TV + Series

Tick, Tick… Boom: μια ωδή στα μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ

Ο Άντριου Γκάρφιλντ είναι ένας θαυμάσιος ηθοποιός

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Άντριου Γκάρφιλντ στην ταινία «Tick, Tick… Boom!» του Λιν Μανουέλ Μιράντα
© Macall Polay/NETFLIX/Macall Polay/NETFLIX

Τι Να Δω Σήμερα: «Tick, Tick… Boom!» του Λιν Μανουέλ Μιράντα - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Ερήμην όλων πραγματοποιήθηκε προχθές η 79η τελετή των Χρυσών Σφαιρών, ίσως η πιο άβολη τελετή βραβείων των τελευταίων ετών, όπου ανακοινώθηκαν οι νικητές, χωρίς τη λάμψη, την οποία τα προηγούμενα έτη έφερε αυτή η ζωντανή συγκέντρωση αστέρων. Νικητές αναδείχθηκαν όπως αναμενόταν το γουέστερν της Τζέιν Κάμπιον «Η Εξουσία του Σκύλου» και το μιούζικαλ του Στίβεν Σπίλμπεργκ «West Side Story» συγκεντρώνοντας από τρία βραβεία έκαστο. Αυτό που δεν αναμενόταν ήταν η επικράτηση του Άντριου Γκάρφιλντ στην κατηγορία Α' Ανδρικού Ρόλου σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ με μια ταινία ωδή στα μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ. Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Tick, Tick… Boom!» του Λιν Μανουέλ Μιράντα.

Ο Τζόναθαν (Άντριου Γκάρφιλντ) είναι ένας φοβερά ταλαντούχος θεατρικός συγγραφέας, ο οποίος σερβίρει σε ένα diner και προσπαθεί εναγωνίως να εξασφαλίσει παραγωγή για το μιούζικαλ που γράφει τα τελευταία οκτώ χρόνια, το «Superbia».

Η αυτοαναφορά στον κινηματογράφο δεν είναι κάτι σπάνιο, εδώ έχουμε ένα μιούζικαλ για την αντιξοότητες, τις αναποδιές και τις αγωνίες του να φτιάχνει κανείς ένα μιούζικαλ. Αναφορές σε πρωτοπόρους του χώρου και cameos που όσο πιο απομακρυνόμαστε από το Νέα Υόρκη, τόσο πιο δύσκολα αναγνωρίζονται. Μια βιογραφική ταινία για τον συνθέτη του πασίγνωστου μιούζικαλ «Rent» ο οποίος πέθανε πριν αυτό κάνει την πρεμιέρα του κι ένα υπέροχο μιούζικαλ, το οποίο θα είναι για πάντα η απόδειξη για το πόσο ταλαντ ηθοποιός είναι τελικά ο Άντριου Γκάρφιλντ.

Η ταινία «Tick,TickBoom!» είναι διαθέσιμη στο Netflix.

tick, tick...BOOM! | Official Trailer | Netflix


Tick, TickBoom!
Η.Π.Α., 2021, Έγχρωμη
Δράμα / Βιογραφική / Μιούζικαλ, 115’
Σκηνοθεσία: Λιν Μανουέλ Μιράντα
Σενάριο: Στίβεν Λέβενσον, Τζόναθαν Λάρσον (μιούζικαλ)
Πρωταγωνιστούν: Άντριου Γκάρφιλντ, Αλεξάντρα Σιπ, Ρόμπιν ντε Χεσούς

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ