TV + Series

Έρχεται ντοκιμαντέρ του Netflix για το σκάνδαλο του Στρος Καν

Θα προβληθεί στις 7 Δεκεμβρίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ντομινίκ Στρος Καν
Ο Ντομινίκ Στρος Καν © EPA

«Δωμάτιο 2806: Το σκάνδαλο DKS» θα έχει ως τίτλο το ντοκιμαντέρ του Netflix για το σκάνδαλο Sofitel του Ντομινίκ Στρος Καν.

Ντοκιμαντέρ σχετικά με το σκάνδαλο Sofitel, στο οποίο ενεπλάκη ο Ντομινίκ Στρος Καν, και κατηγορήθηκε για το βιασμό μίας καμαριέρας, θα προβληθεί στις 7 Δεκεμβρίου στο Netflix.

Στο ντοκιμαντέρ, που θα φέρει τον τίτλο «Δωμάτιο 2806: Το σκάνδαλο DSK», περιλαμβάνονται μαρτυρίες και αναλύσεις της δημοσιογράφου Raphaëlle Bacqué, η οποία εργάζεται στην εφημερίδα Le Monde. Στο ντοκιμαντέρ της θα μιλήσει και η ίδια η καμαριέρα Nafissatou Diallo, αλλά όχι ο ίδιος ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ.

Ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στις 14 Μαΐου του 2011 κατηγορήθηκε για τον βιασμό της Ναφισάτου Ντιαλό, μιας καμαριέρας του ξενοδοχείου Sofitel της Νέας Υόρκης. Το δικαστήριο είχε αμφισβητήσει την αξιοποιστία της καμαριέρας, με την οποία ο Στρος Καν έκλεισε μία οικονομική συμφωνία τον Δεκέμβριο του 2012 για να κλείσει η υπόθεση.

Ακολούθως, ο απολύθηκε από το ΔΝΤ και έκλεισε η πολιτική του καριέρα στη Γαλλία. Από τότε δεν έπαψε να απασχολεί τις Αρχές και τα ΜΜΕ, αφού κατηγορήθηκε για προαγωγός, αφού φέρεται να συμμετείχε σε κύκλωμα που διοχέτευε ιερόδουλες σε οίκο ανοχής της πόλης Λιλ, στη Γαλλία.
Με δύο tweets που ανήρτησε στις 4 Δεκεμβρίου 2020, στα αγγλικά και στα γαλλικά, τα οποία συνοδεύονται από ένα σκοτεινό πορτρέτο του, ο Ντομινίκ Στρος Καν ανακοινώνει την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ για το οποίο έχει συμφωνήσει ο ίδιος. «Για πρώτη φορά, δέχτηκα σε ένα ντοκιμαντέρ να μιλήσει για όλη την προσωπική και πολιτική μου ιστορία, από την γαλλική πολιτική ως τις διεθνείς σφαίρες. Αυτή η ταινία, η οποία προετοιμάζεται αυτή τη στιγμή, ζωντανεύει τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή μου. Θα παίξει το φθινόπωρο 2021», γράφει.

Και συνεχίζει: «Ποτέ δεν είπα την δική μου άποψη για γεγονότα που με ανάγκασαν να αποσυρθώ από την πολιτική, άλλοι τα αφηγήθηκαν αντ'εμού, βασισμένοι σε άρθρα εφημερίδων, συνεντεύξεις και πραγματικά ή υποτιθέμενα γεγονότα. Ήρθε η ώρα να μιλήσω».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ