TV + Series

To «Oldboy» έρχεται στον κόσμο της τηλεόρασης: O Παρκ Τσαν-γουκ ετοιμάζει μεταφορά στα αγγλικά

Οι πρώτες πληροφορίες για την τηλεοπτική διασκευή του καλτ κορεάτικου θρίλερ

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

O Παρκ Τσαν-γουκ ετοιμάζει τηλεοπτική μεταφορά του «Oldboy» στα αγγλικά - Το θρίλερ εκδίκησης του Νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη είχε βραβευτεί στις Κάννες.

O Παρκ Τσαν-γουκ και η Lionsgate Television αναπτύσσουν μια αγγλόφωνη τηλεοπτική μεταφορά της ταινίας «Oldboy», του Νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη και σεναριογράφου.

Η ταινία «Oldboy» έκανε πρεμιέρα το 2003 και κέρδισε το Μέγα Βραβείο στις Κάννες © Tartan Films

Παρκ Τσαν-γουκ: Φέρνει στις τηλεοράσεις το «Oldboy»

Ο Παρκ Τσαν-γουκ πρόκειται να αναλάβει την παραγωγή της σειράς μαζί με τον συνεργάτη του παραγωγό Σιντ Λιμ, ενώ η Κάρτνεϊ Μοκ και Τάρα Τζόσι θα επιβλέπουν το έργο για τη Lionsgate Television. Πρόσθετες λεπτομέρειες, όπως το καστ, η πλοκή και η πιθανή περίοδος κυκλοφορίας δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

«Η Lionsgate Television και εγώ έχουμε το δημιουργικό όραμα για να φέρουμε την ταινία "Oldboy" στον κόσμο της τηλεόρασης», δήλωσε ο Παρκ.

«Ανυπομονώ να συνεργαστώ με ένα στούντιο που αντιπροσωπεύει την τολμηρή, πρωτότυπη και ριψοκίνδυνη αφήγηση», σημείωσε.

«Ο Παρκ είναι ένας από τους πιο οραματιστές αφηγητές της γενιάς μας και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε μαζί του για να φέρουμε το κινηματογραφικό του αριστούργημα στην τηλεοπτική οθόνη», ανέφερε ο Σκοτ Χερμπστ εκτελεστικός αντιπρόεδρος και επικεφαλής ανάπτυξης σεναρίων για την Lionsgate Television.

«Oldboy»: Μέγα Βραβείο στις Κάννες για το θρίλερ εκδίκησης

Βασισμένη στο ομότιτλο γιαπωνέζικο μάνγκα, η ταινία «Oldboy» έκανε πρεμιέρα το 2003 με πρωταγωνιστές στους κύριους ρόλους τους Choi Min-sik, Yoo Ji-tae, Kang Hye-jung και Oh Dal-su.

Το θρίλερ δράσης ακολουθεί την ιστορία ενός άνδρα που απελευθερώνεται αφού φυλακίστηκε για 15 χρόνια, ξεκινά το κυνήγι του απαγωγέα του και ερωτεύεται μια νεαρή γυναίκα.

Η ταινία κέρδισε το Grand Prix (Μέγα Βραβείο) στις Κάννες, που απονέμεται για τη δεύτερη καλύτερη ταινία του φεστιβάλ.

Το πολυβραβευμένο σινεμά του Παρκ Τσαν-γουκ

O Παρκ θεωρείται από τους πιο εξέχοντες Νοτιοκορεάτες σκηνοθέτες.

Έχει βραβευτεί σε πολλά περίβλεπτα φεστιβάλ κινηματογράφου, συμπεριλαμβανομένων των Καννών, της Βενετίας και του Βερολίνου και είναι μεταξύ άλλων γνωστός για τη σκηνοθεσία του «Δίψα» το 2009, του βραβευμένου με BAFTA «Η υπηρέτρια» το 2016 και του «Απόφαση φυγής», το 2022.

Είναι επίσης δημιουργός του αγγλόφωνου δυστοπικού θρίλερ «Snowpiercer», το οποίο διασκευάστηκε σε τηλεοπτική σειρά, σκηνοθέτησε τη μίνι σειρά «Η μικρή τυμπανίστρια» το 2018 και επί του παρόντος σκηνοθετεί και κάνει την παραγωγή της σειράς «The Sympathizer» του HBO, με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Ντάουνι τζούνιορ.

(Με πληροφορίες του Independent)