TV + Series

Τζάστιν Ρόιλαντ: Απομακρύνθηκε η «φωνή» του «Rick and Morty» μετά τις κατηγορίες για ενδοοικογενειακή κακοποίηση

Η ανακοίνωση του Adult Swim - Τι αλλάζει στην κωμική σειρά επιστημονικής φαντασίας

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Rick and Morty: Απομακρύνθηκε ο συνδημιουργός της βραβευμένης σειράς animation του Netflix, Τζάστιν Ρόιλαντ, μετά τις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία.
Δεν θα εργάζεται πλέον στο Rick and Morty ο Τζάστιν Ρόιλαντ μετά τις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή κακοποίηση © Twitter / Justin Roiland

«Rick and Morty»: Απομακρύνθηκε ο συνδημιουργός της βραβευμένης σειράς animation του Netflix, Τζάστιν Ρόιλαντ, μετά τις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία.

Ο Τζάστιν Ρόιλαντ, συνδημιουργός του «Rick and Morty» και «φωνή» των δύο βασικών χαρακτήρων της βραβευμένης με Emmy σειράς αποσύρθηκε από το animation και δεν θα εργάζεται πλέον στο σόου, αφότου αποκαλύφθηκε ότι αντιμετωπίζει κατηγορίες για ενδοοικογενειακή βία.

Ο 42χρονος δήλωσε αθώος και αναμένει τη δίκη του, αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για σωματική βλάβη και ψευδή φυλάκιση από απειλή, απάτη, βία ή δόλο. Οι κατηγορίες σχετίζονται με ένα περιστατικό το 2020 εναντίον μιας άγνωστης γυναίκας με την οποία ζούσε και έβγαινε ο Ρόιλαντ εκείνη την εποχή.

Σε μια δήλωση νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο δικηγόρος του Ρόιλαντ είπε: «Ο Τζάστιν όχι μόνο είναι αθώος, αλλά έχουμε επίσης κάθε προσδοκία ότι αυτό το θέμα πρόκειται να απορριφθεί μόλις ο εισαγγελέας της περιφέρειας ολοκληρώσει τη μεθοδική εξέταση των αποδεικτικών στοιχείων».

Ο Ρόιλαντ και ο Νταν Χάρμον δημιούργησαν την κωμική σειρά επιστημονικής φαντασίας κινουμένων σχεδίων για έναν τρελό επιστήμονα και τον εγγονό του, με τον Ρόιλαντ να ερμηνεύει τη φωνή και των δύο βασικών χαρακτήρων.

Την Τρίτη, η Μέρι Μουρ, αντιπρόεδρος επικοινωνίας της εταιρίας διανομής της σειράς, Adult Swim, δημοσίευσε μια δήλωση λέγοντας: «Το Adult Swim τερμάτισε τη συνεργασία του με τον Τζάστιν Ρόιλαντ».

Τζάστιν Ρόιλαντ: Tι σημαίνει για το «Rick and Morty» η απομάκρυνσή του

Με το «Rick and Morty» να σημειώνει τεράστια επιτυχία μετά την πρεμιέρα του το 2013, το Adult Swim παρήγγειλε στους δημιουργούς της σειράς επιπλέον 70 επεισόδια το 2018 - μια τεράστια δέσμευση, που θα οδηγούσε το Rick and Morty σε 10 σεζόν. Η έκτη σεζόν ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο.

Rick and Morty Season 6 Trailer

Ο Ρόιλαντ είναι η φωνή τόσο του Rick όσο και του Morty, καθώς και διάφορων άλλων ελασσόνων χαρακτήρων. Ανώνυμες πηγές είπαν στο Hollywood Reporter ότι το «Rick and Morty» θα συνεχιστεί με την αναδιανομή των φωνητικών ρόλων του Ρόιλαντ, και ενώ ο ίδιος θα διατηρήσει τα διαπιστευτήριά του ως συνδημιουργός, ο Χάρμον θα είναι πλέον ο μοναδικός παραγωγός.

Ο Ρόιλαντ επίσης συνδημιούργησε και ερμηνεύει φωνητικούς ρόλους στην κωμωδία κινουμένων σχεδίων «Solar Opposites», ενώ παρέχει φωνή και εκτελεστική παραγωγή στη σειρά κινουμένων σχεδίων «Koala Man». Και οι δύο μεταδίδονται στο Hulu στις ΗΠΑ και στο Disney+ σε όλο τον κόσμο.

Ο Guardian επικοινώνησε με τον Ρόιλαντ για σχόλιο. Οι κατηγορίες εναντίον του Ρόιλαντ δημοσιοποιήθηκαν για πρώτη φορά πριν από δύο εβδομάδες, όταν εμφανίστηκε στο δικαστήριο για μια προανάκριση.

Η ημερομηνία της δίκης δεν έχει οριστεί ακόμη, αλλά άλλη μια προδικαστική συνεδρίαση έχει οριστεί για τις 27 Απριλίου.

(Με πληροφορίες του Guardian)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ