TV + Series

Ντοκιμαντέρ για σκάνδαλο Στρος Καν: «Με βίασε» λέει η καμαριέρα

Ανέβηκε στο Netflix και παρουσιάζει τα γεγονότα πίσω από την κλειστή πόρτα στη σουίτα 2806 του ξενοδοχείου Sofitel στη Νέα Υόρκη

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υπόθεση Ντομινίκ Στρος Καν: Ο βιασμός της καμαριέρας Ναφισάτου Ντιάλο σε ντοκιμάντερ του Netflix
Υπόθεση Ντομινίκ Στρος Καν: Ο βιασμός της καμαριέρας Ναφισάτου Ντιάλο σε ντοκιμάντερ του Netflix © Netflix

Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το σεξουαλικό σκάνδαλο με τον Ντομινίκ Στρος Καν και την καμαριέρα στο ντοκιμαντέρ του Netflix «Room 2806: The Accusation».

Διαθέσιμο είναι εδώ και λίγες ώρες στο Netflix το ντοκιμαντέρ για την υπόθεση Ντομινίκ Στρος Καν και το σεξουαλικό σκάνδαλο με την καμαριέρα στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης.

Τα γεγονότα της 14ης Μαΐου του 2011 είχαν οδηγήσει στη σύλληψη του Ντομινίκ Στρος Καν (τότε επικεφαλής του ΔΝΤ) στο αεροδρόμιο, λίγο πριν επιστρέψει στην Ευρώπη. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες και ακολούθησε η πολύκροτη δίκη, με την υπόθεση να καταλήγει τελικά στο αρχείο.

Το ντοκιμαντέρ χωρίζεται σε 4 επεισόδια και εστιάζει μεταξύ άλλων στη σουίτα 2806 -το μέρος όπου βρισκόταν ο Ντομινίκ Στρος Καν και κακοποίησε σεξουαλικά την καμαριέρα, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε η ίδια στις αμερικανικές αρχές. Σε σκηνοθεσία, Ζαλίλ Λεσπέρ, το ντοκιμαντέρ του Netflix παρουσιάζει τη μαρτυρία της καμαριέρας Ναφισάτου Ντιάλο. Σύμφωνα με τους συντελεστές του ντοκιμαντέρ, ο Στρος Καν αρνήθηκε να εμφανιστεί και να πει τη δική του εκδοχή. Οι δικηγόροι του Γάλλου αξιωματούχου είχαν οργανώσει την υπερασπιστική γραμμή γύρω από τη θέση ότι το σεξ ήταν συναινετικό.

Το σεξουαλικό σκάνδαλο είχε «σκάσει» σαν βόμβα τον Μάιο του 2011 και είχε ως αποτέλεσμα -σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές- να «εξαφανιστεί» από τη διεθνή και γαλλική σκηνή ο Στρος Καν, την ώρα που υπήρχαν αναφορές οι οποίες τον ήθελαν να βάζει υποψηφιότητα ακόμα και για τη γαλλική προεδρία.

Μετά τη σεξουαλική κακοποίησή της η Ναφισάτου Ντιάλο μίλησε με την προϊσταμένη της. «Δεν μπορούσα να το κρατήσω μέσα μου. Ήμουν θυμωμένη! Δεν της διηγήθηκα τι συνέβη, τις είπα απλά: "Αν κάποιος προσπαθούσε να σε βιάσει, τι θα έκανες;"» αναφέρει μεταξύ άλλων στο ντοκιμαντέρ του Netflix για το σκάνδαλο Στρος Καν.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της αποκαλύπτει ότι δέχτηκε συμβουλές να μην προχωρήσει σε καταγγελία. «Δεν ήθελα να πάω στο νοσοκομείο, δεν ήθελα να χάσω τη δουλειά μου. Τα όνειρά μου έκαναν φτερά. Δεν πίστευα ποτέ πως εκείνη θα ήταν η τελευταία μου μέρα σε εκείνη τη δουλειά» συνεχίζει, επισημαίνοντας ότι είχε έναν καλό μισθό και διάφορες άλλες παροχές.

Ο Ντομινίκ Στρος Καν με χειροπέδες στα χέρια μετά τη σύλληψή του για τη σεξουαλική κακοποίηση της καμαριέρας στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης
Ο Ντομινίκ Στρος Καν με χειροπέδες στα χέρια μετά τη σύλληψή του για τη σεξουαλική κακοποίηση της καμαριέρας στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης © EPA/BGNES

Η Ναφισάτου Ντιάλο τονίζει επίσης ότι έμαθε από την τηλεόραση ποιος ήταν ο άνδρας που την κακοποίησε σεξουαλικά στη σουίτα 2806.

«Έλεγαν πως επρόκειτο να γίνει πρόεδρος της Γαλλίας. Δεν ήξερα καν πως ήταν Γάλλος. Σκέφτηκα πως ήταν ένας λευκός Αμερικανός. Όταν το άκουσα, ούρλιαξα. Έβαλα τα κλάματα. Οι ισχυροί μπορούν να κάνουν τα πάντα» υποστηρίζει.

Ναφισάτου Ντιάλο για Ντομινίκ Στρος Καν: «Έβαλε το "πράμα" του στο στόμα μου. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα».

Γεννημένη το 1978 στο Κονακρί της Γουινέας και μητέρα ενός κοριτσιού, η Ναφισάτου Ντιάλο ήρθε μετανάστρια στις ΗΠΑ. Από το 2003 εργαζόταν στο ξενοδοχείο Sofitel ως καμαριέρα. Μιλώντας για εκείνο το βράδυ, είπε:

«Όπως κάθε Σάββατο, φόρεσα τη στολή μου, πήρα τον καφέ μου και ξεκίνησα τη δουλειά. Πριν ακόμη φτάσω στο δωμάτιο, είδα έναν υπάλληλο να βγαίνει με έναν δίσκο. Του είπα: "Ο πελάτης βγήκε από το δωμάτιο;". Μου είπε πως ναι... Επανέλαβα: "Υπηρεσία δωματίου, υπηρεσία δωματίου" τρεις φορές. Κανείς δεν μου αποκρίθηκε. Χρησιμοποίησα το κλειδί μου. Άνοιξα την πόρτα... Η σουίτα ήταν τεράστια. Μπήκα και δεν παρατήρησα ούτε βαλίτσες, ούτε τίποτα. Στο γραφείο δεν υπήρχε υπολογιστής. Τίποτα. Αυτός ο άνδρας ήρθε προς το μέρος μου. Γυμνός».

Και πρόσθεσε: «Του είπα: "Ω, Θεέ μου, λυπάμαι πολύ κύριε, λυπάμαι"». Σύμφωνα με την ίδια, ο Ντομινίκ Στρος Καν της απάντησε: «Μη λυπάστε», αφού έβαλε τα χέρια του στο στήθος της. Στη συνέχεια την έριξε στο πάτωμα, με την καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel στη Νέα Υόρκη να αντιστέκεται, προσπαθώντας να σηκωθεί.

Ναφισάτου Ντιάλο, η καμαριέρα που δέχτηκε τη σεξουαλική επίθεση από τον Ντομινίκ Στρος Καν στο ξενοδοχείο Sofitel στη Νέα Υόρκη
Ναφισάτου Ντιάλο, η καμαριέρα που δέχτηκε τη σεξουαλική επίθεση από τον Ντομινίκ Στρος Καν στο ξενοδοχείο Sofitel στη Νέα Υόρκη © EPA/JUSTIN LANE

«Με έσπρωξε στο εσωτερικό της σουίτας, κοντά στο μπάνιο. Επιχείρησε να κατεβάσει το εσώρουχό μου, αλλά τον σταμάτησα. Κρατούσα τη φούστα μου και εκείνος με… χούφτωσε στα γεννητικά όργανα. Είχα τρομοκρατηθεί. Του είπα να σταματήσει. Ήθελα να τον απωθήσω και να το βάλω στα πόδια, όταν με έσπρωξε δυνατά στο πάτωμα. Έπεσα με το αριστερό χέρι και τον ώμο. Και εκεί έβαλε το "πράμα" του στο στόμα μου» ανέφερε επίσης η Νασιφάτου Ντιάλο στο ντοκιμαντέρ του Netflix, περιγράφοντας με ανατριχιαστική λεπτομέρεια τη σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε από τον τότε επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.

«Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Περίμενα να κάνει ό,τι ήθελε. Μετά από όλα αυτά ήμουν συντετριμμένη. Ένιωθα βρόμικη. Όλα ήταν λερωμένα. Τράπηκα σε φυγή» κατέληξε στην περιγραφή της η καμαριέρα.

Το ντοκιμαντέρ του Netflix για το σκάνδαλο Στρος Καν και την επίθεση στην καμαριέρα - Δείτε το trailer:

Room 2806: The Accusation | Official Trailer

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ