TV + Series

Το «Dave» καλύπτει το τηλεοπτικό κενό που άφησε το «Atlanta»

Η ραπ κωμωδία του Lil Dicky είναι χάσιμο!

Δημήτρης Καραθάνος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Dave»: Παρακολουθήσαμε την πρώτη σεζόν της χιουμοριστικής σειράς με δημιουργό και πρωταγωνιστή τον ράπερ Dave «Lil Dicky» Burd

«Για στάσου… Εσύ δεν είσαι ο ράπερ από το YouTube με το μικρό π@π@ρι και τα λοιπά;». Με τέτοιες αβρότητες, μια υπέροχη φιλία γεννιέται ανάμεσα στους Lil Dicky και GaTa, ώστε να διαδραματιστεί επί της οθόνης ένα από τα πιο ανέλπιστα χιτ της φετινής σεζόν. Σπιρτάδα, γέλιο και ρίμες – πολυβόλο είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του «Dave», αρκετά για να του χαρίσουν μετεωρικά νούμερα τηλεθέασης και να ανανεώσουν τη σταδιοδρομία του στους δέκτες με έναν επιπλέον κύκλο επεισοδίων. Πες το νέο «Atlanta», πες το χιπ χοπ κωμωδία για λευκούς, η ουσία είναι ότι ένα φρέσκο είδος σάτιρας έχει εισβάλει στην κορεσμένη βιομηχανία του θεάματος. Και επιτρέπει στον εμπνευστή της σειράς, Dave «Lil Dicky» Burd, να βγαίνει θριαμβευτής, έστω και μικροτσούτσουνος.

Ο «Dave» και τα trap αδέλφια του

Βασισμένο σε πραγματικές εμπειρίες του ράπερ – κωμικού Dave Burd, ο οποίος απασχολεί τη σόουμπιζ από τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας με κρετινικά viral βίντεο ως Lil Dicky, το σίριαλ εστιάζει στα έργα και τις ημέρες ενός νευρωτικού λευκού νεαρού από τη Φιλαδέλφεια, πεπεισμένου ότι προορίζεται να εξελιχθεί σε έναν από τους σπουδαιότερους ράπερ όλων των εποχών. Συμπρωταγωνιστούν οι Taylor Misiak, στον ρόλο της μνηστής του Dave, ο Andrew Santino ως συγκάτοικος και μάνατζερ, ο Travis Bennett καταλαμβάνει τη θέση του dj και beatmaker, η Christine Ko πλαισιώνει την παρέα και συνεισφέρει στο graphic design, ενώ ο GaTa ενσαρκώνει τον GaTa, καταφερτζή, μέντορα, αμπελοφιλόσοφο, επί σκηνής κλακαδόρο του Lil Dicky, αποπνέοντας κάτι από τον απαθή ωχαδερφισμό του Ντάριους στο «Atlanta».

Ο Dave πάσχει από υποσπαδία, μια εκ γενετής διαταραχή της διάπλασης του πέους, η οποία δίνει αφορμή για άφθονα από τα σπαρταριστά τεκταινόμενα της σειράς, είναι ωστόσο η απόπειρά του να εδραιωθεί στο στερέωμα του ραπ εκείνη που δίνει στη σειρά την ψυχαγωγικότερη νότα της. Στο πρώτο επεισόδιο, ο Lil Dicky δελεάζει τον μάνατζερ του YG με 10 χιλιάδες δολάρια, ώστε να συμμετάσχει σε τραγούδι του, μονάχα για να ανακαλύψει ότι τα λεφτά έγιναν καπνός. Με τα πολλά, ο περισπούδαστος ράπερ από το Κόμπτον τον δέχεται στο στούντιο, για ένα freestyle που γίνεται viral στο Instagram.

Σε κατοπινά επεισόδια, το «Dave» καταπιάνεται με πιο νευραλγικά θέματα, όπως η διπολική διαταραχή, το ξέπλυμα του ραπ από τους λευκούς MC, την πολιτική ορθότητα, τις θυσίες τις οποίες είναι διατεθειμένος να υπομείνει ένας καλλιτέχνης προκειμένου να διαφυλάξει την ανεξαρτησία του. Όλα αυτά, με χοντρή πλάκα και διεξοδική ματιά στο άδυτο του μικρόκοσμου που ονομάζεται trap.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

oh hey. #DAVEFXX

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DAVE (@daveonfxx) στις

Πώς το «Dave» έγινε η πιο επιτυχημένη κωμική παραγωγή του FX

Ο Lil Dicky έχει τον τρόπο του με το star power που προϋποθέτει κάθε γκλαμουράτη σειρά: Justin Bieber, Young Thug, Trippie Red, Meek Mill, Benny Blanco, Marshmello, Charlamagne Tha God, είναι ορισμένα μονάχα μέλη από το πλήρωμα των σελέμπριτι που στελεχώνουν το καστ του «Dave». Tην παραγωγή υπογράφει ο Jeff Schaffer, («Seinfeld», «Curb your Enthusiasm»), ενώ ανάμεσα στους χρηματοδότες φιγουράρει ο Kevin Hart. Φτάνοντας σε κοινό 5,3 εκατομμυρίων ανά επεισόδιο σε τηλεοράσεις και ονλάιν πλατφόρμες, το ρίσκο του Dave Burd εξελίχθηκε στην πιο επιτυχημένη κωμική παραγωγή του δικτύου FX, εξασφαλίζοντας το οκέι για δεύτερη σεζόν, η οποία προγραμματίζεται για το 2021. Οι πολέμιοι ισχυρίζονται ότι η αλαφροΐσκιωτη ενασχόληση του Lil Dicky με το hip hop δεν ήταν παρά ένα τέχνασμα ώστε να καθιερωθεί στο Χόλιγουντ, αλλά ακόμη και έτσι, το «Dave» ριμάρει πολύ καλύτερα από αρκετούς ράπερ του αφρού.