TV + Series

Δύο νέες ελληνικές σειρές μπαίνουν στο Netflix τον Ιανουάριο - Δείτε ποιες είναι

Την αρχή έκανε τον Μάρτιο του 2023 το «Maestro» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δύο νέες ελληνικές σειρές μπαίνουν στο Netflix τον Ιανουάριο -  Δείτε ποιες είναι
Δύο νέες ελληνικές σειρές μπαίνουν στο Netflix τον Ιανουάριο © Unsplash

Netflix: 2 ελληνικές σειρές μπαίνουν στην πλατφόρμα τον Ιανουάριο μετά το «Maesto» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

Λίγους μήνες μετά την είσοδο της πρώτης ελληνικής σειράς «Maesto» του Χριστόφορου Παπακαλιάτητη στο Netflix, 2 ακόμη ελληνικές σειρές μπαίνουν στην πλατφόρμα αυτό τον μήνα.

Πρόκειται για τις δύο παραγωγές του ΑΝΤ1+ «Σέρρες» και «Σώσε με» που θα ξεκινούν να προβάλλονται στην παγκόσμια πλατφόρμα στις 15 Ιανουαρίου.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης έγραψε σε story του στο Instagram: «Οι Σέρρες συνεχίζουν το ταξίδι τους στο Netflix! Από τις 15 Ιανουαρίου» ενώ σε επόμενο story ανέβασε το ποστ του Μιχάλη Συριόπουλου δηλώνοντας επίσης ότι και η σειρά «Σώσε με» μπαίνει στην πλατφόρμα. 

Δύο νέες ελληνικές σειρές μπαίνουν στο Netflix τον Ιανουάριο -  Δείτε ποιες είναι
Δύο νέες ελληνικές σειρές μπαίνουν στο Netflix τον Ιανουάριο -  Δείτε ποιες είναι

Η πρώτη ελληνική σειρά που μπήκε στην πλατφόρμα, ήταν το «Maestro in Blue», η επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Αρχικά έκανε πρεμιέρα τον Οκτώβριο στο κανάλι του Mega και τον Δεκέμβριο προστέθηκε στην ταινιοθήκη του Netflix σε Ελλάδα και Κύπρο, πλέον είναι διαθέσιμη προς θέαση στην πλατφόρμα σε πολλές χώρες του κόσμου.

Συγκεκριμένα, η σειρά που γυρίστηκε στους Παξούς και στην οποία συμμετέχουν οι Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Μαρία Καβογιάννη, Κλέλια Ανδριολάτου, Αντίνοος Αλμπάνης, Χάρις Αλεξίου, Δημήτρης Κίτσος, εντάχθηκε στη streaming υπηρεσία παγκοσμίως στις 17 Μαρτίου. Τον Δεκέμβριο, το «Maestro» βρέθηκε στην 403η θέση ανάμεσα σε 18.214 τίτλους παγκοσμίως, με 41.100.000 ώρες παρακολούθησης. 

Η υπόθεση της σειράς «Σέρρες» που πάει Netflix

Στη σειρά «Σέρρες», ο ήρωας, ο Οδυσσέας Πάνος Νάτσης (+), ζει στην Αθήνα, μακριά από την οικογένειά του. Η περίπλοκη σχέση με τον πατέρα του, τον Λευτέρη (Γιώργος Γάλλος), τους έχει οδηγήσει στην αποξένωση. Όταν, όμως, ένα δυσάρεστο γεγονός αναγκάζει τον Οδυσσέα να επιστρέψει στις Σέρρες, όλα αρχίζουν να αλλάζουν. Έτσι, δύο ξένοι στο ίδιο σπίτι, στην ίδια πόλη, πατέρας και γιος, ξεκινούν από το μηδέν να γνωρίσουν ο ένας τον άλλο.

Έχοντας στο πλευρό του τη Χρύσα (Μαριλού Κατσαφάδου) και απέναντί του τη Σταματίνα (Γιούλη Τσαγκαράκη), τη Νάνσυ (Λένα Δροσάκη) και τον Θωμά, ο Οδυσσέας θα βοηθήσει τον πατέρα του να σταθεί ξανά στα πόδια του.

Μέσα από στιγμές συγκίνησης και γέλιου, ο Οδυσσέας και ο Λευτέρης θα γνωριστούν πραγματικά, θα αγαπηθούν από την αρχή και θα συμφιλιωθούν με τις διαφορές τους, αλλά και με την απώλεια. Σε μια επαρχιακή πόλη, με εικόνες από μια Ελλάδα που όλοι γνωρίζουμε, ο Οδυσσέας και ο Λευτέρης ανακαλύπτουν ότι ο κόσμος είναι πιο όμορφος όταν αποδεχόμαστε τον εαυτό μας, αλλά και τους γύρω μας, για αυτό που είναι πραγματικά.

Μεγάλο μέρος των γυρισμάτων της σειράς πραγματοποιήθηκε στη Βόρεια Ελλάδα, αναδεικνύοντας διαφορετικές γωνιές της πόλης των Σερρών, όπου η σύγχρονη σκηνοθετική ματιά του Σταμάτη Πατρώνη και μια ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών έδωσαν ζωή στο σενάριο του Γιώργου Καπουτζίδη. Τον ρόλο του Λευτέρη και του Οδυσσέα ενσαρκώνουν αντίστοιχα ο Γιώργος Γάλλος και ο Πάνος Νάτσης, ενώ πρωταγωνιστούν και οι Λένα Δροσάκη, Μαριλού Κατσαφάδου, Γιούλη Τσαγκαράκη και Λένα Ουζουνίδου. Την πρωτότυπη μουσική της σειράς υπογράφει ο Φοίβος Δεληβοριάς.

ΣΕΡΡΕΣ: «Αυτή η σειρά είναι αφιερωμένη στον Πάνο μας» || ΑΝΤ1+ Originals

Netflix: Η υπόθεση της σειράς «Σώσε με» 

 Μια μοναχική καλλιτέχνης ξυλογλυπτικής, η Νικόλ Πομάνου (Δανάη Σκιάδη), επιστρέφει στο χωριό της στην Κομοτηνή, για να συναντήσει την οικογένειά της στο μνημόσυνο του πατέρα της. Την επόμενη μέρα της άφιξής της, η μικρότερη αδελφή της, η Άλκηστη, εξαφανίζεται. Λίγα χιλιόμετρα μακριά, η αστυνόμος Δέσποινα Λουκίδη (Έλενα Μαυρίδου) φτάνει στην Κομοτηνή για να αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας μιας νεαρής γυναίκας. Η σωρός της ανακαλύπτεται στο Εθνικό Πάρκο Θράκης. Από το θύμα έχουν αφαιρεθεί τα μάτια. Και αυτό είναι μόνο η αρχή.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Πιέρρος Ανδρακάκος
Σενάριο: Δημήτρης Σίμος, Πιέρρος Ανδρακάκος, Βαγγέλης Νάσης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Βασίλης Κασβίκης
Εκτέλεση παραγωγής: ΑΝΤΕΝΝΑ STUDIOS
Πρωταγωνιστούν: Δανάη Σκιάδη, Έλενα Μαυρίδου

Επίσης πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά): Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Νίκος Γεωργάκης, Μαρία Γεωργιάδου, Σύρμω Κεκέ, Έκτορας Λιάτσος, Άννα Μάσχα, Λίλα Μπακλέση, Κώστας Μπιμπής, Παύλος Ορκόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Μιχάλης Συριόπουλος.

ΣΩΣΕ ΜΕ Official Trailer | ΑΝΤ1+ Originals

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ