TV + Series

Κόπηκε από το Netflix η σειρά «1899» - Δεν θα υπάρξει δεύτερη σεζόν

Παρότι την πρώτη εβδομάδα διαθεσιμότητας έσπασε το top 10 chart του Netflix φτάνοντας στο No 2,

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι πρώτες εντυπώσεις από την τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας «1899» στο Netflix, τη νέα επική παραγωγή των δημιουργών του «Dark».
© Netflix

Netflix: Ακυρώνει τη σειρά «1899»

Το «1899» δεν θα αποκτήσει δεύτερη σεζόν στο Netflix. Την είδηση επιβεβαίωσε ο συνδημιουργός της σειράς Mπαράν Μπο Όνταρ μέσω μιας δήλωσης που κοινοποιήθηκε στον λογαριασμό του στο Instagram. Το μήνυμα προς τους θαυμαστές υπογράφηκε επίσης από τη σύντροφό του και συνδημιουργό της σειράς.

«Με βαριά καρδιά πρέπει να σας πούμε ότι το “1899” δεν θα ανανεωθεί» έγραψε. «Θα θέλαμε να τελειώσουμε αυτό το απίστευτο ταξίδι με δεύτερη και τρίτη σεζόν όπως κάναμε με το “Dark”, αλλά μερικές φορές τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα σχεδίαζες. Έτσι είναι η ζωή».

«Ξέρουμε ότι αυτό θα απογοητεύσει εκατομμύρια θαυμαστές εκεί έξω. Αλλά θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας που ήσασταν μέρος αυτής της υπέροχης περιπέτειας» συνεχίζει η δήλωση. «Σας αγαπάμε. Μην το ξεχνάτε».

Το «1899», το οποίο ακολούθησε μια ομάδα μεταναστών σε ένα πλοίο που αντιμετώπισε μια σειρά από μυστηριώδη γεγονότα, έκανε το ντεμπούτο του στην πλατφόρμα streaming στις 17 Νοεμβρίου 2022

Η υπόθεση με λίγα λόγια είναι το ταξίδι ενός ατμόπλοιου με το συμβολικό όνομα «Κέρβερος» από την Ευρώπη στην Αμερική, το οποίο μεταφέρει επιβάτες κάθε φυλής, εθνικότητας και κοινωνικής τάξης. Ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, δεν μιλούν καν την ίδια γλώσσα, το μόνο που τους συνδέει είναι ότι όλοι προσπαθούν να ξεφύγουν από ένα τραυματικό γεγονός που τους ανάγκασε να αναζητήσουν καταφύγιο στην Αμερική.

Ο Κέρβερος ανήκει σε έναν Άγγλο επιχειρηματία, τον Χένρι Σίνγκλεκτον, ο οποίος τον αγόρασε και έκανε μια σειρά από τροποποιήσεις, κυρίως μηχανικές, που φαίνονται περίεργες και ακατανόητες, αλλά έχουν νόημα γιατί αυτές ορίζουν την εξέλιξη των γεγονότων. Από την αρχή καταλαβαίνεις ότι, όπως σε όλες τις steampunk σειρές, ο χρόνος είναι κάτι συγκεχυμένο και απροσδιόριστο, γιατί, ενώ το ταξίδι συμβαίνει το 1899, η τεχνολογία που κρύβουν οι καμπίνες των επιβατών παραπέμπει στο μέλλον, το ίδιο και τα έπιπλα, οι συσκευές, τα βιβλία που εμφανίζονται στα ράφια.

Οι περίπου δώδεκα επιβάτες που επιλέγονται (από τους 1.500 του πλοίου) ως πρωταγωνιστές για να αφηγηθούν τις ιστορίες τους έχουν μνήμες που τους κυνηγούν και τους απειλούν – παράνομους έρωτες, φόνους, προδοσίες, προσωπικά δράματα, απώλειες. Στη συνέχεια συνειδητοποιείς ότι η μοίρα όλων είναι προδιαγεγραμμένη και ο προορισμός του ταξιδιού συνδέεται μάλλον με το μέρος όπου ζούσε ο Κέρβερος παρά με την Αμερική.

Για να γίνει ακόμα πιο δραματική η υπόθεση, τέσσερις μήνες πριν, ένα πλοίο της ίδιας εταιρείας, με παρόμοιο αριθμό επιβατών και ίδιο προορισμό, είχε εξαφανιστεί χωρίς να αφήσει καθόλου ίχνη. Το πλοίο αυτό με το επίσης συμβολικό όνομα «Προμηθέας» –παραπέμπει στον Τιτανικό– στέλνει κωδικοποιημένα μηνύματα ζητώντας βοήθεια και ο καπετάνιος του Κέρβερου αποφασίζει να αλλάξει πορεία για να σώσει όσους ανθρώπους έχουν καταφέρει να επιβιώσουν. Όλοι σχεδόν οι επιβάτες ξεσηκώνονται, γιατί δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να γυρίσουν πίσω, στο λιμάνι όπου επιβιβάστηκαν, και ετοιμάζοντας ανταρσία.

Οι μόνοι επιζώντες από τον Προμηθέα είναι ένας άντρας και ένα αγόρι, το οποίο οι εξαγριωμένοι επιβάτες του Κέρβερου βλέπουν ως τον διάβολο και το θυσιάζουν για να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Αμερική.

Την πρώτη εβδομάδα διαθεσιμότητας, η διεθνής παραγωγή έσπασε το top 10 chart του Netflix φτάνοντας στο No 2, ακολουθόντας την 5η σεζόν του «The Crown». Μέσα σε τέσσερεις ημέρες συγκέντρωσε περίπου 79,27 εκατομμύρια ώρες τηλεθέασης. Οι δημιουργοί της σειράς, είχαν φτιάξει και το άλλο σόου-φαινόμενο λίγα χρόνια πριν, το «Dark», μια σειρά ορόσημο για το Netflix, η οποία έκανε το ντεμπούτο της το 2017. Η αγαπημένη σειρά ολοκληρώθηκε μέσα σε τρεις σεζόν και οι δημιουργοί της είχαν συνάψει συμφωνία με το Netflix, με το «1899» να ήταν το πρώτο έργο που προέκυψε από αυτήν.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ