TV + Series

Μόνο η Παγιατάκη ξεχωρίζει

Ποιος ντύνει τις παρουσιάστριες;

115071-630725.jpg
Βαγγέλης Περρής
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βίκυ Παγιατάκη

Οι τηλεπαρουσιάστριες περικυκλώνονται από έναν στρατό που φροντίζει την εμφάνισή τους. Κρυφοντανταϊστές ζωγράφοι επιμελούνται το πρόσωπό τους. Εικαστικοί με ειδίκευση στην φαραωνική γλυπτική φροντίζουν τα μαλλιά τους. Στυλίστες που ονειρεύτηκαν την καριέρα της Βικτώρια Μπέκαμ δανείζονται ό,τι ρούχο ξεμένει από τις βιτρίνες και τις ντύνουν, ελπίζοντας ότι ο σκηνοθέτης θα κάνει καλά πλάνα και δεν θα φαίνονται οι παραμάνες. Απ' ό,τι τους προσφέρεται, οι τηλεπαρουσιάστριες με μαθηματική ακρίβεια διαλέγουν το χειρότερο! Οι κοντές φορούν ψηλές μπότες που απέχουν ελάχιστα από το να γίνουν ζιβάγκο, οι γεματούλες επιλέγουν μίνι που με το πρώτο κάθισμα στο σκαμπό (πάντα οι γεματούλες κάθονται στο σκαμπό γιατί νιώθουν άνετα) ανεβαίνει μέχρι τον αφαλό, οι hostesses πρωινών εκπομπών νομίζουν ότι δουλεύουν σε μπουζουξίδικο και αυτές που συγκινούνται από τις τραγικές οικογενειακές ιστορίες θα μπορούσαν να κάνουν χορευτικά σε στριπτιζάδικο.

Βεβαίως υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Η Βίκυ Παγιατάκη, για παράδειγμα, είναι οπαδός του υπαινικτικού συμβολισμού γι' αυτό και επιλέγει κομψές μπλούζες σαν αυτή που θαυμάζουμε στη φωτογραφία μας.

Βίκυ Παγιατάκη

(Αμαρτία εξομολογούμενη: Το αρθρίδιο γράφτηκε μόνο και μόνο για να μπει αυτή η φωτογραφία. Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι «... Μπλε». Στη θέση των τελειών, μπορείτε να βάλετε όποια λέξη σας έρχεται στο μυαλό.)

ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΣΑΡΜΠΕΛ 
Όταν οι αγώνες του λαού δικαιώθηκαν και στη θέση του «μαύρου της ΕΡΤ» ήρθε το κόκκινο του –κατά δήλωσή του– κουμουνιστή Διονύση Τσακνή, επαναπροσδιορίστηκε και η σχέση της δημόσιας τηλεόρασης με την Eurovision. Ο σ. Πρόεδρος έβαλε μία και καλή τέρμα στα φτηνοτράγουδα που μας εκπροσωπούσαν στο πανηγυράκι και ετοίμασε κάτι που «το μήνυμά του θα συγκλονίσει τον κόσμο». Αυτό το μήνυμα ήταν ένα ποντιακό τραγούδι όπου κάποιος ήταν χαμένος στο αεροδρόμιο και νοσταλγούσε τους κεφτέδες της γιαγιάς του. Δυστυχώς λίγοι αντελήφθησαν ότι ο κεφτές συμβολίζει την ελληνική αντίσταση κατά του ξενέρωτου καπιταλιστικού φουαγκρά και, ακόμα πιο δυστυχώς, ο σ. Τσακνής σταμάτησε να υπηρετεί τον τηλεοπτικό πολιτισμό και ίσα-ίσα πρόλαβε να πει «σκάσε» στην παλιά του συνοδοιπόρο και συντρόφισσα Ραχήλ Μακρή. Όμως τη νέα, απαλλαγμένη από το μαύρο, ΕΡΤ δεν την κάνουν οι πρόεδροί της. Αυτοί έρχονται και παρέρχονται. Εκείνο που παραμένει αναλλοίωτο είναι το πνεύμα της ποιότητας και η αποφασιστικότητα να μην εμπορευματοποιηθεί το δημόσιο αγαθό που ονομάζεται τραγούδι. Με προσήλωση σε αυτό τον στόχο και υπό την σκιά του μνημείου των πεσόντων της ΕΡΤ (ΟΙΑ ΗΩ Ω ΥΙΕ ΑΕΙ ΕΙ) συνεδρίασαν οι επιτελείς της και αποφάσισαν στην επόμενη Eurovision να τους εκπροσωπήσει η Καλομοίρα γιατί η Φουρέιρα είναι εμπορική.

ΠΑΡΑΪΑΤΡΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Χαιρόμαστε γιατί η προτροπή μας στα τηλεοπτικά σάιτ έπιασε τόπο. Οι καλοί συνάδελφοι περιόρισαν την έκφραση «μοίρασε εγκεφαλικά» και πλέον αναζητούν άλλες προτάσεις, λιγότερο δυσοίωνες. Διαβάσαμε, για παράδειγμα, ότι η κριτής του Greece's next top model Ηλιάννα Παπαγεωργίου «φορούσε ένα ντεκολτέ - θάνατο».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ