TV + Series

Impeachment: Ο Κλάιβ Όουεν είναι ο Κλίντον στη νέα μίνι σειρά

Ο τρίτος κύκλος θα κάνει πρεμιέρα στις 7 Σεπτεμβρίου στο αμερικανικό δίκτυο FX

alexandra_skaraki.jpg
Αλεξάνδρα Σκαράκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κλάιβ Όουεν υποδύεται τον Μπιλ Κλίντον στη νέα μίνι σειρά «American Crime Story: Impeachment»
Ο Κλάιβ Όουεν υποδύεται τον Μπιλ Κλίντον στη νέα μίνι σειρά «American Crime Story: Impeachment»

American Crime Story : Το σκάνδαλο Μπιλ Κλίντον - Μόνικα Λεβίνσκι κεντρικό θέμα της νέας σεζόν με τίτλο «Impeachment» - Δείτε τα τρέιλερ

Το «American Crime Story», η δημοφιλής και βραβευμένη τηλεοπτική σειρά ανθολογίας του Ράιαν Μέρφι («American Horror Story», «Ratched», «Hollywood», «Glee») επιστρέφει τον Σεπτέμβριο με μια νέα ιστορία που έχει τον τίτλο «Impeachment: American Crime Story» (μομφή για καθαίρεση του Προέδρου).

Κεντρικό θέμα στον τρίτο κύκλο του σύμπαντος του «American Crime Story», αποτελεί το σκάνδαλο Μπιλ Κλίντον-Μόνικα Λεβίνσκι που συντάραξε το αμερικανικό έθνος τη δεκαετία του 1990. Μάλιστα, η ίδια η Λεβίνσκι συμμετέχει ως παραγωγός στο πρότζεκτ. Ο Κλίντον ισχυριζόταν ότι δεν είχε σεξουαλική σχέση με την – τότε εκπαιδευόμενη στον Λευκό Οίκο – νεαρή γυναίκα, μαρτυρία που χαρακτηρίστηκε ως ψευδής και οδήγησε στη διαδικασία της παραπομπής.

Η υπόθεση της μίνι σειράς αφορά στην εθνική κρίση που οδήγησε στην πρώτη –μετά από ένα αιώνα– πρόταση μομφής για Αμερικανό Πρόεδρο. Αφηγείται την ιστορία μέσα από τα μάτια των γυναικών που βρέθηκαν στο κέντρο των γεγονότων: της Μόνικα Λεβίνσκι, της φίλης της Λίντα Τριπ που εργάστηκε στο Πεντάγωνο και αποκάλυψε το σκάνδαλο και την πρώην δημόσια υπάλληλο στην πολιτεία του Άρκανσα Πόλα Τζόουνς που κατήγγειλε τον Πρόεδρο Κλίντον για σεξουαλική παρενόχληση. Και οι τρεις κατέκτησαν τα φώτα της δημοσιότητας εν μέσω μιας καταστροφικής κομματικής «έχθρας», αλλάζοντας τη σεξουαλική πολιτική και μεταβάλλοντας το μιντιακό τοπίο. Η σειρά παρουσιάζει το πώς η εξουσία «ανεβάζει» κάποιους και άλλους τους καταστρέφει στους διαδρόμους των πιο «ιερών» θεσμών των Ηνωμένων Πολιτειών.

American Crime Story Season 3: Impeachment Trailer #2 (HD)

Στο δεύτερο τρέιλερ που μόλις κυκλοφόρησε, η Μόνικα εκμυστηρεύεται στη Λίντα τη γνωριμία της με τον Πρόεδρο και εξέλιξη της σχέσης τους και την προσπάθεια της δεύτερης να την γνωστοποιήσει στο κοινό. Η μίνι σειρά που θα κάνει πρεμιέρα στις 7 Σεπτεμβρίου στο δίκτυο FX, είναι βασισμένη στο βιβλίο του Τζέφρι Τούμπιν με τίτλο «A Vast Conspiracy: The Real Story of the Sex Scandal That Nearly Brought Down a President». Οι παραγωγοί Νίνα Τζέικομπσον και Μπραντ Σίμπσον απέκτησαν τα δικαιώματα για την τηλεοπτική μεταφορά, το 2015.

Πρωταγωνίστρια του «Impeachment» είναι η Μπίνι Φελντστάιν («Booksmart», «Lady Bird») ως Μόνικα Λεβίνσκι και στον ρόλο του Μπιλ Κλίντον βλέπουμε τον αγνώριστο Κλάιβ Όουεν («Children of Men», «Inside Man», «Closer»). Το καστ πλαισιώνουν οι Σάρα Πόλσον (Λίντα Τριπ), Αναλέι Άσφορντ (Πόλα Τζόουνς), Κόμπι Σμόλντερς (Αν Κούλτερ), Στέρλινγκ Κ. Μπράουν (Κρίστοφερ Ντάρντεν), Μπρους Γκρίνγουντ (Γκιλ Γκαρσέτι), Έντι Φάλκο (Χίλαρι Κλίντον).

IMPEACHMENT: AMERICAN CRIME STORY Official Trailer 2021 (HD) FX

Η πρώτη σεζόν του «American Crime Story» με τίτλο «The People v. O. J. Simpson» προβλήθηκε το 2016 και εστίασε στη δίκη του διάσημου πρώην παίκτη του μπέιζμπολ Ο. Τζ. Σίμπσον που κατηγορήθηκε στα μέσα του ’90 για το «έγκλημα του αιώνα», τη διπλή δολοφονία της πρώην συζύγου του και του φίλου της. Η δεύτερη σεζόν βασίστηκε στο βιβλίο της Μορίν Όρθ και τη δολοφονία του δημοφιλούς σχεδιαστή μόδας Τζιάνι Βερσάτσε το 1997.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ