TV + Series

Maestro Podcast: Όλα όσα μας αποκάλυψαν οι πρωταγωνιστές της σειράς

Ο πρώτος καφές στο Κολωνάκι, τα παιδικά αυτοκόλλητα στα πλήκτρα του πιάνου και τα μίνι πάρτι στο νησί

Λήδα Πυλαρινού
14’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

«Maestro» Podcast: Χριστόφορος Παπακαλιάτης και Κλέλια Ανδριολάτου παρουσιάζουν όλο το παρασκήνιο και τα spoilers της σειράς.

To «Maestro», η πολυαναμενόμενη σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, έκανε πρεμιέρα την προηγούμενη Πέμπτη. Την επομένη της πρεμιέρας ήταν πάρα πολλοί αυτοί που έσπευσαν να τον αποθεώσουν ή να τον κριτικάρουν για τη νέα του παραγωγή. Το μόνο βέβαιο ωστόσο είναι ότι όλοι αναμένουν να δουν τη συνέχεια στο επόμενο επεισόδιο. Αυτό που δεν έγινε ιδιαίτερα γνωστό είναι ότι την ημέρα της πρεμιέρας της σειράς δημοσιεύτηκε στο Spotify το επίσημο podcast του Maestro με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη και την Κλέλια Ανδριολάτου.

Στo πρώτο podcast με τίτλο «Κλέλια» αποκαλύφθηκαν ενδιαφέροντα στοιχεία τόσο για τα παρασκήνια του επεισοδίου όσο και για τη συνέχεια της σειράς. Οι φωνές των δύο πρωταγωνιστών χρωμάτισαν την αφήγηση διαφόρων -άγνωστων μέχρι στιγμής- ιστοριών για την πολυσυζητημένη σειρά. 

Χριστόφορος Παπακαλιάτης - Κλέλια Ανδριολάτου: Η γνωριμία τους δεν ήταν μοιραία

«Καλησπέρα Κλέλια, είμαι ο Χριστόφορος. Θα ήθελα, αν θέλεις και εσύ, να πάμε να πιούμε ένα καφέ;» είπε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης την πρώτη φορά που τηλεφώνησε στην Κλέλια. Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο Χριστόφορος, όπως αναφέρει στο podcast, δεν προσέγγισε την Κλέλια Ανδριολάτου, επειδή την είδε στην τηλεοπτική σειρά «Μπρούσκο» ή στο «Κι ένα εξοχικό παρακαλώ», που αποτέλεσε το θεατρικό της ντεμπούτο. Αντίθετα, του την πρότειναν ως ανερχόμενο ταλέντο κάποιοι φίλοι σε ένα τραπέζι, όταν ο Χριστόφορος τους είχε μόλις ανακοινώσει ότι είχε γράψει το πρώτο επεισόδιο της νέας του σειράς. Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης γκούγκλαρε το όνομα της Κλέλιας Ανδριολάτου και σύντομα διαπίστωσε και ο ίδιος πόσο όμορφη και ταλαντούχα είναι.

Η πρώτη συνάντηση των δύο πρωταγωνιστών έγινε στο Κολωνάκι

Η πρώτη συνάντηση του Χριστόφορου Παπακαλιάτη και της Κλέλιας Ανδριολάτου έγινε στην Βιβλιοθήκη στο Κολωνάκι και ήταν κινηματογραφική. Στην αρχή, ο Χριστόφορος κρατούσε μια απόσταση από την Κλέλια, χωρίς να της αποκαλύπτει κανένα στοιχείο για το ρόλο. Στο τέλος της συνάντησ'ης τους, όμως, την εξέπληξε λέγοντας της: «Συγχαρητήρια! Είσαι πάρα πολύ καλή. Πάρε το πρώτο επεισόδιο. Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ!». Μετά από αυτό, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης έφυγε βιαστικά και παρέμεινε για λίγη ώρα στο αμάξι, προσπαθώντας να συνειδητοποιήσει τι μόλις είχε κάνει.

Κλέλια Ανδριολάτου: Τι είπε για τον ρόλο της στο «Maestro»

Μετά την αφήγηση της πρώτης γνωριμίας οι δύο πρωταγωνιστές αρχίζουν να συζητούν με τον παρουσιαστή του podcast Νίκο Πιτσιλάδη σχετικά με την ερμηνεία του πρώτου επεισοδίου της σειράς. Η συνομιλία τους διανθίζεται κατά διαστήματα με ηχητικά αποσπάσματα από τη σειρά. Η Κλέλια τονίζει, μεταξύ άλλων, πόσο σημαντικό ήταν για εκείνη ότι υποδύθηκε ένα κορίτσι που πιέζεται από τα κοινωνικά πρότυπα της εποχής, τα οποία σχετίζονται αρκετά με το ζήτημα της σεξουαλικότητας. Αναφέρει ακόμη πως ταυτίστηκε με τον ρόλο και ένιωσε λύπη κάθε φορά που προσπαθούσε να μπει στο συναίσθημα της πρωταγωνίστριας.

© Instagram/ maestro.tvseries

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης χρειάστηκε παιδικά αυτοκόλλητα για να μάθει πιάνο 

Η Κλέλια Ανδριολάτου δεν ήξερε ούτε να παίζει πιάνο ούτε να οδηγεί μηχανάκι πριν τα γυρίσματα. Τα διδάχθηκε και τα δύο για τις ανάγκες της σειράς. Η Κλέλια αποκαλύπτει ακόμη πως για να μάθει να παίζει, είχε αγοράσει στο σπίτι της ένα πιάνο και καλούσε τον Χριστόφορο για να κάνουν μαζί πρόβες. Εκείνος, παρόλο που ήξερε να παίζει και έκανε καθημερινά μαθήματα, μπερδευόταν με τα τραγούδια, και εκείνη, για να τον βοηθήσει, κολλούσε παιδικά χρωματιστά αυτοκόλλητα στα πλήκτρα ώστε να τον καθοδηγούν. Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, αστειευόμενος, θα πει ότι η νεαρή πρωταγωνίστρια τα πήγε εξαιρετικά στο πιάνο, δυσκολεύτηκε όμως στον χειρισμό της βέσπας. 

This browser does not support the video element.

Τα πάρτι στα γυρίσματα της σειράς «Maestro»

Οι δύο πρωταγωνιστές μίλησαν και για το πώς περνούσαν τα βράδια στους Παξούς. Σύμφωνα με την Κλέλια, τα γυρίσματα του Maestro έμοιαζαν με κατασκήνωση και κάθε βράδυ εκεί ήταν ένα μίνι-πάρτι. Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, βέβαια, σπανίως συμμετείχε σε αυτά τα πάρτι, καθώς συνήθιζε να επιστρέφει στο σπίτι του, να πίνει ένα σφηνάκι μαστίχα και να προετοιμάζεται για το γύρισμα της επόμενης ημέρας. «Γύριζες μια δραματική, δύσκολη υποκριτικά σκηνή με μια ατμόσφαιρα σε μια βάρκα στο σκοτάδι και ξαφνικά άκουγες από μακριά την Κλέλια να φωνάζει "Όπα"!» αφηγείται γελώντας ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

Maesto: Spoiler Alert

Από τα λεγόμενα του Χριστόφορου Παπακαλιάτη καταλαβαίνουμε ότι η Κλέλια της σειράς δεν έχει μόνο μια πλευρά (με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό) και ότι ο Ορέστης κάτι κρύβει. Τέλος, όταν ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης κάνει μια φευγαλέα αναφορά στο φινάλε της σειράς μιλάει για «μια σκηνή με πτώματα».

© Instagram/ maestro.tvseries

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και το vintage marbella αμάξι της μητέρας του στο Maestro

Τέλος, το vintage αμάξι που οδηγεί ο Ορέστης (Χριστόφορος Παπακαλιάτης) στη σειρά αφενός πράγματι λειτουργεί, αφετέρου ανήκει στη μητέρα του, η οποία ίσως γίνει έξαλλη μόλις διαπιστώσει πόσες ερωτικές σκηνές γυρίστηκαν μέσα στο αυτοκίνητό της.

Κάθε επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς που προβάλλεται τις Πέμπτες στις 22:40, θα συνοδεύεται και από ένα podcast, στο οποίο Χριστόφορος Παπακαλιάτης θα συνομιλεί με έναν από τους κεντρικούς ήρωες.