TV + Series

Άννα Τορβ: Η αδέκαστη δημοσιογράφος της σειράς Secret City

Η ηθοποιός που μας έκανε να αγαπήσουμε την Αυστραλία πριν την Μάρκοτ Ρόμπι

378702-781477.jpg
Δέσποινα Κουτσομητροπούλου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άννα Τορβ
Άννα Τορβ © MIKE NELSON/ EPA

Παρακολουθώντας το σίριαλ του Netflix, Secret City και την πρωταγωνίστριά του Άννα Τορβ

Μπορεί τα κινητά να μπαίνουν στο φούρνο μικροκυμάτων, τα Μac στο ψυγείο, οι συνωμοσίες να εξυφαίνονται, το σύστημα να καταπίνει αθώους, αλλά κανείς δεν μπορεί να σταματήσει την αδέκαστη δημοσιογράφο στο σίριαλ «Secret City».

Η γνωριμία με την Άννα Τορβ έγινε στη Μυστική Πόλη. Το σίριαλ «Secret City», το επέλεξα από τα ράφια της πελώριας βιβλιοθήκης του Netflix και όταν… μεγαλώσω θέλω να γίνω σαν την θαρραλέα ερευνήτρια -δημοσιογράφο με το υποκοριστικό «Χάρι». Η ηθοποιός Άννα Τορβ κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο με σκηνικό την Καμπέρα, ή «Κάνμπερα» όπως την προφέρουν οι ηθοποιοί, με πυρήνα ανάπτυξης της δράσης το αυστραλιανό κοινοβούλιο. Το κτίριο εντυπωσιακό, απλώνεται σε μια μεγάλη έκταση σε σχήμα ορθογώνιου παραλληλόγραμμου με συγκροτήματα κτιρίων που επικοινωνούν μεταξύ τους. Στη μέση μια φαρδιά φάσα γκαζόν, σιντριβάνια κλπ. Η πρωτεύουσα της Αυστραλίας είναι το πρώτο που εντυπωσιάζει, δεν έχει ψηλά κτίρια, είναι γεμάτη πάρκα, μέσα στο πράσινο. Παρακολουθώντας το σίριαλ νιώθεις ότι όλα γίνονται εκεί, τα πάντα μπορούν να συμβούν και συμβαίνουν.

Anna Torv
© IMDb

Άννα Τορβ: Η δημοσιογράφος της σειράς "Secret City"

Οι πολλές εναέριες λήψεις το παιχνίδι με το φως και το σκοτάδι δημιουργούν κλίμα. Από αέρος η πόλη εικονογραφείται ειδυλλιακά ήσυχη, αλλά στην επίγεια αποτύπωσή της τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Ίντριγκες, κατασκοπεία, αντικατασκοπεία, μυστικές υπηρεσίεςκαι μηχανορραφίες, ο καμβάς όπου διαπλέκονται Αμερικανοί, Κινέζοι, Αυστραλοί πράκτορες και αριβίστες πολιτικοί. 

Χάριετ Ντάνκλεϊ ονομάζεται η ηρωίδα και είναι δημοσιογράφος του πολιτικού/κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ, με τόλμη, θάρρος να αμφισβητεί, κριτική σκέψη και αντιληπτική ικανότητα. Είναι ένα «λαγωνικό» που ανοίγει τις πύλες μιας μυστική πόλης αλληλένδετων συνωμοσιών, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο αθώες ζωές, συμπεριλαμβανομένης και της δικής της. Ένα πολιτικό θρίλερ με δυνατές ανατροπές.

Η ηρωίδα Χάριετ Ντάνκλεϊ ήταν παντρεμένη με την Κιμ Γκόρντον, η οποία εργάζεται σε κομβικό τομέα των δαιδαλωδών μυστικών υπηρεσιών της Αυστραλίας. Ο Γκόρντον προχώρησε σε φυλομετάβαση παίρνοντας το όνομα Κιμ, o γάμος διαλύθηκε, αλλά ως τρανσέξουαλ υφίσταται ταπεινώσεις από τον κακοπροαίρετο και μακιαβελικό προϊστάμενο. Με την Χάριετ διατηρούν φιλικές σχέσεις και την ίδια προσήλωση να ξεσκεπάσουν μια συνωμοσία που δεν γνωρίζει σύνορα. Η Κιμ βέβαια μπλέκει για τα καλά…

Την ίδια ώρα στο σκοτεινό διαδίκτυο συναλλάσσονται αδίστακτοι πολιτικοί σε άπταιστα κινέζικα, οι χάκερς δίνουν και παίρνουν, τα κινητά και οι υπολογιστές παρακολουθούνται από ένα «αόρατο μάτι» και προκειμένου να μην υποκλέπτονται οι συνομιλίες, οι συσκευές τοποθετούνται σε φούρνους μικροκυμάτων και ψυγεία. Μόνο έτσι οι ήρωες που μάχονται για τη διαφάνεια και την αλήθεια αισθάνονται περισσότεροι ασφαλείς. Παίζουν και πέντε-έξι Αυστραλοί ηθοποιοί, ελληνικής καταγωγής, συμπεριλαμβανομένων των γοητευτικών Άλεξ Δημητριάδης και Ματ Ζεμέκης, που υποδύονται ένα πράκτορα και έναν αστυνομικό, αντίστοιχα.

Η ελληνική παρουσία απογειώνεται με το επώνυμο Κουτουφίδης. Η Κάρεν Κουτουφίδης, ανεξάρτητη βουλευτίνα, κάνει δυναμική είσοδο στον δεύτερο κύκλο της σειράς και μαζί της συνεχίζει να ξετυλίγεται ο μίτος ακόμα πιο σκοτεινών συνωμοσιών.

Anna Torv
© IMDb

Όσοι γνώριζαν ήδη την Άννα Τορβ, λένε πώς ήταν εκείνη που τους έκανε να αγαπήσουν την Αυστραλία πολύ πριν γνωρίσουν τη Μάργκοτ Ρόμπι. Έχοντας ήδη πρωταγωνιστήσει στο «Fringe» (2008) με συμμετοχή σε μια βεντάλια επιτυχημένων παραγωγών, η Τορβ εμφανίζεται και στο «News Reader» που επίσης προβάλλεται από το Netflix. Όσοι δεν χορταίνουν και θέλουν περισσότερη  Τορβ , είναι η Tess Servopoulos του «The Last of Us» (ΗΒΟ),της πρόσφατης τηλεοπτικής μεταφοράς του ομώνυμου video game, έχοντας δίπλα της τον Πέδρο Πασκάλ.

Τώρα, στο σίριαλ «Secret City», με ένα αέρα που θυμίζει ελαφρώς τη συμπατριώτισσά της Κέιτ Μπλάνσετ, φορώντας τα ίδια πάνω-κάτω ρούχα, τα μαλλιά πιασμένα με κλάμερ και κρατώντας την ίδια ακριβώς τσάντα -και στις δύο σεζόν- η Χάριετ Ντάνκλεϊ μεταμορφώνεται, απρόσμενα, σε style icon. Η ηθοποιός που τυγχάνει και ανιψιά της πρώτης ή δεύτερης, θα σας γελάσω, συζύγου του μεγιστάνα των μίντια Ρουπερτ Μέρντοχ, αναδεικνύεται σε ένα από τα πιο καυτά εξαγώγιμα προϊόντα της Αυστραλίας. Απλή και φινετσάτη, επιμελώς ατημέλητη και όμως τόσο επιδραστική.

Anna Torv
© IMDb

Όσο για τη μαχητική, φεμινίστρια, ανεξάρτητη και εκτός νόρμας δημοσιογράφο την οποία υποδύεται στη «Μυστική Πόλη», είναι βέβαιο πως κανείς δεν θα μπορέσει να φιμώσει την Χάριετ Ντάνκλεϊ. Δεν πρόκειται να καμφθεί από τις απειλές, τον κίνδυνο και τις δοκιμασίες- και στο τέλος η αλήθεια θα λάμψει κάτω από τη λάσπη των κυβερνητικών συνωμοσιών. Στη Μυστική Πόλη, βέβαια, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Τι επιφυλάσσει άραγε το φινάλε του δεύτερου κύκλου; Όρεξη να έχουν οι σεναριογράφοι και ακμαίο φρόνημα η Χάριετ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ