TV + Series

Αλεξάνδρα Προυντζοπούλου: «Κάνω πλάκες με τον Νίκο. Την Κατερίνα την συμπαθώ πολύ»

Η μικρή πρωταγωνίστρια της νέας τηλεοπτικής σειράς «Σαν ψέμα» μιλάει στην Athens Voice

Μαριάννα Μανωλοπούλου
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Σαν ψέμα» - Αλεξάνδρα Προυντζοπούλου: Συνέντευξη με την μικρή ηθοποιό της νέας τηλεοπτικής σειράς του Open. Τι είπε για τους συμπρωταγωνιστές της;

«Γεια σας εγώ είμαι η Αλεξάνδρα Προυντζοπούλου», μου λέει ευγενικά και ταυτόχρονα κάπως διστακτικά από την άλλη γραμμή του τηλεφώνου. Μόλις γύρισε από την εκδρομή που πήγε με το σχολείο της στο πάρκο. Καταβρόχθισε ένα μικρό, πεντανόστιμο cupcake με μπόλικο γλάσο και πολύχρωμα τρουφάκια –το αγαπημένο της– και είναι έτοιμη να ξεκινήσουμε τη συζήτησή μας (είναι άλλωστε η πρώτη της συνέντευξη). Χαριτωμένη, έξυπνη και με «πείσμα» όπως άλλωστε και η μικρή Αλίκη Τσακίρη την οποία υποδύεται. Ξεκλέψαμε λίγο χρόνο πριν ετοιμαστεί για το γύρισμά της νέας τηλεοπτικής σειράς «Σαν ψέμα», που έκανε πρεμιέρα στις 8 Απριλίου στο OPEN, για να συζητήσουμε για την ζωή της, το πώς αποφάσισε να συμμετάσχει στη σειρά και όλα όσα απασχολούν σήμερα ένα 7χρονο παιδί.

Αλεξάνδρα Προυντζοπούλου: Συνέντευξη με την μικρή πρωταγωνίστρια της νέας τηλεοπτικής σειράς «Σαν ψέμα» στο Open

© ΟPEN

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ζούσαν εδώ με τους γονείς της ώσπου μετακόμισαν πριν 3 χρόνια στην Κύπρο. «Μου αρέσει στην Κύπρο, έχω κάνει καινούργιους φίλους, αλλά μου λείπουν πολύ και οι φίλοι μου στην Ελλάδα». Σήμερα πηγαίνει πρώτη δημοτικού, περνάει καλά με τους συμμαθητές της και όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει δασκάλα και ζαχαροπλάστρια. Στον ελεύθερο χρόνο της παίζει με τις φίλες της Μαργαρίτα, Κλεοπάτρα, Γιασεμί κρυφτό και κυνηγητό στα πάρκα της Λευκωσίας, ενώ λατρεύει να κάνει ποδήλατο και χειροτεχνίες με τη μαμά της Άρτεμις. Έχει έναν μικρό αδερφό, τον Χαράλαμπο, και τον αγαπάει πολύ. Όταν προλαβαίνει παίζει και μαζί του.

Η ενασχόλησή της με την υποκριτική ξεκίνησε πριν δύο χρόνια, τότε που ζήτησε από τους γονείς της να την γράψουν σε ένα θεατρικό εργαστήρι στη γειτονιά. Mέχρι σήμερα δεν είχε ξαναπαίξει σε σειρά ή σε διαφήμιση. «Εκφράζομαι και μαθαίνω πολλά στο θεατρικό εργαστήρι που έχουν πλάκα και ταυτόχρονα με κάνουν να νιώθω όμορφα. Είχα σκεφτεί ότι θέλω να παίξω στην τηλεόραση κάποια στιγμή, αλλά νόμιζα ότι αυτό θα γινόταν όταν θα μεγάλωνα».

Τη στιγμή που οι γονείς της έμαθαν για το κάστινγκ της τηλεοπτικής σειράς την ρώτησαν αν ήθελε να δοκιμάσει κι έτσι τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους. Έστειλαν ένα βίντεο στην «κυρία που έψαχνε τους ηθοποιούς» και τελικά την επέλεξαν. Από τότε υποδύεται την κόρη του Πέτρου (Νίκου Πολυδερόπουλου) που δεν γνώρισε ποτέ τη μητέρα της, αλλά ζει με τεράστια λαχτάρα για τα γράμματα που –υποτίθεται– εκείνη της στέλνει. Έχει τον τρόπο της ώστε να μην μπορεί να της «αντισταθεί» σχεδόν κανείς. Όταν στενοχωριέται βγάζει ψυχοσωματικά. Όσο μεγαλώνει, οι ερωτήσεις που θέτει στον πατέρα της γίνονται όλο και πιο δύσκολες. Γιατί η μαμά δεν στέλνει φωτογραφίες; Γιατί δεν παίρνει τηλέφωνο; Λίγο πριν τα έκτα της γενέθλια, η Αλίκη δεν αντέχει άλλη αναβολή. Είναι άλλωστε συναισθηματικό παιδί, αγκαλιάζει τη Ζωή (Κατερίνα Γερονικολού) από την πρώτη στιγμή και, νομίζοντας πως είναι η μαμά της, πασχίζει να θερμάνει τη σχέση της με τον Πέτρο, ώστε να τους δει πάλι μαζί ως αντρόγυνο. «Έχω δει όλα τα επεισόδια μέχρι τώρα. Τα βλέπω συνήθως αφού τελειώνω από τα γυρίσματα. Θυμάμαι την πρώτη φορά που είδα τον εαυτό μου στην τηλεόραση μου φάνηκε παράξενο και αστείο. Γέλασα πολύ και μετά ένιωσα χαρά. Ενθουσιάστηκα που το κατάφερα αυτό. Τα λόγια μου τα μαθαίνω στο πι και φι. Δεν ντρέπομαι να κάνω την ηθοποιό, ούτε αγχώνομαι. Καμιά φορά μπορεί να κάνω και κανένα λαθάκι, αλλά όλοι οι ηθοποιοί και οι άνθρωποι κάνουν».

Στα γυρίσματα απολαμβάνει περισσότερο τις σκηνές που έχει από κοινού με τον Νίκο Πολυδερόπουλο και την Κατερίνα Γερονικολού. «Κάνω πλάκες με τον Νίκο και παίζουμε και αεροπλανάκι, φυσικά. Είναι πειραχτήρι. Καμιά φορά μαλώνουμε κιόλας, αλλά τα βρίσκουμε γιατί είμαστε καλοί φίλοι. Την Κατερίνα την συμπαθώ πολύ και είμαι χαρούμενη που νιώθει και εκείνη έτσι. Είμαι ενθουσιασμένη που ειμαστε μαζί στη σειρά και θέλω να είμαστε φίλες!»

Της ετοίμασε μάλιστα ένα μήνυμα, το οποίο της έστειλε μέσω τηλεοπτικής εκπομπής σε συνέντευξη της Κατερίνας Γερονικολού ώστε να εκφράσει την αγάπη της για εκείνη. Γεια σου, Κατερίνα, χαίρομαι πάρα πολύ που είμαστε φίλες και θα ήθελα να πω ότι είσαι πάρα πολύ όμορφη. Κι όταν με πειράζει ο Νίκος, το πειραχτήρι, είσαι πάντα εκεί για να με προσέχεις. Όπως σου λέω πάντα έχεις τέλεια μάτια και η φωνή σου είναι φανταστική. Ακόμη κι όταν τελειώσουν τα γυρίσματα θα ήθελα να είμαστε φίλες. Και την επόμενη φορά που θα κάνουμε γύρισμα θα ήθελα να το κάνουμε μαζί. Σε αγαπάω πολύ και είσαι η δεύτερη αγαπημένη μου μαμά. Θα ήθελα όταν έρθεις από την Ελλάδα να βρεθούμε, να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε και να κάνουμε τόσα πράγματα μαζί. Αυτό ήταν το μήνυμα της μικρή Αλεξάνδρα, με την ηθοποιό να μην μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή της και να απαντά: «Ήταν τόσο γλυκά αυτά που μου είπε. Έχουμε δέσει πολύ με αυτό το κοριτσάκι».

Στα γυρίσματα υπάρχουν πολλά παιχνίδια για την Αλίκη και της αρέσει να παίζει με αυτά. Υπάρχει ένα ποδήλατο για την αυλή, μια πισίνα και η μικρή ανυπομονεί να κάνει ζέστη για να βουτήξει. Η πιο αστεία σκηνή που έχει γυρίσει μέχρι σήμερα είναι αυτή που το έσκασε από το σχολείο, πήγε στο αυτοκίνητο του ταχυδρόμου και κρύφτηκε πίσω από τις κούτες. «Έχω κάνει και άλλη μια που μου φάνηκε αστεία και γελάσαμε, αλλά δεν την έχετε δει ακόμα. Δεν έχω αποφασίσει ποιο είναι ακόμη το αγαπημένο μου επεισόδιο. Σίγουρα όμως μέχρι στιγμής μου άρεσε το επεισόδιο με το πάρτι γενεθλίων της Αλίκης, γιατί είχε και άλλα παιδάκια, παίξαμε, και πολλά πολλαααά γλυκά!»

Το σίγουρο είναι ότι με την Αλίκη έχει κοινά. «Είμαι και εγώ ισχυρογνώμων και προσπαθώ να καταφέρνω πάντα το δικό μου. Επίσης αγαπάω πολύ τον μπαμπά μου, όπως και η Αλίκη τον δικό της».

Την ρωτάω για το τι της λένε οι φίλοι και η οικογένειά της όταν την βλέπουν στην τηλεόραση. «Ο αδερφός μου όταν με βλέπει χαμογελάει, δεν νομίζω βέβαια πως καταλαβαίνει και πολλά (γελάει). Οι φίλοι μου από την Ελλάδα που είδαν τη σειρά, τους άρεσε πολύ ο τρόπος που παίζω, όμως οι φίλοι από την Κύπρο δεν την έχουν δει γιατί δεν έχει προβληθεί ακόμη εδώ! Και οι γιαγιάδες μου είναι πολύ περήφανες και όλο μου λένε μπράβο και μπράβο!»

Οι γονείς της δεν είναι ηθοποιοί. Όταν τους ζήτησε να πάει στο θεατρικό εργαστήρι, ακολούθησαν την επιθυμία της. «Μας αρέσει που γνώρισε καινούργιους φίλους και γυρνάει χαρούμενη. Έχουμε δει κάποια σχόλια στα social media και μέχρι στιγμής είναι όλα θετικά. Είμαστε περήφανοι που αρέσει η προσπάθεια της μικρής μας στον κόσμο. Σχέδια σχετικά με την υποκριτική δεν έχουμε κάνει φυσικά, ούτε εμείς ούτε κι εκείνη. Στόχος μας είναι να κερδίσει η Αλεξάνδρα όσα περισσότερα πράγματα μπορεί από αυτή την εμπειρία» μου λέει η Άρτεμις, η μητέρα της.

Σε μια εβδομάδα θα έρθει στην Αθήνα και το καλοκαίρι της θα το περάσει εδώ με την οικογένειά της. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για παγωτό σοκολάτα και βανίλια στα σοκάκια της Αθήνας. Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά; Έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν, όντως, όλα.  

 * Τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών ανήκουν στο τηλεοπτικό κανάλι και την οικογένεια της Αλεξάνδρας.