TV + Series

Θύελλα αντιδράσεων από ομογενείς για τη νέα σειρά κινουμένων σχεδίων Krapopolis

Σατιρίζει τον ελληνικό πολιτισμό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θύελλα αντιδράσεων από ομογενείς για τη νέα σειρά κινουμένων σχεδίων Krapopolis

Fox: Θύελλα αντιδράσεων από ομογενείς για τη νέα σειρά κινουμένων σχεδίων Krapopolis - Σατιρίζει τον ελληνικό πολιτισμό

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η νέα σειρά κινουμένων σχεδίων του Fox, με τίτλο «Krapopolis». Η «Krapopolis» διαδραματίζεται στην Αρχαία Ελλάδα και για την ακρίβεια σε μία μυθική version της, η οποία θεωρήθηκε από αρκετούς υποτιμητική για τον πολιτισμό μας.

Σύμφωνα με το σενάριο, πρωταγωνιστεί μία οικογένεια ανθρώπων, θεών και τεράτων, οι οποίοι μέσα από τα δεκάδες προβλήματα επιχειρούν να διοικήσουν μία από τις πρώτες πόλεις του κόσμου.

Από την πλευρά της, η AHEPA, η μεγαλύτερη οργάνωση ελληνοαμερικανικών αδελφοτήτων, με επιστολή της εξέφραση την αγανάκτησή της για τη σειρά. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρός της, Σάββας Τσίβικος, έγραψε επιστολή στον Ζεν Γκερίν, εκτελεστικό αντιπρόεδρο της «Fox Entertainment» και ζήτησε την παύση της παραγωγής της σειράς σημειώνοντας πως είναι «υποτιμητική για τη συμβολή που προσέφεραν στον δυτικό πολιτισμό οι αρχαίοι Έλληνες».

Krapopolis on FOX | Official Trailer | Hulu Animayhem

Μάλιστα, αιτήθηκε συνάντησης με τους παραγωγούς για να γίνει μία «συζήτηση γιατί πιστεύουμε ότι αυτή η σατιρική απεικόνιση των αρχαιοελληνικών μας ριζών είναι προσβλητική».

«Αυτή η σειρά επιτίθεται στην 5000χρονη ιστορία μας και υποτιμά το τι σημαίνει να είσαι καλός πολίτης. Μπορεί να φαίνεται χιουμοριστική σε κάποιους, αλλά σίγουρα δεν είναι οι αξίες, η ιστορία, η κληρονομιά με την οποία θα έπρεπε να είναι διαπιστευμένη η αρχαία Ελλάδα», έγραψε.

Να σημειωθεί πως «πρωταγωνιστές» είναι ο Tyrannis, o Stupendous και o μισός-γοργόνα Hippocampus. Δημιούργημα του Νταν Χάρμον για την Fox Broadcasting Company, το Krapopolis ανανεώθηκε για δεύτερη σεζόν τον Οκτώβριο του 2022, πριν από την πρεμιέρα της.

Τον περασμένο Μάρτιο, ανανεώθηκε για τρίτη σεζόν πριν από την πρεμιέρα της πρώτης σεζόν. Εν τέλει, έκανε πρεμιέρα στις 24 Σεπτεμβρίου 2023.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ