TV + Series

Άξιον Διαλόγου στο Action 24: Κουβαράς, Πιέρρος, Τάκης, Ψαριανός

Ο Γιώργος Κουβαράς μας έδωσε μια γεύση για όσα συζητήθηκαν

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Άξιον Διαλόγου» του Μάκη Προβατά με τους Γιώργο Κουβαρά, Γιώργο Πιέρρο, Δημήτρη Τάκη και Γρηγόρη Ψαριανό

Κάθε Τετάρτη βράδυ, στις 11.30, στο Action24 και την εκπομπή Άξιον Διαλόγου ο Μάκης Προβατάς μας συστήνει ανθρώπους, επιστήμονες, καλλιτέχνες, συγγραφείς, φιλοσόφους, γνωστούς ή λιγότερο γνωστούς, που έχουν δημιουργήσει σημαντικά πράγματα, ο καθένας στον τομέα του.

Στην αρχή της χρονιάς, την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου, είχε καλεσμένους τρεις δημοσιογράφους, τον Γιώργο Κουβαρά, Γιώργο Πιέρρο και Δημήτρη Τάκη, αλλά και τον Γρηγόρη Ψαριανό για να συζητήσουν οτιδήποτε άλλο εκτός από πολιτική.

Ο Γιώργος Κουβαράς μας έδωσε μια γεύση για τα όσα συζητήθηκαν:

«Ναι, τα λέμε όλα εδώ» είναι το μότο του Action 24. Δεν περιμέναμε όμως να πούμε και τα εσώψυχα μας, τις αδυναμίες, τα τους φόβους, τα αγαπημένα μας βιβλία, ακόμα και τις ταινίες που μας έκαναν να δακρύσομε, δεν το είχαμε προγραμματίσει να μιλήσουμε για εκείνες τις στιγμές που λυγίσαμε και χρειαστήκαμε «σπρώξιμο» στην ανηφόρα.

Καθισμένοι στους καναπέδες, μια αντροπαρέα Action, ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο Γιώργος Κουβαράς, ο Δημήτρης Τάκης και ο Γιώργος Πιέρρος, φίλοι όχι μόνο στα τηλεοπτικά στούντιο, στην εκπομπή του άλλου καλού φίλου Μάκη Προβατά «Άξιον Διαλόγου», τα είπαμε όλα.

Κανείς δεν γνώριζε τι ακριβώς θα συζητήσουμε. Aν υπάρχει μια εκπομπή που έγινε εντελώς αυθόρμητα και χωρίς την καθιερωμένη «σκαλέτα», ήταν αυτή. Ούτε ο οικοδεσπότης το περίμενε ότι θα δεχθεί τόσα πολλά ερωτήματα κι ότι θα γίνει από εξομολογητής, εξομολογούμενος.

Κάποιοι, όταν ξεκίνησε η προσπάθεια του Action 24,όπως έχει παραδεχθεί ο Διονύσης Παναγιωτάκης, Πρόεδρος του καναλιού, του είχαν πει ότι θα αποτύχει. Οι  ίδιοι έλεγαν ότι είμαστε μικροί, όμως όλα δείχνουν ότι έχουμε πια μεγαλώσει απρόσμενα. Όχι γιατί είμαστε οι πιο σκληροί, άλλωστε παραδεχθήκαμε πολλές από τις προσωπικές αδυναμίες μας δημόσια, αλλά γιατί αποφασίσαμε να δείξουμε ότι κανείς δεν μπορεί να κοροϊδεύει πολλούς και για πάντα.

Ο Μάκης Προβατάς μας έδωσε την ευκαιρία να γνωριστούμε με όσους μας βλέπουν λίγο καλύτερα. Να πούμε ό,τι θα λέγαμε, αν είχαμε την δυνατότητα να συναντήσουμε τον καθένα ξεχωριστά. Αυτή η απρόοπτη εκπομπή ήταν μια μορφή εξομολόγησης. Συνειδητοποιεί κανείς ότι νιώθει οικεία ακόμα και μπροστά σε κάμερες, όταν ξέρει ότι αυτοί που τον βλέπουν, είναι εκεί δίπλα του κάθε βράδυ, για χρόνια.

«Άξιον διαλόγου», λοιπόν, ό,τι είναι αληθινό, ό,τι δεν είναι ξύλινο και σοβαροφανές. Στο τέλος ανοίξαμε και μια σαμπάνια για το καλό. Εκεί συνειδητοποιήσαμε ότι ο μόνος που ξέρει να ανοίγει και σαμπάνια είναι ο Δημήτρης Τάκης. Οι υπόλοιποι μόνο τις καρδιές μας…