- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Απελευθέρωσε τη σκέψη σου: Η νέα τοιχογραφία στον Κορυδαλλό
Δείτε το mural των street artists Meiz και Think στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού
Free your mind: Η νέα τοιχογραφία των street artists Meiz και Think στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού, απέναντι από την ανακαινισμένη πλατεία Ελευθερίας.
Free your mind ή αλλιώς η ολοκαίνουργια τοιχογραφία στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού, απέναντι από την πρόσφατα ανακαινισμένη πλατεία Ελευθερίας.
Με τίτλο «Απελευθέρωσε τη σκέψη σου», πρόκειται για ένα συμβολικό έργο που υπογραμμίζει τη σημασία της τέχνης στην καθημερινότητά μας και το πώς μπορεί να αποτελέσει «διαφυγή» από την ρουτίνα και τη μονοτονία. Η τοιχογραφία δεσπόζει κεντρικά στη νέα πλατεία που εγκαινιάστηκε πρόσφατα με αφορμή την παράδοση των νέων σταθμών του Μετρό, Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια, από τους street artists Meiz και Think. H τοιχογραφία πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του Δήμου Κορυδαλλού.
To who is who των Meiz και Think
Ο Think (Δημήτρης Γροζόπουλος) ασχολείται με τη ζωγραφική από μικρή ηλικία ενώ το 2000 ξεκινά την αναζήτησή του στο χώρο του graffiti και της urban art. Μετά τις σπουδές στην Αρχιτεκτονική απομακρύνεται σταδιακά από το παραδοσιακό graffiti και επιχειρεί να διαμορφώσει ένα πιο προσωπικό στιλ μεταξύ γραμμάτων, μορφών και παραστάσεων. Το 2015 μετακομίζει στο Λονδίνο, ενώ στη διάρκεια των 20 χρόνων στο χώρο έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Design on Fire-Stigma Lab, No Respect-Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Surprise-ArtAz, ΜOS-Sofia, κ.α).
Ο Meizar87 ασχολείται από μικρός με την ζωγραφική επηρεασμένος από την χώρο των κόμιξ. Το 2000 να κάνει τα πρώτα του γκράφιτι ενώ μέσα στα χρόνια εξελίσσει το προσωπικό του στιλ τόσο σε γράμματα όσο και σε χαρακτήρες. Το 2010 μπαίνει στο χώρο του τατουάζ με το οποίο ασχολείται επαγγελματικά μέχρι και σήμερα. Έχει πάρει μέρος σε πολλά φεστιβάλ στο εξωτερικό (Καναδά, Ισπανία ) αλλά και στην Ελλάδα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ιδρυτής της Kineo και του Take Back the City μιλά για την καθημερινότητα στην Αθήνα, τις μικρές αλλαγές που κάνουν τη διαφορά και γιατί η πόλη είναι τελικά θέμα κουλτούρας.
Λουλούδια, χρώμα και άρωμα χωρίς να φύγεις μακριά από το σπίτι σου
Ένα γλυπτό που απεικονίζει τον μεγάλο Αλεξανδρινό ποιητή σε κανονικές διαστάσεις γίνεται το νέο τοπόσημο της πόλης
Μια ανοιξιάτικη διαδρομή στην πόλη, ανάμεσα σε μικρές ματαιώσεις, χαμένες συνήθειες και τη σημασία των ανθρώπινων επαφών
Το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων για το νέο πάρκο 25 στρεμμάτων
Ταξίδι στην ιστορία και τη βιομηχανική αρχαιολογία με πρωτοστάτες τα αδέρφια Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλο
Δημήτρης Ανδριόπουλος (Dimand) και Θεοφάνης Τάτσης συνομίλησαν στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών
Ανοίγει τις πύλες του σήμερα ως ένα σύγχρονο Urban Resort στην καρδιά της πόλης
«Δεν είναι απλά ένα πορτρέτο, είναι μια αναφορά σε μια κληρονομιά που συνεχίζεται»
Το διεθνές καλλιτεχνικό δίδυμο από τη Βαλένθια εμπνέεται από την κλασική Αθήνα
Κάτι συμβαίνει στην περιοχή του (πρώην) Χίλτον
Εξάρχεια, Κυψέλη, Βεΐκου, ένα απέραντο και πολυετές εργοτάξιο
Στη συνέντευξη Τύπου του «This is Athens-Agora» αποτυπώθηκε ένα ευρύτερο σχέδιο για το πώς η Αθήνα θα παραμείνει ελκυστική, διατηρώντας ένα μέτρο
Όταν το Digital Art μεταμορφώνει την πόλη
Μια in situ πολυμεσική εγκατάσταση ψηφιακών τεχνών που σε περιμένει να την ανακαλύψεις
Το απόλυτο καλοκαιρινό ραντεβού για παιδιά και εφήβους
Η πολυδιάστατη ανοιξιάτικη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους ενώνει το χθες με το σήμερα
«Η περιέργεια γιορτάζει τη γάτα», για άλλη μια φορά
Πίστη, χαρά, αλλά και σκληρές εικόνες μέσα από τις μαρτυρίες ξένων περιηγητών - Αγορές που βούιζαν, αμνοερίφια προς σφαγή, σνομπ Ανάκτορα, βροχή από τουφεκιές
Στις παρεμβάσεις περιλαμβάνεται επίσης η ανάγκη προστασίας του δημόσιου χώρου και των γειτονιών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.