κάνει ο άλλος, μπορώ να το κάνω εγώ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε υπέροχα πράγματα!

Θα μπορούσε κανείς να πει με ευκολία πως η βάση της πυραμίδας ενός TEDx, σίγουρα είναι οι τομείς των Speakers και των Sponsorships & Finance. Αρχικά Ιωάννα, ως Director των Speakers, χωρίς να μας αποκαλύψεις τα φετινά δεδομένα, με τι κριτήριο αναζητάς συνήθως τους ομιλητές που θες να συμμετέχουν στο event; Πες μας 3 χαρακτηριστικά που θεωρείς ότι κάνουν έναν ομιλητή ξεχωριστό!
Γενικά πιστεύω πως είναι εύκολο να μπεις σε ένα δωμάτιο και να ακούσεις μια ομιλία. Το δύσκολο είναι να βγεις από το δωμάτιο και να έχεις μάθει κάτι καινούριο, να είσαι λίγο πιο γεμάτος. Αυτό λοιπόν θεωρώ πως είναι η βάση για την επιλογή των ομιλητών. Είμαι ερωτευμένη με αυτό το αίσθημα του ενθουσιασμού που σου προκαλεί μια ομιλία, τόσο που να θες να σηκωθείς και να χειροκροτήσεις όρθιος. Το λέει και ο λαός πως η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει, και μετά ξέρετε τα υπόλοιπα… Συνεπώς, αν έπρεπε να σου πω μονάχα 3 χαρακτηριστικά (με πιέζεις, να ξέρεις) αυτά θα ήταν: πάθος για αυτό που κάνει, καλό χιούμορ και μεράκι.

Μην ξεχνάμε πως οι ομιλητές στα TEDx έρχονται εθελοντικά, το να έχουν όρεξη να σε βοηθήσουν -και να τους βοηθήσεις κι εσύ- είναι πραγματικά πολύ σημαντικό, και όμορφο. Σου είπα 4 χαρακτηριστικά τελικά… δεν πειράζει!

Εμέλια, είσαι Director των Sponsorships, ενός τομέα αρκετά απαιτητικού. Τι σε έκανε για αρχή να επιλέξεις έναν τέτοιο τομέα και μάλιστα να είσαι η υπεύθυνη του. Τι έμαθες πέρσι ως μέλος των Sponsorships , το οποίο δεν θα έκανες ποτέ φέτος ;
Ήταν ο τομέας, τον οποίο επεδίωξα από το πρώτο λεπτό της συνέντευξής μου. Οι γρήγοροι ρυθμοί, η επικοινωνία με ανθρώπους με εμπειρία στο αντικείμενό τους, τους οποίους φυσικά δεν γνώριζα, καθώς και η ιδέα ότι μέσα σε δύο λεπτά έπρεπε να τους πείσω να εμπιστευτούν τον σκοπό μας και εμένα προσωπικά, με γοήτευαν από το πρώτο λεπτό. Είναι ο ρόλος που σου επιτρέπει να πραγματοποιήσεις τις ιδέες και τα όνειρα της υπόλοιπης ομάδας σου σχετικά με το event!

Φέτος ο ρόλος μου σαν Director στον τομέα που αγαπώ περισσότερο, μου δίνει την ευκαιρία να μοιραστώ με την ομάδα μου όλα αυτά που έμαθα από το προηγούμενο event και σίγουρα όλη η εμπειρία από την πρώτη μέρα έως και σήμερα με έχει ωριμάσει αρκετά. Παρ΄όλη την ευθύνη που έχω αναλάβει, αυτό που δεν θα έκανα ποτέ φέτος είναι να αγχωθώ πολύ προσπαθώντας να αναλάβω παραπάνω από αυτά που μπορώ να φέρω εις πέρας. Αυτό που έχω μάθει είναι πως πάντα θα μπορούμε να βρούμε λύσεις σε οποιοδήποτε πρόβλημά μας. Εξ΄ άλλου 30 μυαλά είναι πάντα πιο αποτελεσματικά από 1!

Σαν ομάδα, τι πιστεύετε ότι σας κάνει να ξεχωρίζετε από τα υπόλοιπα TEDx και εθελοντικές ομάδες ;
Η ποιότητα της επικοινωνίας μας είναι τέτοια που πάντα μας επέτρεπε να καταλήγουμε γρήγορα σε αποφάσεις ακόμη και αν κάποιες φορές διαφωνούσαμε. Πιστεύουμε πως ο χρόνος που περνάμε με την ομάδα -εκτός meeting -μας βοηθάει, έχοντας αναπτύξει ουσιαστικές σχέσεις , οι οποίες αντικατοπτρίζονται στη δουλειά μας. Αυτό το λεγόμενο που τονίζει συνεχώς ο φετινός και ο περσινός μας Curator ότι… ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

Φήμες λένε πως το TEDxAUAthens «θα κάνει τον γύρο της Αθήνας», αποκαλύψτε μας μερικά στοιχεία σχετικά με αυτό.
Λίγες λέξεις και όχι πολλά λόγια.. 30 διαφορετικοί άνθρωποι, 30 διαφορετικές εμπειρίες κρυμμένες κάτω από το logo TEDxAUAthens σε μια πόλη που όλοι αγαπάμε! Τα υπόλοιπα; Μπορείτε να τα δείτε κάνοντας μιας επίσκεψη στα social media μας, στο Facebook και στο Instagram, και παρακολουθώντας μέσα από μερικά μικρά βίντεο, την καμπάνια μας.

Στην Αθήνα έχουμε αρκετές TEDx ομάδες, Πανεπιστημίων και μη. Ως νέοι, βλέπετε παιδιά της ηλικίας σας να συμμετέχουν σε κάτι τέτοιο και να είναι ενημερωμένα; Τι μήνυμα θα θέλατε να περάσετε στη νέα γενιά;
Σε μια κοινωνία, η οποία απαρτίζεται από πολλά διαφορετικά άτομα, που δέχονται χιλιάδες ερεθίσματα την ημέρα, και δέχονται σε μερικές περιπτώσεις πολλές πιέσεις- κυρίως όσον αφορά την επαγγελματική τους αποκατάσταση- σίγουρα θα βρεις και άτομα που ασχολούνται με το TEDx, και άτομα που δεν το έχουν καν ακουστά. Εμείς σαν TEDx Γεωπονικού προσπαθούμε να το προωθούμε, διότι έχουμε αντιληφθεί τι προσφέρει.

Πέρα από την ανταλλαγή ιδεών, το λεγόμενο Ideas Worth Spreading, σου μαθαίνει να ρισκάρεις. Να βρίσκεις μια ευχάριστη διέξοδο από την καθημερινότητα. Να συνδυάζεις γνώση και διασκέδαση (ναι γίνεται και το αντιλαμβάνεται κανείς όταν παρακολουθεί ένα TEDx Event). Αλλά και να μην φοβάται το νέο, το διαφορετικό, αυτό που δεν έχει δοκιμάσει, γιατί αυτό είναι που θα σε ωριμάσει, θα σε εξελίξει και θα σε εκπλήξει! Μπορεί να νομίζεις ότι ξέρεις τα πάντα για τον εαυτό σου, μέχρι να ζήσεις μια ξεχωριστή εμπειρία με διαφορετικούς ανθρώπους!

Για τα υπόλοιπα; Πάρε μέρος στο νέο TEDxAUAthens Event!

Μίλησαν οι:
Δημήτρης Κιρμουτσέλης, Coach 
Κωνσταντίνος Ευαγγελάτος, Curator
Γιώργος Μαργαρίτης, Delegate Services Director
Παυλίνα Αλεξανδράτου, Coach for Experience Team 
Κατερίνα Πατλιτζιάνα, Experience Director
Αθηνά Κλήμη, Marketing Director
Εμέλια Μπαριάμη, Sponsorships Director 
Ιωάννα Δουφεξή, Speakers Director
Νίκος Μερέκος, Production Director 
Πραξιτέλης Κουτσουράδης, Coach for Production Team 

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5