TV + Series

Elon Musk vs Jeff Bezos: Οι αναρτήσεις για το Rings Of Power στο Twitter

Ο μεγιστάνας της Tesla και της SpaceX σχολίασε τα δύο πρώτα επεισόδια της νέας τηλεοπτικής σειράς

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οι αναρτήσεις του Elon Musk για την τηλεοπτική σειρά «The Lord of the Rings - The Rings of Power» και η διαμάχη του με τον Jeff Bezos.

Έχουν περάσει τέσσερις μέρες από τότε που το Amazon Prime Video λάνσαρε τα δύο πρώτα επεισόδια του “Lord Of The Rings: The Rings Of Power” και οι αρχικές αντιδράσεις από το κοινό δεν είναι και οι καλύτερες. Αν το backlash για την τηλεοπτική σειρά του Amazon Prime Video ήταν τόσο έντονο πριν την πρεμιέρα, σήμερα τα reviews από τους fans της λογοτεχνίας του J.R.R. Tolkien μοιάζουν στην καλύτερη περίπτωση «μετρημένα». Το Rotten Tomatoes δίνει 84% από τους κριτικούς και 39% από τους θεατές. Χαοτική η διαφορά που σε βάζει σε σκέψεις. Ακόμη χειρότερα τα πράγματα στο Metacritic. 71 η βαθμολογία των κριτικών με 2,5 η βαθμολογία των users. To IMDb κάπου στη μέση δίνει 6,8/10. Αν όμως ψάξεις στο Google ποιος είναι ο ιδιόκτητης του IMDb η απάντηση ίσως να σε σοκάρει. Είναι η ίδια η Amazon. Έτσι εξηγείται η τόσο υψηλή βαθμολογία, λένε οι κακές γλώσσες στα σχόλια.

Σήμερα, άλλος ένας fan του Άρχοντα μίλησε και εξέφρασε την ταπεινή του άποψη μέσω twitter. Σίγουρα θα τον έχετε ακούσει. Ονομάζεται Elon Musk και το σχόλιο του ήταν «Ο Tolkien στριφογυρνά στον τάφο του». Αυτό είναι ένα σχόλιο που δεν θες να ακούσεις, ειδικά όταν προέρχεται από κάποιον με τόση μεγάλη επιρροή όσο ο Elon Musk. Και συνεχίζει, «Σχεδόν όλοι οι ανδρικοί χαρακτήρες μέχρι τώρα είναι δειλοί ή χαζοί. Ή και τα δύο. Μόνο η Galadriel είναι γενναία, έξυπνη και καλή».

Και για να ρίξει ακόμη περισσότερο λάδι στη φωτιά ο Elon Musk συμπλήρωσε: «90% από τα comments μου είναι bots», αναφερόμενος υπαινικτικά ίσως στη δικαστική του διαμάχη με το Twitter και το μπλέξιμο με το πόσοι τελικά είναι οι πραγματικοί χρήστες και πόσα είναι τα bots.

Τελικά το σίριαλ του “The Rings of Power” έχει περισσότερο ενδιαφέρον να το παρακολουθήσεις περισσότερο για το παρασκήνιό του και λιγότερο για το σενάριο, την πλοκή, τους διαλόγους ή την ανάπτυξη χαρακτήρων. Μέχρι και ο γιος του Jeff Bezos τον προειδοποίησε «Μπαμπά, σε παρακαλώ μην τα σκ***σεις», όπως έχει γραφτεί.

Elon Musk vs Jeff Bezos: Η διαμάχη των δύο πλουσιοτέρων ανθρώπων στον κόσμο

Οι δύο μεγιστάνες και πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο σίγουρα δεν είναι φίλοι. Η διαμάχη τους, ένα ιδιότυπο celebrity deathmatch, κρατάει τουλάχιστον 15 χρόνια και το χάσμα δείχνει να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα με το ζευγάρι να «ρίχνει μπουνιές» μέσα από συνεντεύξεις και αναρτήσεις στα social media. Ο ιδρυτής της Amazon είχε τις αντιρρήσεις του σχετικά με την εξαγορά του Τwitter από τον Musk διότι πιστεύει ότι η Κίνα θα πιέσει τον εν δυνάμει ιδιοκτήτη του twitter για να λογοκρίνει αντικινεζικό περιεχόμενο, καθώς η Κίνα τυχαίνει να είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές για τα αυτοκίνητα Tesla.

Η κόντρα όμως μεταξύ Jeff Bezos και Elon Musk συνεχίζεται και στο διάστημα. Ο Musk λάνσαρε την SpaceX το 2002 και ο Bezos την Blue Origin το 2004. Σκοπός και των δύο είναι να μειώσουν τα κόστη για διαστημικά ταξίδια και να ξεπεράσουν την NASA, με τον Musk να αποκαλύπτει τα σχέδιά του για αποίκιση του πλανήτη Άρη. Η απάντηση της Blue Origin σύμφωνα με τον ίδιο τον Elon Musk ο οποίος προχώρησε σε κατηγορίες ενάντια του Jeff Bezos, είναι ότι κλέβει ταλέντα από την SpaceX. «Η Blue Origin εκτελεί χειρουργικά χτυπήματα σε ειδικευμένα ταλέντα, προσφέροντάς τους διπλάσια μισθό», δήλωσε o Elon. Όταν σε συνέντευξη στο BBC ρωτήθηκε για τον Jeff Bezos, η απάντησή του ήταν «Jeff who?»