TV + Series

Ούτε το Voice φέρνει την Άνοιξη

Βαρυχειμωνιά στο Beat Buzzer

Βαγγέλης Περρής
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δικαίως το Voice χαρακτηρίζεται ως το καλύτερο τραγουδιστικό τάλεντ σόου! Είναι σοφά δομημένο και στην ελληνική εκδοχή του ευτυχεί να διαθέτει τον Γιώργο Καπουτζίδη (ως παρουσιαστής διαπρέπει, ενώ ως κριτής στο «Ελλάδα έχεις Ταλέντο» μάλλον δεν έχει βρει ακόμη το στιλ του) και μια χαρισματική επιτροπή που προσφέρει τηλεοπτικό θέαμα ακόμη κι αν έχουν προηγηθεί αδιάφορες συμμετοχές. Η πρεμιέρα της Τρίτης βρήκε τους κριτές λίγο πιο πολυλογάδες από πέρσι, χωρίς όμως να δημιουργούν κενά στην εξέλιξη του σόου, αντιθέτως τις περισσότερες φορές το έκαναν από χαριτωμένο μέχρι προκλητικό (όπως όταν ο Μουζουράκης ρώτησε διαγωνιζόμενη «σου αρέσει το ισπανικό»;). Υπό κανονικές συνθήκες το νέο Voice θα έπρεπε να επιστρέψει στις περσινές πολύ υψηλές επιδόσεις στους πίνακες τηλεθέασης, αλλά μοιάζει να ακολουθεί την γενικότερη φθορά του ΣΚΑΪ. Ξεκίνησε πολύ χαμηλά (10,2%), έπεσε στα μονοψήφια (8,4%) και έπρεπε να τελειώσουν τα σήριαλ των απέναντι προκειμένου να εξασφαλίσει έναν ανεκτό μέσο όρο (21,3). Όλα δείχνουν ότι φέτος θα είναι μία δύσκολη χρονιά για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Την Τρίτη το βράδυ είχαμε την τύχη να απολαύσουμε το δεύτερο εναλλακτικό επεισόδιο του εναλλακτικού "Beat Buzzer" που παρουσιάζει και σκηνοθετεί  ο εναλλακτικός Γιώργος Μαυρίδης. Φαίνεται ότι οι φοβερές ιδέες της ξανθιάς γυναικείας περούκας και του τραγουδιού «Θεσσαλονίκη μου μεγάλη φτωχομάνα», άρεσαν τόσο πολύ που τις ξαναείδαμε επί τρίλεπτο, γεγονός που μας δημιούργησε την εντύπωση ότι εκπομπή μεταδίδεται σε επανάληψη. Λόγω επαγγελματικής διαστροφής παραμείναμε στη συχνότητα και ανταμειφτήκαμε  γιατί τελικά το επεισόδιο ήταν νέο! Όσο νέο δηλαδή μπορεί να χαρακτηριστεί ένα πρόγραμμα όπου μετέχουν κύπριοι παίκτες από ριάλιτι επιβίωσης οι οποίοι τραγουδούν τα «ριάλια»...

Οι καλεσμένοι ριαλιτοπαίκτες στο τηλεπαιχνίδι του Μαυρίδη είχαν πολύ περισσότερο κέφι από τους τηλεμάγειρες της πρεμιέρας  και αν βρίσκονταν σε άλλο περιβάλλον ίσως να δημιουργούσαν μια λιγότερο βαρετή τηλεοπτική κατάσταση. Είχαν όμως την ατυχία να παρεμβάλλεται συνεχώς ο σκηνοθέτης-παρουσιαστής, ο όποιος συνεχώς τους γείωνε με αστεία, τα οποία είναι πλέον εμφανές ότι δεν συγκαταλέγονται στο οπλοστάσιό του.

Το τηλεοπτικό κοινό που συντονίστηκε με το νέο εγχείρημα του εναλλακτικού Μαυρίδη δυστυχώς ήταν λιγοστό. Ξεκίνησε με 8,2%, αλλά μετά το σοκ της εισαγωγής έγινε ακόμη λιγότερο. Έπεσε στο 5,7%, ακολούθησε περαιτέρω πτώση στο 5,3% και προσγειώθηκε στο 4,6% (στα νεανικά κοινά είχε περίπου μιάμιση μονάδα παραπάνω).

Είναι νωρίς για να βγουν συμπεράσματα σχετικά με την έκβαση της τηλεοπτικής μάχης, αλλά ο Αlpha μέχρι στιγμής ανταμείβεται από την ποικιλία του προγράμματός του. Ο ΑΝΤ1 προσπαθεί να συνέλθει από την περσινή σφαλιάρα και σιγά-σιγά επιστρέφει στην κανονικότητα, ενώ ο Star καταφέρνει να στέκεται ανταγωνιστικά σχεδόν σε όλες τις ζώνες και μάλιστα με δικό του πρόγραμμα και όχι προβάλλοντας ταινίες. Ουδεμία έκπληξη δηλαδή, αν δεν υπήρχε ο ΣΚΑΪ που φέτος αγκομαχά και περιμένει το Survivor νούμερο 3 για να ξελασπώσει. Πρόκειται για μία προοπτική που ελάχιστοι πλέον πιστεύουν στο Φάληρο, αλλά ποιος τους ακούει;

Η εκπομπή «Έρευνα» που υπενθυμίζει  τη φυσιογνωμία του παλιού δημοσιογραφικού ΣΚΑΪ, εξαφανίστηκε από το πρόγραμμα του σταθμού! Σύμφωνα μάλιστα με φήμες, οι δημοσιογράφοι της ούτε καν κλήθηκαν στην εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου προγράμματος.