TV + Series

Τα X-Files επιστρέφουν με ένα νέο reboot από τον σκηνοθέτη του Black Panther

Θα μπορέσει η Disney να αναπαράγει την μαγεία της αρχικής σειράς;

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου
Κωνσταντίνος Χριστοφόρου
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Disney ετοιμάζει τη μεγάλη επιστροφή των θρυλικών X Files. Το reboot θα αναλάβει ο σκηνοθέτης Ryan Coogler, ο οποίος μας έδωσε στο παρελθόν ταινίες όπως το Black Panther και  το Creed
© Instagram / thexfilestv

Η Disney ετοιμάζει τη μεγάλη επιστροφή των θρυλικών X-Files. Το reboot θα αναλάβει ο σκηνοθέτης Ryan Coogler, ο οποίος μας έδωσε στο παρελθόν ταινίες όπως το Black Panther και το Creed

Από τον περασμένο Μάρτιο κυκλοφορεί η είδηση ότι τα X-Files επιστρέφουν και ο Ryan Coogler θα είναι ο νέος σκηνοθέτης που θα αναλάβει να αναστήσει ένα από τα πιο δημοφιλή και επιδραστικά σίριαλ της δεκαετίας του 1990.

The X-Files - Scully meets Mulder for the first time [1x01 - Pilot]

Μετά από 9 μήνες σιγής ασυρμάτου, τώρα έχουμε περισσότερες πληροφορίες για το reboot, το οποίο έρχεται μετά από 11 σεζόν, 218 επεισόδια, 2 ταινίες και αρκετά spin-offs στον κόσμο των X-Files. Η σειρά ξεκίνησε το 1993 και σταμάτησε να προβάλλεται το 2001 αν και ανανεώθηκε δύο φορές το 2016 και το 2018. Πρωταγωνιστές της σειράς ήταν η καταπληκτική Gillian Anderson στο ρόλο της κοκκινομάλλας Dana Scully και ο David Duchovny (εδώ θα μπορούσαν να είχαν βάλει κάποιον καλύτερο) στο ρόλο του Fox Mulder, πράκτορες του FBI αμφότεροι στα ίχνη κάποιας κυβερνητικής συνομωσίας η οποία προσπαθεί να συγκαλύψει την ύπαρξη εξωγήινων.

Η Disney ετοιμάζει τη μεγάλη επιστροφή των θρυλικών X Files. Το reboot θα αναλάβει ο σκηνοθέτης Ryan Coogler, ο οποίος μας έδωσε στο παρελθόν ταινίες όπως το Black Panther και  το Creed
© Instagram / thexfilestv

Σε αυτό το σημείο δεν είναι ξεκάθαρο εάν αυτή η επιστροφή στις οθόνες θα είναι μια συνέχεια της original σειράς ή κάτι εντελώς καινούργιο. Ωστόσο, τον Μάρτιο, ο αρχικός σεναριογράφος της σειράς, Chris Carter, ανέφερε σε ένα podcast ότι τον ενδιέφερε να ξαναστήσει το σόου με ένα πιο diverse cast. Και κάπου εδώ εμφανίζεται ο σκηνοθέτης Ryan Coogler γνωστός από τις δυο ταινίες της Marvel, το «Black Panther» και το «Black Panther: Wakanda Forever». Η εταιρία πίσω από αυτό το project θα είναι η Disney η οποία έχει αγοράσει τα δικαιώματα της σειράς. Όσο αφορά στους δύο πρωταγωνιστές, είχαν εκφράσει κάποιο αρχικό ενδιαφέρον σχετικά με την ιδέα ενός reboot - αλλά δήλωσαν σε συνεντεύξεις τους στο παρελθόν ότι θα το σκεφτόντουσαν αν και οι τρεις (Anderson, Duchovny, Carter) έπαιρναν μέρος.

Τα X-Files έκαναν mainstream τις θεωρίες συνομωσίας

Η Disney δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει αν η «νέα έκδοση» θα είναι μια συνέχεια της αρχικής σειράς ή μια ένα ολοκαίνουργιο reboot. Σύμφωνα με τον Chris Carter, «είμαστε τόσο πολύ βουτηγμένοι στις συνωμοσίες σήμερα. Τα X-Files είχαν να αντιμετωπίσουν μια μεγάλη συνωμοσία, αλλά τώρα ο κόσμος είναι τόσο γεμάτος συνωμοσίες που νομίζω ότι θα είναι ένα τελείως διαφορετικό σόου».

«Δεν είναι κάτι που χρειάζομαι απαραίτητα στη ζωή μου, ώστε να πάω και να το κάνω. Νομίζω ότι σε αυτό το σημείο θα μπορούσε να υπάρξει μια νέα εκδοχή της αρχικής σειράς χωρίς κανέναν από εμάς», είχε πει ο David Duchovny σύμφωνα με το Dazed. «Δεν είμαι σίγουρος. Ή μπορεί να υπάρξει και κάποιο καρτούν. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε. Αλλά προσωπικά, για μένα, τα X-Files στα οποία ήμουν μέρος, αποτελούνται από τον Chris Carter, τον εαυτό μου και την Gillian, οπότε δεν έχω προσπαθήσει να σκεφτώ μια διαφορετική εκδοχή».

Η Disney ετοιμάζει τη μεγάλη επιστροφή των θρυλικών X Files. Το reboot θα αναλάβει ο σκηνοθέτης Ryan Coogler, ο οποίος μας έδωσε στο παρελθόν ταινίες όπως το Black Panther και  το Creed
© Instagram / thexfilestv

Εν τω μεταξύ, η Gillian Anderson είχε δηλώσει στο Variety ότι θέλει το νέο σόου να είναι διαφορετικό από το πρωτότυπο. «Για να αρχίσουμε να κάνουμε αυτή τη συζήτηση για μια καινούργια σεζόν θα χρειαζόταν μια εντελώς νέα ομάδα συγγραφέων και τα ηνία θα πρέπει να παραδοθούν στους επόμενους, ώστε η σειρά να νιώσει φρέσκια και προοδευτική».

Αν οι δύο πρωταγωνιστές ακούγονται διστακτικοί σε ένα reboot των X-Files, οφείλεται στο γεγονός ότι ουσιαστικά κανείς δεν έχει ζητήσει κάτι τέτοιο. Η αρχική σειρά πέτυχε διότι είχε προβληθεί σε μία εποχή πριν το internet που οι οπαδοί των θεωριών συνομωσίας ήταν περιθωριοποιημένοι και οι συζητήσεις για νεκροψίες εξωγήινων και απαγωγές ήταν για να σπάμε πλάκα. Σήμερα όμως, με τις αποκαλύψεις του Πενταγώνου για θεάσεις UFOs και για «μη-ανθρώπινους οργανικούς πιλότους», τι παραπάνω μπορεί να μας προσφέρει ένα reboot των X-Files; Ακόμη και οι δύο τελευταίες σεζόν του 2016 - 2018, μάλλον πέρασαν απαρατήρητες και σίγουρα δεν κατάφεραν να αναπαράγουν την μαγεία της αρχικής σειράς.

Τι μπορεί να πάει στραβά

Και κάπου εδώ εμφανίζεται η Disney η οποία έχει αγοράσει το franchise και πιστεύει ότι ο κόσμος χρειάζεται άλλο ένα αστυνομικό δίδυμο το οποίο λύνει εξωγήινα μυστήρια και κυνηγάει τέρατα. Τα προγνωστικά δεν είναι καλά και πολλοί πιστεύουν ότι η σειρά θα είναι DoA (Dead on Arrival).

Η ιστορία του Mulder και της Scully τελείωσε με ένα cliffhanger, με τις περιπέτειες του γιου της Scully, William, να σέρνονται στις σεζόν 10 και 11. Αυτό το περιττό side-story ήταν σημάδι ότι οι βασικοί χαρακτήρες έχουν τον κύκλο τους και δεν θα έχουν κύριο ρόλο στη σειρά. Δική μας εκτίμηση είναι ότι θα δούμε κάποια σύντομα cameos από τον 63χρονο David Duchovny και την 55χρονη Gillian Anderson μόνο και μόνο για να δικαιολογηθούν τα trailers, οι αφίσες και φυσικά ο τίτλος X-Files, απογοητεύοντας πολλούς θαυμαστές.

Αν και πολλοί fans των X-Files θυμούνται την αγαπημένη τους σειρά με μια ελαφριά νότα, υπήρχαν πολλά σκοτεινά επεισόδια στα όρια του horror και η Disney, μια εταιρία για όλη την οικογένεια, σίγουρα θα αποφύγει αυτό το μονοπάτι, αφαιρώντας μεγάλο μέρος από την ταυτότητα του σόου.

Ο Chris Carter αναφέρθηκε σε diverse cast, η Gillian Anderson θέλει τη σειρά «προοδευτική» και οι δύο τελευταίες ταινίες του σκηνοθέτη Ryan Coogler ήταν για την Marvel. Αν η Disney επιλέξει να αγνοήσει το lore του σύμπαντος των X-Files και το προσαρμόσει για το «μοντέρνο κοινό» τότε θα έχουμε άλλη μια περίπτωση σαν το «Lord of the Rings - The Rings of Power» της Amazon, η οποία κατάφερε να εξοργίσει ακόμη και αυτούς που δεν είχαν ασχοληθεί με την τριλογία του Tolkien.

Αν και θέλω να πιστέψω ότι η αλήθεια είναι κάπου εκεί έξω και το νέο reboot των X-Files θα είναι επιτυχημένο, δεν το βλέπω να συμβαίνει.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ