TV + Series

TV Junkies: 10 σειρές για να δεις στις διακοπές σου

Κατεβασμένες ή streaming on demand, σειρές και εκπομπές που συζητιούνται

atk_0452.jpg
Γιάννης Νένες
ΤΕΥΧΟΣ 668
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
handmaids_tale.jpg

Κατεβασμένες ή streaming on demand, σειρές και εκπομπές που συζητιούνται. Αν δεν τις προλάβατε όλο το χρόνο, τώρα είναι ευκαιρία να τις δείτε. Μεταφέρονται παντού: σε ταμπλέτες, κινητά, λάπτοπ. Μερικές προτάσεις της Athens Voice...

Big Little Lies

big-little-lies.jpg

Η σειρά που «πρέπει» να έχεις δει γιατί δημιούργησε ένα δυνατό, «νέο» είδος – αυτό της μίνι σειράς 7 επεισοδίων, αν και η επιτυχία οδήγησε σε επερχόμενο του χρόνου νέο κύκλο. Ένα μυστήριο δολοφονίας σε πλούσια, παραθαλάσσια κωμόπολη, με εξαιρετικό whodunit και κυρίως-μόνο-γυναίκες καστ που ενσαρκώνουν τέλεια τις soccer moms της μεσαίας τάξης. Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Shailene Woodley (τι μάτια!), Laura Dern και η (κόρη του Lenny και της Lisa Bonet) Zoë Kravitz που κλέβει την παράσταση. Ο 2oς κύκλος έρχεται σύντομα, με την Meryl Streep να έχει προστεθεί στο καστ. (ΗΒΟ)

Big Little Lies - Official Trailer - HBO


Black Mirror

black-mirror.jpg

Κάνετε μια χάρη στον εαυτό σας και δείτε την καλύτερη σειρά που έχει βγει τα τελευταία χρόνια, τόσο εφιαλτικά σημερινή που αντέχει για άλλα δέκα χρόνια. Ανθολογία αυτοτελών επεισοδίων όπου παρουσιάζεται η ζωή τώρα ή μέσα στα επόμενα 10 λεπτά (σε έναν ασαφή χρόνο), σε μία κοινωνία αιχμάλωτη της τεχνολογίας, των προκαταλήψεων, του εθισμού της από τον «μαύρο καθρέφτη» των συσκευών που την ορίζουν. Οι απρόβλεπτες συνέπειες, οι κακές εκτροπές αλλά και οι ουτοπικοί κόσμοι που μπορεί να ανακαλύψουμε. Μαύρες σκέψεις, λεπτό χιούμορ, σκληρή σάτιρα. Για τον επερχόμενο 5ο κύκλο, είχε κυκλοφορήσει μία φήμη ότι θα σκηνοθετούσε ένα επεισόδιο και ο Γιώργος Λάνθιμος. Πόσο πολύ θα του πήγαινε. (Channel 4 / Netflix)

Black Mirror trailer


Genius : Picasso

genius-picasso-2.jpg

Μετά τον πρώτο κύκλο με τον Geoffrey Rush να υποδύεται απολαυστικά τον Albert Einstein, ήρθε ο δεύτερος κύκλος σε πακέτο 10 επεισοδίων με τον Antonio Banderas να υποδύεται τον ηλικιωμένο υπερ-ζωγράφο του 20ού αιώνα Pablo Picasso, με κολλημένη στο μέτωπο φράντζα και σέξι αγγλικά με ισπανική προφορά και εσάνς ολίγης γαλλικής. Συνοπτικές περιγραφές ιστορικών γεγονότων και αδρά παρουσιασμένοι χαρακτήρες αλλά και υπέροχη φωτογραφία και γυρίσματα σε Πράγα, Μάλαγα, Παρίσι, Βαρκελώνη, Βουδαπέστη. Για τους γκόθικ φίλους μας, ο 3ος κύκλος θα περιγράφει τη ζωή της συγγραφέα του Φράνκεσντάιν, Mary Shelley. (National Geographic)

Genius: Picasso - Trailer | National Geographic


La casa de papel ή Money heist

la-casa-de-papel-2.jpg

Ισπανική σειρά που δημιούργησε μεγάλο trend μέσα στη χρονιά και έγινε η δημοφιλέστερη μη-αγγλόφωνη σειρά του Netflix, αν και είναι αρκετά αφελής και με σενάριο γεμάτο τρύπες (γραβιέρα). Ένας «καθηγητής» οργανώνει μία συμμορία 8 τύπων με ιδιαίτερα χαρίσματα ο καθένας, που εισβάλλουν στο Νομισματοκοπείο της Μαδρίτης ντυμένοι με κόκκινες φόρμες και μάσκες Νταλί (όπως V for Vendetta) κρατώντας ομήρους, με σκοπό να τυπώσουν 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Η παραγωγή βέβαια είναι πολύ φροντισμένη και θεαματική, ενώ στα συν βάζουμε το ότι όλοι κάνουν συνέχεια σεξ σε διάφορους συνδυασμούς. (Netflix)

La Casa De Papel (Money Heist) TV Series Trailer


Orange is the new black

orange-is-the-new-black.jpg

Στις 27 Ιουλίου 2018 σκάει ο 6ος κύκλος της σειράς που απογείωσε τις λέξεις «γυναικείες φυλακές» και «έρωτας μεταξύ γυναικών» σε άλλο επίπεδο. Βασισμένο σε αυτοβιογραφικό βιβλίο όπου η κεντρική ηρωίδα περιγράφει τη ζωή της, από λευκή Αμερικάνα αστή, σε τρόφιμο γυναικείων φυλακών, δεν αργεί να εξελιχθεί σε μία πινακοθήκη υπέροχα σκιαγραφημένων χαρακτήρων κάθε είδους και φυλής, με έντονες τις ιστορίες και τις αναμεταξύ τους σχέσεις. Σχόλιο για την εξουσία και τις μεθόδους σωφρονισμού αλλά και καταλυτικό χιούμορ που σε απελευθερώνει (sic). Κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει τα μάτια της Uzo Aduba μετά το πρώτο της βλέμμα. (Netflix)

Orange Is The New Black - Season 1 - Official Trailer [HD]


Patrick Melrose

patrick-melrose-2.jpg

Μίνι σειρά 5 επεισοδίων βασισμένη στο ημι-αυτογραφικό βιβλίο του Edward St Aubyn. Μετά το θάνατο του πατέρα του, που τον κακοποιούσε, ο ήρωας προσπαθεί να ξεπεράσει το παρελθόν και τους εθισμούς του. Σκληρό και μαύρο θέμα αλλά με χιούμορ που γδέρνει, υπέροχο, μοντέρνο μοντάζ και έναν καταπληκτικό Μπένεντικτ Κάμπερμπατς (κανένας δεν φοράει τις καπαρντίνες σαν τον Μπένεντικτ) δίπλα στην πλούσια, αδιάφορη μάνα που την υποδύεται η Jennifer Jason Leigh. (Showtime)

RuPauls Drag Race | Season 10 Official Trailer (VH1)


RuPaul’s Drag Race

rupauls-drag-race-2.jpg

Χρειάστηκε 10 σεζόν για να γίνει mainstream επιτυχία αλλά κατάφερε και σάρωσε βραβεία, θεαματικότητες, έβγαλε πραγματικές σταρ του drag show, προκάλεσε αμέτρητα gifs, memes και σλόγκαν (θυμηθείτε το «Miss Vaaanjie…») και καθιέρωσε με έναν διαφορετικό τρόπο το νόημα της κωμωδίας του drag αλλά και τα δικαιώματα των trans. Πρόκειται για reality που βάζει 12 bigger than life βασίλισσες του drag να διαγωνίζονται κάθε εβδομάδα σε δοκιμασίες eleganza extravaganza, σαρώνοντας τη σκηνή. Και τα ίδια αγόρια, πίσω από το μακιγιάζ και τα κοστoύμια-installations, σε αληθινές εξομολογήσεις και σχέσεις που αποθεώνουν το «οι φίλοι μας είναι η οικογένειά μας». (Netflix)

RuPauls Drag Race | Season 10 Official Trailer (VH1)


The Crown

the-crown.jpg

Η ζωή της αγαπημένης γιαγιάς όλων τώρα πια, της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ της Αγγλίας, σε 6 κύκλους των 10 επεισοδίων ο καθένας, καλύπτοντας την πορεία της από την ενθρόνιση μέχρι σήμερα. Από τους 2 πρώτους κύκλους προέκυψε νέα δημοφιλής σταρ, η Claire Foy, ως Ελισάβετ, και ένας υπέροχος John Lithgow στο ρόλο του Τσόρτσιλ. Η σειρά ισορροπεί ιδανικά στην ιστορική ακρίβεια, στη διακριτικότητα στο χειρισμό πολλών «ιδιωτικών» θεμάτων και στο κοφτερό αδιόρατο χιούμορ, χωρίς να είναι φορτωμένη από εκτυφλωτικό, «βασιλικό κιτς». Θα αρέσει και στην ορίτζιναλ γιαγιά σας. (Netflix)

The Crown | Official Trailer | Netflix


The handmaid’s tale

handmaids_tale.jpg

Όλοι θυμούνται ότι έχουν κάπως δει, στην οθόνη τους ή σε κάποιο εφιάλτη, τις γυναικείες φιγούρες με τις μακριές βαθυκόκκινες κάπες και τα ολόλευκα καλογερικά καπέλα στο σκυφτό κεφάλι τους που τους κρύβουν το πρόσωπο και το βλέμμα. Οι ηρωίδες του γνωστού βιβλίου της Margaret Atwood πρωταγωνιστούν σε ένα δυστοπικό δράμα όπου οι παραγωγικές γυναίκες χρησιμοποιούνται από το απολυταρχικό καθεστώς της Αμερικής, σαν όργανα αναπαραγωγής και υπηρέτριες στα σπίτια της άρχουσας τάξης. Η σειρά έχει πάρει πολλά βραβεία σχεδόν σε κάθε κατηγορία και καθιέρωσε την Elisabeth Moss στην μετά-το-MadMen εποχή της. Ο 2ος κύκλος κυκλοφόρησε τον φετινό Απρίλιο. (Hulu)

Wildfires rage across Greece as tourists flee


Who Is America?

who_is_america_01.jpg

Μόλις ξεκίνησε και το βλέπουμε ταυτόχρονα με την Αμερική. Ο Σάσα Μπάρον Κοέν, σαν μεταπυρηνικός Μπόρατ, σε ένα πολιτικό, σατιρικό, εμπρηστικό mockumentary 7 επεισοδίων που ετοίμαζε εδώ κι ένα χρόνο, μεταμφιέζεται και εξετάζει καυτά θέματα της αμερικάνικης κοινωνίας, τρολάροντας με αυθάδεια και τόλμη άτομα που έχουν μια ευθύνη επάνω σε αυτά. Πρώτο επεισόδιο: παιδική οπλοκατοχή. Έπεισε μέλη της επιτροπής οπλοκατοχής να πρωταγωνιστήσουν μαζί του σε σποτ που προμοτάρει το Puppy Pistol για 6χρονα. (Cosmote 4)

Nearly 50 Dead As Two Wildfires Burn Near Athens | TIME

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ