TV + Series

Better Call Saul: Οι συντελεστές με ελληνική καταγωγή και οι ρόλοι που ανέλαβαν

Το who is who του ηθοποιού Dennis Boutsikaris και της σεναριογράφου Ann Cherkis

Better Call Saul: Ο ηθοποιός Dennis Boutsikaris και η σεναριογράφος Ann Cherkis στους συντελεστές με ελληνική καταγωγή - Η συμβολή τους στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά που ολοκληρώθηκε
Ο ηθοποιός Dennis Boutsikaris στον ρόλο του δικηγόρου Rick Schweikart © AMC

Better Call Saul: Ο ηθοποιός Dennis Boutsikaris και η σεναριογράφος Ann Cherkis στους συντελεστές με ελληνική καταγωγή - Η συμβολή τους στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά που ολοκληρώθηκε

Επτά χρόνια έχουν περάσει από το ξεκίνημα της επιτυχημένης σειράς “Better Call Saul”. Ήταν 8 Φεβρουαρίου 2015 όταν προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο και φέτος 15 Αυγούστου 2022 έπεσε η αυλαία για τον δικηγόρο Jimmy McGill γνωστό και ως Saul Goodman. Το σίριαλ έριξε τίτλους τέλους μετά από έξι κύκλους και εξήντα τρία επεισόδια.

Η σειρά η οποία ξεκίνησε ως spin-off του “Breaking Bad” απομακρύνθηκε από το σκοτεινό και συχνά ωμό περιεχόμενο του και επέλεξε μια πιο ανάλαφρη προσέγγιση. Μετατράπηκε σε μαύρη κωμωδία με έμφαση στο προσωπικό δράμα και συναίσθημα.

Μεταξύ των δεκάδων ηθοποιών που συμμετείχαν στο σίριαλ βρίσκουμε τον ελληνικής κι εβραϊκής καταγωγής Dennis Boutsikaris, ενώ στη συγγραφική ομάδα συναντάμε και την επίσης ελληνικής καταγωγής Ann Cherkis.

Better Call Saul - Dennis Boutsikaris
Ο ηθοποιός Dennis Boutsikaris στον ρόλο του δικηγόρου Rick Schweikart © AMC

Dennis Boutsikaris: Ο ελληνικής κι εβραϊκής καταγωγής ηθοποιός στον ρόλο του δικηγόρου Rick Schweikart

Ο Dennis Boutsikaris γεννημένος το 1952 στο Newark του New Jersey έγινε διάσημος για τη συμμετοχή του στο επιτυχημένο σίριαλ “Better Call Saul” στον ρόλο του δικηγόρου Rick Schweikart.

Είναι γνωστός ως ηθοποιός χαρακτήρων σε υποστηρικτικούς ρόλους και έχει κερδίσει το βραβείο Obie δύο φορές. Το εν λόγω βραβείο δίνεται κάθε χρόνο σε καλλιτέχνες του θεάτρου στην Νέα Υόρκη. Επίσης, είναι αφηγητής σε περισσότερα από 160 audio books και έχει κερδίσει δεκατρείς φορές το βραβείο Golden Earphone και οκτώ φορές το βραβείο Audie. Του έχει απονεμηθεί από την Amazon το βραβείο Best Audiobook of the Year για το βιβλίο φαντασίας του Neil Gaiman, American Gods.

Ο Dennis Boutsikaris γεννήθηκε στο Νιου Τζέρσεϊ στις 21 Δεκεμβρίου του 1952 με ελληνικής καταγωγής πατέρα και εβραία μητέρα. Αποφάσισε να ασχοληθεί με την ηθοποιία από νεαρή ηλικία καθώς αισθανόταν πολύ μικρός σωματικά για να επιτύχει στα αθλητικά. Κέρδισε πολύτιμη εμπειρία περιοδεύοντας την χώρα με τον θίασο John Houseman Acting Company, ενσαρκώνοντας κλασσικούς ρόλους.

Από το 2015 έως και τις 15 Αύγουστου του 2022 ο Boutsikaris ενσάρκωσε τον ρόλο του δικηγόρου Rich Schweikart και στους έξι κύκλους επεισοδίων, πλην του τρίτου, του γνωστού σίριαλ “Better Call Saul”. Το εν λόγω σίριαλ αποτελεί prequel αλλά και sequel του πολυβραβευμένου “Breaking Bad”.

Στη τηλεόραση είχε βασικούς ρόλους σε σειρές όπως “The Jackie Thomas Show”, “Stat” και “Misery Loves Company”. Έχει εμφανισθεί σε δευτερεύοντες ρόλους σε σίριαλ όπως “100 Centre Street”, “Nurse”, “Trinity”, “ER”, “Law & Order”, “Person of Interest”, “State of Affairs” και “Blue Bloods”.

Στον κινηματογράφο συμμετείχε σε πάνω από είκοσι ταινίες. Μεταξύ άλλων στις “Chasing the Dragon”, “And Then There Was One”, “Three Faces of Karen”, “Survival on the Mountain”, “Beyond Betrayal” και στον ρόλο του Woody Allen στη μίνι σειρά “Love and Betrayal: The Mia Farrow Story”.

Στο θέατρο ήταν ο πρώτος Αμερικανός που έπαιξε τον Mozart στη θεατρική παράσταση Amadeus με σκηνοθέτη τον Sir Laurence Olivier, ενώ δεκάδες ήταν οι συμμετοχές του στο Broadway.

Better Call Saul: Ο ηθοποιός Dennis Boutsikaris και η σεναριογράφος Ann Cherkis στους συντελεστές με ελληνική καταγωγή - Η συμβολή τους στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά που ολοκληρώθηκε
H Ann Cherkis στα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς «Better Call Saul» το 2016

Ann Cherkis: Από βοηθός παραγωγής στην ομάδα σεναριογράφων του Better Call Saul

Η επίσης ελληνικής καταγωγής Ann Cherkis είναι γνωστή για τη συμμετοχή της ως σεναριογράφος στις σειρές “Better Call Saul”, “Chasing Life” και “Home Before Dark” καθώς και στην ταινία “The Secret” με τον David Duchovny των X-Files στον πρωταγωνιστικό ρόλο και τη Lily Taylor στο πλευρό του.

Better Call Ann, δηλώνουν οι παραγωγοί της σειράς κάθε φορά που χρειάζονται τη βοήθειά της. «Το καλύτερο κομμάτι της δουλειάς μου είναι ότι πληρώνομαι για να είμαι δημιουργική», δήλωσε στο Creative Screenwriting Magazine. Χρειάστηκε να δουλέψει πέντε χρόνια ως βοηθός παραγωγής και μόνο τότε κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρο της χρησιμοποιώντας τις γνωριμίες της για να γίνει σεναριογράφος.

Επηρεασμένη από την πολύ επιτυχημένη σειρά του HBO, “Six Feet Under”, η Ann ήξερε ότι ήθελε να πει ιστορίες για τη ζωή και τον θάνατο. «Η πρώτη φορά που αισθάνθηκα επιτυχημένη ήταν όταν έγινα μέλος του σωματείου σεναριογράφων» έχει σχολιάσει χαρακτηριστικά στο παρελθόν.

Η Ann Cherkis έγινε μέλος της συγγραφικής ομάδας του “Better Call Saul” στον δεύτερο κύκλο. Το σίριαλ ξεκίνησε ως ιδέα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του “Breaking Bad”, περισσότερο ως αστείο. «Οι συγγραφείς είχαν συνεχώς ιδέες για τον χαρακτήρα του Saul, αλλά δεν είχαν χώρο για να τις χρησιμοποιήσουν. Αστειευόμενοι έλεγαν ότι μπορούν να μπουν σε κάποιο μελλοντικό spin-off», δήλωσε η Ann Cherkis. Μέχρι που κάποια στιγμή το αστείο έγινε πραγματικότητα.

Όσο για το σημερινό τηλεοπτικό τοπίο η Ann Cherkis αισθάνεται τυχερή που μπορεί και δουλεύει ως σεναριογράφος. «Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για νέους δημιουργούς σήμερα, εξαιτίας του streaming. Πιστεύω ότι σήμερα είναι πιο εύκολο να μπεις στον χώρο από όταν ξεκίνησα εγώ. Πριν δέκα χρόνια ήταν τελείως διαφορετικά» σχολίασε όταν ρωτήθηκε για αυτό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ