TV + Series

GNO TV: Η νέα διαδικτυακή τηλεόραση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Το κανάλι υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, με στόχο την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της ΕΛΣ.

alexandra_skaraki.jpg
Αλεξάνδρα Σκαράκη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαντάμα Μπαττερφλάι, Εθνική Λυρική Σκηνή
© Valeria Isaeva

Η νέα διαδικτυακή τηλεόραση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, GNO TV, κάνει πρεμιέρα στις 25 Νοεμβρίου με την όπερα «Μαντάμα Μπαττερφλάι».

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει τη νέα διαδικτυακή της τηλεόραση «GNO TV», η οποία εγκαινιάζεται στις 25 Νοεμβρίου 2020 με την πρώτη διαδικτυακή προβολή της παραγωγής Μαντάμα Μπαττερφλάι του Τζάκομο Πουτσίνι, με πρωταγωνίστρια τη διεθνώς καταξιωμένη υψίφωνο Ερμονέλα Γιάχο.

GNO TV | Μαντάμα Μπαττερφλάι | Πρεμιέρα 25/11 | nationalopera.gr/GNOTV | Εθνική Λυρική Σκηνή | Promo

Η όπερα θα είναι διαθέσιμη στο κοινό εντός κι εκτός Ελλάδος μέσα από την ιστοσελίδα της ΕΛΣ, με εισιτήριο 10 ευρώ. Οι θεατές θα έχουν δυνατότητα να επιλέξουν υπότιτλους στην ελληνική, αγγλική και γαλλική γλώσσα. Η μαγνητοσκόπηση της παραγωγής έγινε με σύστημα σύγχρονης τεχνολογίας και ειδική κινηματογραφική σκηνοθεσία ώστε η οπτικοακουστική εμπειρία να είναι μοναδική.

Το κανάλι, του οποίου η πλήρης λειτουργία του θα είναι στον αέρα τον ερχόμενο Ιανουάριο, υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με στόχο την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της ΕΛΣ.

Μαγνητοσκόπηση "Μαντάμα Μπαττερφλάι", Εθνική Λυρική Σκηνή
© Valeria Isaeva

Η GNO TV, ένας νέος άξονας προγραμματισμού της ΕΛΣ, στοχεύει «να διαδώσει το καλλιτεχνικό έργο του μοναδικού ελληνικού λυρικού θεάτρου στα πέρατα του κόσμου, διευρύνοντας την έννοια της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας». Η πρεμιέρα του καναλιού έρχεται σε μια δύσκολη εποχή όπου έχουν ανασταλεί οι παραστάσεις και είναι ακόμα αβέβαιη η επιστροφή στη σκηνή. Η νεοσύστατη υπηρεσία είναι η ψηφιακή μετάβαση της ΕΛΣ σε μια εποχή που έφερε διαφορετικές ανάγκες και νέα δεδομένα.  

Σκοπός της GNO TV είναι να προσελκύσει κοινό σε όλο τον κόσμο, καθώς η καλλιτεχνική ταυτότητα της ΕΛΣ μπορεί να σταθεί στην παγκόσμια διαδικτυακή αγορά του λυρικού θεάτρου.

Τη μουσική διεύθυνση υπογράφει ο Λουκάς Καρυτινός και τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά και τα κοστούμια, ο Ούγκο ντε Άνα. Μαζί με την Γιάχο, στους βασικούς ρόλους εμφανίζονται οι Τζανλούκα Τερρανόβα, Διονύσης Σούρμπης, Χρυσάνθη Σπιτάδη κ.ά. Συμμετέχουν η Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΛΣ. Το σχεδιασμό προβολών ανέλαβε ο Σέρτζιο Μετάλλι – Ideogamma SRL, το φωτισμό ο Βαλέριο Αλφιέρι, και τη διεύθυνση χορωδίας ο Αγαθάγγελος Γεωργακάτος.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΕΛΣ Γιώργος Κουμεντάκης σημειώνει: «Η δημιουργία της GNO TV, της νέας διαδικτυακής τηλεόρασης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ανοίγει την αυλαία μιας νέας εποχής για τον οργανισμό μας. Οι δύσκολες συνθήκες των τελευταίων μηνών μάς έδωσαν την ώθηση να ανεβάσουμε τις ταχύτητές μας και να φέρουμε το μέλλον λίγο πιο κοντά μας. Με τη στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, έχουμε τη χαρά να παρουσιάζουμε μια νέα πλατφόρμα παρουσίασης του έργου μας –μια νέα ψηφιακή σκηνή–, που θα κάνει το καλλιτεχνικό μας έργο προσβάσιμο σε όλο τον κόσμο. Η καλλιτεχνική μας εξωστρέφεια λαμβάνει πλέον μια νέα διάσταση και είμαστε έτοιμοι να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας και να απευθυνθούμε στο διεθνές κοινό πλάι πλάι με όλα τα μεγάλα λυρικά θέατρα του πλανήτη. Με ένα προσιτό εισιτήριο στα 10 ευρώ, οι φίλοι της όπερας θα μπορούν να δουν από το σπίτι τους τις παραστάσεις μας, ενώ από τον Ιανουάριο η GNO TV θα εμπλουτίσει το περιεχόμενό της με μια μεγάλη βεντάλια επιλογών από όπερα, μπαλέτο, μουσική, μουσικό θέατρο, φεστιβάλ, παιδικές παραγωγές κ.ά. Σας περιμένουμε».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ΕΛΣ, τον Δεκέμβριο το κανάλι θα παρουσιάσει τη νέα παραγωγή του Δον Κιχώτη από το Μπαλέτο της ΕΛΣ, ενώ στο τέλος του ίδιου μήνα τον Ντον Τζοβάννι, μια διεθνή συμπαραγωγή της ΕΛΣ με τις Όπερες του Γκαίτεμποργκ και της Κοπεγχάγης.

Οταν ξεκινήσει η πλήρης λειτουργία της GNO TV στις αρχές Ιανουαρίου του 2021, το κανάλι θα προσφέρει μια ευρεία γκάμα προτάσεων για το κοινό της ΕΛΣ: από όπερα και μπαλέτο στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, οπερέτα, μουσικό θέατρο και φεστιβάλ από την Εναλλακτική Σκηνή, μέχρι και παλαιότερες παραγωγές και νέα διαδικτυακά φεστιβάλ, εκπαιδευτικά προγράμματα και παραγωγές για τα παιδιά. Ο αναλυτικός κατάλογος θα κυκλοφορήσει μέσα στο επόμενο διάστημα.

Οι παραστάσεις θα μεταδίδονται από την GNO TV μέσω του παγκόσμιου δικτύου παράδοσης περιεχομένου, Akamai. Πρόκειται για μια υπηρεσία cloud security, web performance και media delivery που διασφαλίζει γρήγορες μεταδόσεις, σε κάθε συσκευή και τοποθεσία. Η Akamai, με περισσότερα από 270.000 μηχανήματα σε περισσότερες από 120 χώρες, διανέμει πάνω από το 40% της διαδικτυακής κίνησης παγκοσμίως, καθώς υποστηρίζει πάνω από 3 τρισ. ψηφιακές αλληλεπιδράσεις ημερησίως, από 6.000 εταιρείες και οργανισμούς που πρωτοστατούν στον τομέα τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πληροφορίες

Για τη μετάδοση της Μαντάμα Μπαττερφλάι από την GNO TV προπωλούνται εισιτήρια των 10 ευρώ στο ticketservices.gr

Με το εισιτήριο των 10 ευρώ ο θεατής μπορεί να απολαύσει μέσω του nationalopera.gr/GNOTV την παραγωγή όπερας στην άνεση του σπιτιού του, στον χρόνο που αυτός θα επιλέξει, από τον υπολογιστή, το ipad, την τηλεόραση ή ακόμα και το κινητό τηλέφωνο.

Μέγας δωρητής ΕΛΣ / Δωρητής παράστασης Μαντάμα Μπαττερφλάι

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) 

Χορηγός παράστασης Μαντάμα Μπαττερφλάι, Τράπεζα Πειραιώς

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ