TV + Series

Μπραν για το τέλος του Game of Thrones: Νόμιζα ότι μου κάνουν πλάκα

Πώς αντέδρασε ο ηθοποιός Άιζακ Χέμπστεντ-Ράιτ, όταν διάβασε το σενάριο του τελευταίου επεισοδίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπραν Σταρκ
Μπραν Σταρκ/©HBO

Ο Μπραν Σταρκ θυμάται την έκπληξη που αισθάνθηκε, όταν διάβασε πώς τελειώνει το Game of Thrones.

Η αλήθεια είναι ότι το τέλος του Game of Thrones ξένισε πολλούς. Οι σεναριογράφοι David Benioff & D. B. Weiss άφησαν πραγματικά το στίγμα τους, επιλέγοντας ένα φινάλε που μόνο αντάξιο της τηλεοπτικής σειράς-φαινόμενο δεν ήταν, σύμφωνα με πολλούς χρήστες στα social media. Η δυσαρέσκεια και η απογοήτευση είναι έντονες για το 6ο και τελευταίο επεισόδιο, όπου μεταξύ άλλων είδαμε ποιος τελικά επικράτησε στο «Παιχνίδι του Στέμματος».

Προσοχή ακολουθούν Spoilers:

Με τον Ντρόγκον να δίνει μια ρηξικέλευθη λύση στον γρίφο για το ποιος τελικά θα καθίσει στον Σιδερένιο Θρόνο, το σύστημα διακυβέρνησης άλλαξε στο Γουέστερος και από την κληρονομική μοναρχία περάσαμε σε μια μοναρχία, όπου ένα συμβούλιο των ισχυρότερων αρχόντων επιλέγει το ποιος είναι ο καταλληλότερος για τη θέση αυτή. Ο Μπράν ήταν ο «εκλεκτός» της αριστοκρατίας, με τη Σάνσα να εξασφαλίζει με συνοπτικές διαδικασίες ότι οι κάτοικοι των περιοχών από τον Αυχένα και πάνω δεν θα κλείσουν εκ νέου το γόνυ, «καπαρώνοντας» παράλληλα και τη θεσούλα της... Queen of the North.

«Δεν το πίστευα»

Ο ηθοποιός Άιζακ Χέμπστεντ-Ράιτ αποκάλυψε τις πρώτες σκέψεις και τα συναισθήματά του, όταν διάβασε το σενάριο του τελευταίου επεισοδίου. Όπως είπε, αισθάνθηκε ότι επρόκειτο για ένα αστείο, που στόχο είχε να περιορίσει στο μέγιστο δυνατό ενδεχόμενες διαρροές για το τέλος του GOT.

«Πραγματικά πίστεψα ότι ήταν φάρσα το σενάριο και ότι έστειλαν σε όλους μας ένα σενάριο όπου ο κάθε χαρακτήρας καθόταν στο τέλος στον Σιδηρούν Θρόνο. (Σκέφτηκα) πολύ καλό αστείο παιδιά» ανέφερε ο Μπραν Σταρκ στο Entertainment Weekly. Πολύ γρήγορα, όμως, κατάλαβε ότι πρόκειται για πραγματικότητα.

«Ήθελα να πεθάνει ο Μπραν»

Για το πώς κατέληξε ο ο χαρακτήρας που υποδύεται, δεν έκρυψε την επιθυμία του αυτός να είχε πεθάνει. Συγκεκριμένα, ήθελε ο Μπραν να αφήσει τον μάταιο κόσμο του Γουέστερος με τέτοιον τρόπο, ώστε να του εξασφάλιζε μια θέση στο αντίστοιχο Top-10, δίπλα στον Τάιγουιν Λάννιστερ, τον Ρομπ Σταρκ και τον Όμπεριν Μαρτέλ. «Ήθελα να πεθάνει και να έχει μια καλή σκηνή θανάτου, να "έσκαγε" το κεφάλι του ή κάτι τέτοιο» επεσήμανε.

Πάντα κάποιος θα είναι δυσαρεστημένος

Σε γενικές γραμμές, πάντως, δήλωσε ευχαριστημένος για την τροπή που πήραν τα γεγονότα, υπενθυμίζοντας ότι το τέλος δεν θα μπορούσε να ικανοποιήσει όλους τους θαυμαστές του Game of Thrones.

«Δεν θα ευχαριστηθούν όλοι το τέλος. Είναι πολύ δύσκολο να τελειώσεις μια τόσο δημοφιλή σειρά, χωρίς να αφήσεις κάποιους θυμωμένους. Δεν νομίζω ότι κάποιος θα χαρακτήριζε το φινάλε "προβλέψιμο" και αυτό είναι ελπιδοφόρο. Κάποιοι θα θυμώσουν. Πολλές καρδιές θεατών θα ραγίσουν. Το τέλος είναι γλυκόπικρο, όπως ακριβώς το προόριζε ο συγγραφέας George R. R. Martin. Είναι ένα ταιριαστό τέλος σε αυτό το έπος» πρόσθεσε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ