TV + Series

Jak Knight: Ο ανερχόμενος κωμικός που πέθανε σε ηλικία 28 ετών, είχε το δικό του flow

Με λόγο, φωνή και εικόνα άφησε το αποτύπωμά του

Κώστας Γιαλαμίδης
Κώστας Γιαλαμίδης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Jak Knight 1994-2022: Ποιος ήταν ο stand up comedian που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 28 ετών
© FilmMagic/FilmMagic

Jak Knight 1994-2022: Ποιος ήταν ο stand up comedian που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 28 ετών

Η γενιά του 1994 έχασε έναν «υπερασπιστή» της που είχε λόγο, flow και κάτι να πει με τον τρόπο του.

Η είδηση του θανάτου του Jak Knight προκάλεσε αίσθηση στο Χόλιγουντ και όχι μόνο. Ο γεννημένος στο Σιάτλ και μεγαλωμένος στο Λος Άντζελες stand - up κωμικός, σεναριογράφος και ηθοποιός, που έγινε γνωστός πρώτα μέσω της φωνής του, άφησε το στίγμα του αλλά θα μπορούσε να πετύχει πολλά περισσότερα. Έψαξε και έδειχνε πως βρήκε το δρόμο του, όμως το νήμα της ζωής του σταμάτησε στα 28.

Τα επίθετα που επέλεξε το… επώνυμο και το… ανώνυμο κοινό στα social media για να εκθειάσει το ταλέντο αλλά και τον χαρακτήρα του Jak Knight, ήταν πολλά. Ξεκαρδιστικός, πανέξυπνος, οξυδερκής είναι μόνο μερικά από αυτά.

What Young Guys Screw Up During Sex - Jak Knight - Stand-Up Featuring

Αν πάλι έχετε δει μέρος του έργου του, τότε πολύ απλά γνωρίζετε πως οι 28χρονοι έχασαν έναν ικανότατο και καυστικό «υπερασπιστή» τους. Ο ίδιος, στο stand up show του στο The Comedy Lineup του Netflix σε ένα 15λεπτο mash – up με πολιτική, sex, ρατσισμό και πολλά άλλα οριακά θέματα, τα χώνει σε όλους όσους κατηγορούν την γενιά του, ενώ πηδάει από το ένα θέμα στο άλλο με τον ίδιο χαρακτήρα. Με flow στον λόγο του και το ιδιαίτερό του γέλιο, έθετε οπτική, προβληματισμό και χαμόγελο στο συνεχώς αυξανόμενο κοινό του. Και εν τέλει με την διαδοχικά ανοδική πορεία του στο χώρο, επί του πρακτέου, δικαιολόγησε τον ντόρο που προκάλεσε η απρόσμενη είδηση του θανάτου του.

Ο Jak Knight βρήκε τον τρόπο να εκφράζει τις σκέψεις και την πολυσχιδή προσωπικότητά του σε έναν απαιτητικό χώρο και μάλιστα με όλα τα μέσα. Ένα αστέρι που έσβησε πρόωρα, ένα αστέρι του οποίου η λάμψη είχε αρχίζει να ξεχωρίζει.

Jak Knight’s Wild Chance the Rapper Music Festival Experience

Έχοντας κάνει τα πρώτα του δύσκολα βήματα βρήκε τον χώρο -μέσω του stand up comedy- να εκφραστεί σε πρώτο πλάνο. Διακρίθηκε το 2014 (Comedy Central Comic to Watch), το 2015 (New Face at the Montreal Just for Laughs Festival πριν τα 15 λεπτά του στο The Comedy Lineup του Netflix το 2018, ενώ ακολούθησαν συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως οι  Dave Chappelle, Joel McHale, Eric Andre, Moshe Kasher, and Aziz Ansari

Το 2013 έγραψε για το Fox τη σειρά κινουμένων σχεδίων Lucas Bros. Moving Company. Η πετυχημένη κωμική σειρά Big Mouth φέρει την υπογραφή του (staff writer, story editor), δίνοντας και τη φωνή του στο χαρακτήρα του Devon. Ήταν executive story editor στο Black-ish του και σεναριογράφος στο Immoral Compass και στο American Dad του Fox.

Η φωνή του ήταν και στο παιχνίδι NBA 2K17, ενώ τηλεοπτικά, εμφανίστηκε στο The Meltdown With Jonah And Kumail, Midnight και Adam Devine’s House Party.

(Some of) The Best of Jak Knight

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ