Ελλαδα

Ομαδικός βιασμός 14χρονης - Θεσσαλονίκη: Τη Δευτέρα οι απολογίες

Κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος απήγγειλε η εισαγγελέας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
viasmos-aniliki-thessaloniki.jpg
© Pixabay

Οι συλληφθέντες για τον ομαδικό βιασμό 14χρονης στη Θεσσαλονίκη πήραν προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020.

Να απολογηθούν στον ανακριτή παραπέμφθηκαν οι 7 ανήλικοι που συνελήφθησαν από την Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη μετά την καταγγελία 14χρονης για τον ομαδικό βιασμό της.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, οι ανήλικοι «με χρήση βίας, προχώρησαν σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της».

Η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης -ενώπιον της οποίας οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες- τους απήγγειλε κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος και κατόπιν τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον ανακριτή, από τον οποίο πήραν προθεσμία για τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020.

Μέχρι τότε παραμένουν υπό κράτηση. Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας 13 έως 17 ετών. Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η 14χρονη, ο ομαδικός βιασμός της έγινε σε εγκαταλελειμμένο οίκημα στην Περαία. Εκεί, βρισκόταν ένας συνομήλικός της με έξι ακόμη φίλους του. Μετά την καταγγελία στην Αστυνομία, ακολούθησε η σύλληψη των επτά ανήλικων αγοριών.

«Κατά τις μεσημβρινές ώρες την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου ανήλικη ημεδαπή μετέβη, στην Περαία, σε εγκαταλελειμμένο οίκημα όπου βρισκόταν συνομήλικός της με έξι ακόμη ανήλικους νεαρούς, οι οποίοι, με χρήση βίας, προχώρησαν σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της, κατά την παραμονή της στο σημείο» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την υπόθεση με τον ομαδικό βιασμό 14χρονης στη Θεσσαλονίκη.

Και προστίθεται: «Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ