Τεχνολογια - Επιστημη

Φοιτητές του ΟΠΑ «σήκωσαν» το πανευρωπαϊκό Morpheus Cup

Βγήκαν νικητές στην κατηγορία “Environment Challenge”

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
99608-199108.jpg

Στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού διαγωνισμού Morpheus Cup που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο στις 19-20 Μαΐου 2015, η ομάδα φοιτητών του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αποτελούμενη από τους κ.κ. Σταύρο Λουνή (Υπ. Διδάκτορα), Λέων Γαβαλά και Φωτεινή Καρινιωτάκη – Ταλιάνη, κατέκτησε τη διάκριση “Best European Students Project” στην κατηγορία “Environment Challenge”.

Η πρόταση των φοιτητών, που έλαβε την διάκριση έχει τίτλο Gamifico S.E.P (Sustainability Engagement Platform) και πρόκειται για μια εφαρμογή έξυπνου κινητού τηλεφώνου και την αντίστοιχη πλατφόρμα, η οποία έχει διττό στόχο. Αφενός, επιτρέπει, μέσω της εφαρμογής έξυπνου κινητού τηλεφώνου, την υποστήριξη μέσω παιγνιοποίησης (Gamification) της περιβαλλοντικής ενημέρωσης - αφύπνισης των πολιτών/καταναλωτών σε σημαντικά περιβαλλοντικά θέματα, ενώ ταυτόχρονα δίνει την ευκαιρία σε ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να «ρωτήσουν» τους καταναλωτές την άποψή τους για τον βαθμό που αναγνωρίζουν τα εκάστοτε προϊόντα ως φιλικά προς το περιβάλλον. Η πλατφόρμα με τη σειρά της, διαχειρίζεται το σύνολο των δεδομένων και εξάγει γνώση, η οποία ανατροφοδοτείται στη διαδικασία βελτιστοποίησης της εμπειρίας της παιγνιοποίησης (Gamification) για τον κάθε χρήστη. Η καινοτόμος αυτή εφαρμογή υλοποιείται στο Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας με επιβλέπουσα την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κατερίνα Πραματάρη.

image

Στον Διαγωνισμό Morpheus Cup είχαν προσκληθεί 1200 Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Από το σύνολο των συμμετοχών, 100 ομάδες προκρίθηκαν στους Τελικούς του Λουξεμβούργου όπου απονεμήθηκαν τα βραβεία στους νικητές των 10 θεματικών περιοχών.

Οι θεματικές περιοχές του διαγωνισμού ήταν: Educational Challenge (Ανάπτυξη ψηφιακής εκπαίδευσης στην Ευρώπη), Social Challenge (Υποστήριξη της κοινωνικής και γλωσσικής ανταλλαγής εντός της Ευρώπης), Sharing Challenge (Υποστήριξη της δυνατότητας δίκαιου διαμοιρασμού πλούτου), Environment Challenge (Υποστήριξη του περιβάλλοντος και επίλυση σημαντικών περιβαλλοντικών θεμάτων), Business Challenge (Ανάπτυξη ενός προστατευμένου και ανταγωνιστικού ψηφιακού οικοσυστήματος), Research Challenge (Υποστήριξη του ανταγωνισμού και συνεργασίας ερευνητικών εργαστηρίων και επιχειρηματικότητας), FinTech Challenge (Προετοιμασία για σημαντικές μελλοντικές προκλήσεις που συνδυάζουν οικονομικά και τεχνολογία), Mobility Challenge (Λύσεις που αφορούν στην διαχείριση κίνησης και έξυπνα οχήματα), Energy Challenge (Ενεργειακή επάρκεια και σχετική οικονομία) και Healthcare Challenge (Εξόρυξη γνώσης και πρόσβαση στην υγεία).

Η ομάδα συμμετείχε στον διαγωνισμό Morpheus Cup εκπροσωπώντας το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε συνέχεια ανταπόκρισης στην πρόσκληση του Πανεπιστημίου για υποβολή συμμετοχών που απευθύνθηκε μέσω της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας. Την προετοιμασία και τη μετάβαση της ομάδας για τη συμμετοχή στον διεθνή διαγωνισμό υποστήριξε το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών - Athens Center for Entrepreneurship and Innovation.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δέκα πράγματα που έκανα με το ChatGPT
Δέκα πράγματα που έκανα με το ChatGPT

Θέλοντας να τεστάρω τις δυνατότητες και τα όρια του εργαλείου, άρχισα να ζητάω συμβουλές θεωρώντας μάλλον απίθανο (και ηθικά απωθητικό) το να το χρησιμοποιήσω. Μέσα σε μισή ώρα είχα αγοράσει μηνιαία συνδρομή.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.