TV + Series

Black Mirror: Η δυστοπική σειρά επιστημονικής φαντασίας επιστρέφει για 7η σεζόν στο Netflix

Ο δημιουργός του σίριαλ, Charlie Brooker ανησυχεί για τους κινδύνους της ΑΙ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Black Mirror: Η δυστοπική σειρά επιστημονικής φαντασίας επιστρέφει για 7η σεζόν στο Netflix
Το Black Mirror επιστρέφει στο Netflix για την 7η σεζόν του © Facebook / Black Mirror

Black Mirror: Η δυστοπική σειρά επιστημονικής φαντασίας επιστρέφει για 7η σεζόν στο Netflix - Ο δημιουργός του σίριαλ, Charlie Brooker ανησυχεί για τους κινδύνους της ΑΙ

Το Black Mirror ανανεώθηκε για την 7η σεζόν, σύμφωνα με το Variety. Η επιτυχημένη σειρά επιστημονικής φαντασίας που δημιουργήθηκε από τον Charlie Brooker επέστρεψε στις οθόνες νωρίτερα φέτος μετά από μια παύση τεσσάρων ετών, συγκεντρώνοντας νούμερα ρεκόρ τηλεθέασης στο Netflix. Σύμφωνα με τον streamer, έφτασε στο Top 10 σε 92 χώρες και πέρασε 4 εβδομάδες στην παγκόσμια top 10 αγγλόφωνης τηλεόρασης του Netflix.

Black Mirror: Season 6 | Official Teaser | Netflix

Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη το casting για την 7η σεζόν, αλλά το Variety αναφέρει ότι η σειρά πρόκειται να ξεκινήσει την παραγωγή αργότερα φέτος με τους Brooker, Annabel Jones και Jessica Rhoades που αναμένεται να επιστρέψουν ως εκτελεστικοί παραγωγοί. Οι λεπτομέρειες της πλοκής και ο αριθμός των επεισοδίων δεν έχουν γνωστοποιηθεί.

Η Salma Hayek και ο Aaron Paul είναι από τα μεγάλα ονόματα που πέρασαν από την σειρά

Η 6η σεζόν, η οποία αποτελούταν από πέντε μέρη, περιελάμβανε μια πρωτοκλασάτα ονόματα, συμπεριλαμβανομένων των Salma Hayek, Annie Murphy, Aaron Paul, Josh Hartnett και Paapa Essiedu μεταξύ άλλων. Η 5η σεζόν περιελάμβανε μόνο τρία επισόδειακαι πρωταγωνιστούσαν οι Andrew Scott, Anthony Mackie, Yahya Abdul-Mateen II, Topher Grace και Miley Cyrus.

Τα δικαιώματα για το «Black Mirror» είναι περίπλοκα, γεγονός που οφείλεται εν μέρει στην καθυστέρηση μεταξύ της σεζόν 5 και 6. Ο Brooker και ο συνεργάτης του, Jones εγκατέλειψαν την εταιρεία παραγωγής τους, το House of Tomorrow που υποστηρίζεται από την Enedemol Shine, τον Ιανουάριο του 2020 για να συνεργαστούν με το Netflix μέσω της εταιρίας Broke and Bones. Όμως, σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, τα δικαιώματα του «Black Mirror» παρέμειναν στην Endemol Shine, η οποία εξαγοράστηκε από την Banijay Group το 2020. Η Banijay παραχώρησε την άδεια για την εκπομπή στο Netflix.

Ο δημιουργός του Black Mirror ανησυχεί για τους κινδύνους της ΑΙ

Η δυστοπική σειρά είναι διάσημη για τις μελλοντικές της προβλέψεις, παρουσιάζοντας τον κόσμο με σκοτεινό τρόπο. Η πιο πρόσφατη σεζόν, η οποία κυκλοφόρησε τον Ιούνιο, άνοιξε με ένα επεισόδιο για μια υπηρεσία ροής που ονομάζεται Streamberry, η οποία επέλεγε τις ζωές των ανθρώπων σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας AI για να τους μετατρέψει σε σόου για την πλατφόρμα της. Ο Brooker είπε στο Variety ότι το επεισόδιο γράφτηκε πριν το ChatGPT γίνει πασίγνωστο.

Joan Learning About Streamberry Terms and Conditions | Black Mirror Season 6 Episode 1

«Ζω για να ανησυχώ, γενικά αυτό είναι που κάνω και ανησυχώ πολύ για την τεχνητή νοημοσύνη και τη χρήση του ChatGPT», είπε κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Λονδίνο για την υποστήριξη της απεργίας των συγγραφέων νωρίτερα φέτος. «Αυτό με απασχολεί ιδιαίτερα, γι’ αυτό είμαι εδώ». Όταν ρωτήθηκε αν το επεισόδιο ήταν επομένως ένα άλλο παράδειγμα όπου το «Black Mirror» πρόβλεψε το μέλλον, απάντησε: «Δυστυχώς, ναι».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ