TV + Series

Netflix: Ο Ντέιβ Σαπέλ απαντά για τα «τρανσφοβικά» του σχόλια

Τι είπε για το stand up «Closer» που προκάλεσε αντιδράσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Netflix: Ο Ντέιβ Σαπέλ μιλά για τις αντιδράσεις στα τρανσφοβικά του σχόλια, σε νέα εκπομπή
O Ντέιβ Σαπέλ © ΕPA Pool

Netflix: Ο Ντέιβ Σαπέλ μιλά για τις αντιδράσεις στα τρανσφοβικά του σχόλια, σε νέα εκπομπή.

Το Netflix κυκλοφόρησε μια ομιλία Ντέιβ Σαπέλ με τίτλο «What’s in a Name?» στην οποία ο δημοφιλής κωμικός μιλά για τις αντιδράσεις που αντιμετώπισε σχετικά με τρανσφοβικά σχόλια στο standup σόου του, «The Closer». 

Η ομιλία που έδωσε ο Σαπέλ τον Ιούνιο σε τελετή της Σχολής Καλών Τεχνών Duke Ellington στην Ουάσιγκτον περιγράφει λεπτομερώς την ιστορία του πριν τονίσει το κύριο σημείο: «Όσο περισσότερο λέτε ότι δεν μπορώ να πω κάτι, τόσο πιο επείγον είναι για μένα να το πω», είπε ο κωμικός. Μίλησε για το πώς έχει χαρακτηριστεί και αναλυθεί το έργο του.

Ο Σαπέλ ανέφερε ότι το The Closer σχολιάστηκε άδικα στον Τύπο. «Δεν μπορείς να κάνεις αναφορά για το έργο ενός καλλιτέχνη και να αφαιρέσεις την λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά. Δεν σχετίζεται με αυτό που λέτε ότι δεν μπορώ να πω αλλά με την ελευθερία της καλλιτεχνικής μου έκφρασης».

Ο διάσημος κωμικός, νικητής του βραβείου Mark Twain 2019, έχει κατηγορηθεί ότι κοροϊδεύει μέλη της τρανς κοινότητας στις παραστάσεις του. Ειδικότερα το τελευταίο του σόου για το Netflix το «The Closer» σήκωσε θύελλα αντιδράσεων από μέλη της τρανς κοινότητας. Υπενθυμίζεται ότι το special του Σαπέλ έκανε πρεμιέρα στις 5 Οκτωβρίου του 2021 και περιείχε αρκετά αστεία εστιασμένα σε διεμφυλικά άτομα. «Το φύλο είναι γεγονός. Κάθε άτομο σε αυτό το δωμάτιο, κάθε ανθρώπινο πλάσμα στη Γη έπρεπε να περάσει μέσα από τα πόδια μιας γυναίκας για να γεννηθεί» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Σαπέλ στο σόου του.

Το«The Closer» οδήγησε ως εκ τούτου σε μία συγκέντρωση-αποχή διαμαρτυρίας από διεμφυλικούς εργαζόμενους του Netflix μετά τις κυρώσεις που φέρεται να δέχθηκε μια μηχανικός λογισμικού της πλατφόρμας επειδή κριτίκαρε έντονα τον Σαπέλ στο Twitter. 

Ο Τεντ Σαράντος, ένας από τους διευθύνοντες συμβούλους της πλατφόρμας streaming αρχικά υπερασπίστηκε τον Σαπέλ, λέγοντας μέσα από ανακοίνωσή του ότι ο κωμικός είναι «ένας από τους πιο δημοφιλείς σήμερα στη σκηνή του stand-up» και ότι «μαζί με τα υπόλοιπα ταλέντα μας, εργαζόμαστε σκληρά να υποστηρίξουμε τη δημιουργική τους ελευθερία – παρόλο που αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει πάντα περιεχόμενο στο Netflix που κάποιοι πιστεύουν ότι είναι επιβλαβές». Τελικά, ο Σαράντος δήλωσε ότι «τα θαλάσσωσε» όσον αφορά τις αντιδράσεις προς τον Σαπέλ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ