TV + Series

«Expats»: Η νέα σειρά της Amazon δεν είναι διαθέσιμη στο Χονγκ Κονγκ, όπου εκτυλίσσεται

Ενόχλησαν οι σκηνές που εμφανίζουν διαδηλώσεις του κινήματος της ομπρέλας

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Expats: έχοντες και μη έχοντες στη μεγαλούπολη

Χονγκ Κονγκ: «Μη διαθέσιμη» η νέα σειρά της Amazon με τη Νικόλ Κίντμαν - Το «Expats» έχει σκηνές με φόντο τις διαμαρτυρίες του κινήματος της ομπρέλας.

Η νέα μεγάλη παραγωγή της Amazon, «Expats», η οποία γυρίστηκε και εκτυλίσσεται στο Χονγκ Κονγκ, δεν είναι διαθέσιμη για προβολή στην πόλη, παρά το γεγονός ότι αναφέρεται ως παγκόσμια κυκλοφορία.

Τα δύο πρώτα επεισόδια του τηλεοπτικού δράματος με πρωταγωνίστρια τη Νικόλ Κίντμαν κυκλοφόρησαν την Παρασκευή, αλλά καταχωρήθηκαν ως «προς το παρόν μη διαθέσιμα» για τους θεατές στο Χονγκ Κονγκ.

Η σειρά, βασισμένη στο μυθιστόρημα του 2014, «The Expatriates», εστιάζει στις ζωές τριών Αμερικανίδων στο Χονγκ Κονγκ.

Expats - Official Trailer | Prime Video

«Expats»: Γιατί δεν προβλήθηκε στο Χονγκ Κονγκ

Η παραγωγή του «Expats» υποστηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό από τις αρχές. Το 2021 επετράπη στην Κίντμαν να παρακάμψει τους αυστηρούς κανόνες καραντίνας του κορωνοϊού που ίσχυαν εκείνη την εποχή, ώστε να γυρίσει τη σειρά.

Η μη διαθεσιμότητα των δύο πρώτων επεισοδίων έχει αποδοθεί από ορισμένους παρατηρητές σε σκηνές του προτελευταίου επεισοδίου, το οποίο διαδραματίζεται με φόντο τις διαμαρτυρίες του κινήματος της ομπρέλας το 2014.

Η «ευαισθησία» των αρχών του Χονγκ Κονγκ απέναντι στις τέχνες

Από τότε που κλιμακώθηκε η κυβερνητική καταστολή έναντι του κινήματος υπέρ της δημοκρατίας το 2020, οι αρχές γίνονται όλο και πιο ευαίσθητες σε πολιτικά ή επικριτικά έργα τέχνης.

Το 2021 θεσπίστηκαν νόμοι που αποτρέπουν τις εκπομπές που παραβιάζουν τον ευρύ και δρακόντειο νόμο για την εθνική ασφάλεια, που επιβλήθηκε το 2020.

Οι νόμοι λογοκρισίας σήμαιναν ότι οι σκηνοθέτες έλαβαν εντολή να προβούν σε περικοπές έργων ή απαγόρευση μετάδοσης ολόκληρων ταινιών. Οι αρχές είπαν ότι αυτοί οι νόμοι δεν ισχύουν για υπηρεσίες streaming, αλλά περιεχόμενο όπως το «Expats» βρίσκεται σε «γκρίζα περιοχή», καθώς οι διαδικτυακές πλατφόρμες υπόκεινται κατά τα άλλα στον νόμο για την εθνική ασφάλεια.

Τον Νοέμβριο του 2021, όταν ξεκίνησε η υπηρεσία ροής Disney+ στο Χονγκ Κονγκ, οι προσφερόμενες σεζόν της σειράς animation «Simpsons» παρέλειπαν ένα επεισόδιο στο οποίο η οικογένεια επισκέπτεται την πλατεία Τιενανμέν στο Πεκίνο.

Στο επεισόδιο υπάρχει μια πινακίδα στην πλατεία που γράφει «Σε αυτή την τοποθεσία, το 1989, δεν συνέβη τίποτα», μια σατιρική αναφορά στην εκστρατεία της Κίνας να εξαλείψει τις αναμνήσεις της σφαγής φοιτητών διαδηλωτών από τις αρχές.

(Με πληροφορίες του Guardian)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ