TV + Series

Σοφία Βεργκάρα: Οι ρόλοι που παίζω είναι περιορισμένοι λόγω της ηλίθιας προφοράς μου

Πρωταγωνιστεί στην ταινία «Griselda» του Netflix

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σοφία Βεργκάρα: Η δήλωση της για την προφορά και τους ρόλους
© EPA/JUANJO MARTIN

Σοφία Βεργκάρα: Η δήλωση της για την προφορά και τους ρόλους που υποδύεται

Η Σοφία Βεργκάρα πρωταγωνιστεί στην ταινία «Griselda» του Netflix, στην οποία υποδύεται τη διαβόητη Κολομβιανή βαρόνο ναρκωτικών Γκριζέλντα Μπλάνκο. 

«Ψάχνω πάντα για χαρακτήρες επειδή δεν υπάρχουν πολλοί που μπορώ να παίξω με αυτή την ηλίθια προφορά», δήλωσε πρόσφατα η Vergara στους Los Angeles Times. «Δεν μπορώ να παίξω έναν επιστήμονα για παράδειγμα».

Επειδή οι ρόλοι είναι περιορισμένοι, η Βεργκάρα ήξερε ότι η Γκριζέλντα ήταν ένας χαρακτήρας στον οποίο θα μπορούσε να δείξει την υποκριτική της ικανότητα. Αλλά το να γίνει ένας αδίστακτος βαρόνος των ναρκωτικών απαιτούσε την εκμάθηση γνώριμων τεχνικών υποκριτικής που διέφεραν πολύ από τις κωμικές της δουλειές. Η Βεργκάρα προσέλαβε την προπονήτρια υποκριτικής Νάνσι Μπανκς.

«Ήταν δύσκολο γιατί δεν έχω καμία πραγματική εκπαίδευση ως ηθοποιός. Ήμουν παντρεμένη με τον Τζο, ο οποίος είναι ένας κλασικά εκπαιδευμένος ηθοποιός. Πάντα έλεγα: "Τι κάνουν οι πραγματικοί ηθοποιοί;". Μπορώ να το κάνω αυτό;"»

Η ιστορία της Γκριζέλντα Μπλάνκο

Η Γκριζέλντα Μπλάνκο γεννήθηκε το 1943 και μεγάλωσε σε μια φτωχογειτονιά στην ορεινή παραγκούπολη του Μεντεγίν της Κολομβίας. Σε ηλικία 14 ετών στράφηκε στη σεξεργασία και αργότερα παντρεύτηκε έναν χαμηλόβαθμο γκάνγκστερ ονόματι Ντάριο Τρουχίλο, ο οποίος όμως έφυγε από τη μέση. Οι λεπτομέρειες σχετικά με τον θάνατό του είναι ασαφείς, αν και οι φήμες έλεγαν ότι η Μπλάνκο ήταν που έβαλε να τον σκοτώσουν.

Στη συνέχεια, παντρεύτηκε τον Αλμπέρτο Μπράβο, που ήταν αυτός που την εισήγαγε στο λαθρεμπόριο κοκαΐνης. Μαζί ξεκίνησαν την «επιχείρησή» τους στη Νέα Υόρκη και η Γκριζέλντα αμέσως έδειξε έφεση στην εγκληματική πανουργία, αγοράζοντας ένα εργοστάσιο εσωρούχων όπου σχεδίαζε η ίδια σουτιέν και κορσέδες με ειδικές θήκες για το λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Κυνηγώντας το «αμερικανικό όνειρο», το ζεύγος μετακόμισε μόνιμα στη Νέα Υόρκη αποσπώντας σημαντικό μερίδιο του τοπικού εμπορίου κοκαΐνης από τις Πέντε Οικογένειες της Μαφίας. 

Τον Απρίλιο του 1975, η Μπλάνκο πήγε να συναντήσει τον σύζυγό της στην Κολομβία. Η συνάντηση κορυφής μετατράπηκε γρήγορα σε πεδίο μάχης. Η Μπλάνκο πυροβόλησε και σκότωσε τον σύζυγό της, ο οποίο πρόλαβε και την τραυμάτισε στο στομάχι με μια ριπή από το ούζι του. Έξι σωματοφύλακες φέρονται να σκοτώθηκαν στην ανταλλαγή πυροβολισμών.

Αυτό το περιστατικό αποτελεί το σημείο εκκίνησης της σειρά του Netflix, που ουσιαστικά ξεκινά μετά τη μετεγκατάσταση της Μπλάνκο στο Μαϊάμι στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Η «Νονά» άλλαξε το τοπίο στο εμπόριο ναρκωτικών της πόλης και έγινε η «Βασίλισσα της Κόκας», ζώντας μια ζωή αντίστοιχη με του «Σημαδεμένου». Ανάμεσα στους τακτικούς καλεσμένους της βρισκόταν και ο Πάμπλο Εσκομπάρ, ο οποίος υπήρξε προστατευόμενός της.

Αργότερα η Μπλάνκο έβαλε να σκοτώσουν και τον τρίτο σύζυγό της, Ντάριο Σεπουλβέντα, όταν εκείνος επιχείρησε να διαφύγει παίρνοντας μαζί του τον γιο της (από προηγούμενο γάμο), τον οποίον είχε η ίδια βαφτίσει Μάικλ Κορλεόνε. Σύμφωνα με τον θρύλο, ο Σεπουλβέντα πυροβολήθηκε μπροστά στα μάτια του παιδιού. Η Μπλάνκο μετακόμισε στην Καλιφόρνια το 1985, όπου τελικά συνελήφθη, καταδικάστηκε και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Griselda | Official Trailer | Netflix

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ