Τεχνολογια - Επιστημη

ΟΧ.one: Η σουίτα εργαλείων που προσφέρει smart λύσεις και ρίχνει φως στις επιχειρήσεις

Παραγγελία στο πι και φι, μουσική απαλλαγμένη από δικαιώματα, αυτόματος ανεφοδιασμός της αποθήκης είναι μόνο μερικές από τις δυνατότητες

mjsigalou
Μαρία-Ιωάννα Σιγαλού
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Oxinus Holdings

Oxinus Holdings: μία εταιρεία τεχνολογίας που μέσω μιας νέας σειράς καινοτόμων εφαρμογών έχει ως στόχο των εκσυγχρονισμό της επιχειρηματικής δραστηριότητας

 Τεχνολογία και Εργαλεία. Δύο λέξεις που ακούμε συχνά τελευταία όταν μπαίνουμε στα εδάφη του επιχειρείν, συχνά συνοδευόμενη και από μία τρίτη, την «Εξέλιξη». Πώς όμως αυτά έρχονται να «κουμπώσουν» σε μία επιχείρηση; Και αν εφαρμοστούν, τότε είναι «εύπεπτα» για τον τελικό χρήστη, aka καταναλωτή; Ναι, αρκεί να ξέρει η εκάστοτε επιχείρηση να τα χρησιμοποιήσει υπέρ αυτής και των ανθρώπων της, παράγοντας αξία.

Μία τέτοια tech εταιρία είναι η Oxinus Holdings. Μία εταιρία που αρχικά ξεκίνησε επικεντρωμένη σε εταιρίες εστίασης, λόγω του ότι ο ίδιος ο ιδρυτής της δραστηριοποιούταν στον χώρο και θέλησε να δώσει λύσεις στις ανάγκες και τα κενά που προέκυπταν. Από το 2023, ανήκει στη Sirius International Holding, techonology arm της International Holding Company, του μεγαλύτερου ομίλου στο Άμπου Ντάμπι. Έχοντας πλέον εκεί την έδρα της αναπτύσσει ψηφιακά προϊόντα, software και hardware υψηλών προδιαγραφών, με έναν απώτερο στόχο: την ενδυνάμωση των επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο και την ευχάριστη εμπειρία χρήσης των υπηρεσιών τους.

Θέλοντας να μάθουμε περισσότερο για αυτό το tech group που πιστεύει ότι κάθε επιχείρηση, ανεξάρτητα από το μέγεθός της, αξίζει να έχει τα εργαλεία και την υποστήριξη για να λάμψει περισσότερο, επισκεφτήκαμε το booth τους στην έκθεση HO.RE.CA. Η επίσκεψή μας συμπίπτει μάλιστα, με το λανσάρισμα στην αγορά της OX.one, της νέας σουίτας εργαλείων που προσφέρει smart λύσεις σε όποια ανάγκη και αν έχει η επιχείρηση. Πρόκειται για μια επαναστατική digital «ομπρέλα» προϊόντων, σχεδιασμένη να μεταμορφώνει τον τομέα της εστίασης και της φιλοξενίας μέσα από καινοτόμα τεχνολογικά hacks, να υποστηρίζει τις προσπάθειες κάθε επιχείρησης και να εξασφαλίζει απρόσκοπτη λειτουργία και ολοκλήρωση σε κάθε βήμα. Συγκεκριμένα, η OX.one σύστησε ξανά στο κοινό το Spotlight POS, το προηγμένο λογισμικό διαχείρισης παραγγελιοληψίας που ενσωματώνει λειτουργίες διαχείρισης, αλλά και συναλλαγών, αξιοποιώντας την πλατφόρμα πληρωμών της Viva.com. Ακόμη, γνωρίσαμε το Posοm, μία καινοτόμο quick all-in-one εφαρμογή διαχείρισης παραγγελιών, ηλεκτρονικής τιμολόγησης (ΑΑΔΕ) και πληρωμών, όλα μόνο με transactional fee χωρίς αρχικό κόστος. Η προϊοντική γκάμα όμως δεν σταματάει εδώ, καθώς περιλαμβάνει τις διαδικτυακές πλατφόρμες Verinvo, Resaverse και Stockflo, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα για την ανάπτυξη και την αποδοτικότητα των επιχειρήσεων στον σύγχρονο ανταγωνιστικό κόσμο, καθώς και το Moodstream, μία πλατφόρμα μουσικής, σχεδιασμένη ειδικά για επιχειρήσεις εστίασης και φιλοξενίας, προσφέροντας μια αδιάλειπτη και ποιοτική royalty-free μουσική εμπειρία. 

Εκεί, στο booth της Oxinus Holdings, ανάμεσα σε δραστήριους και φιλόδοξους επιχειρηματίες που έψαχναν το καλύτερο για την επιχείρησή τους, συναντήσαμε τον Μιχάλη Κεραμίδα, Head of Products. Μας ενημέρωσε σχετικά με αυτές τις smart εφαρμογές δείχνοντας μας σε real time χρόνο τις up-to-date δυνατότητές τους. 

Oxinus Holdings

Spotlight, ρίξτε φως στην επιχείρησή σας

Hero product της OX.one είναι το Spotlight, ένα ολοκληρωμένο σύστημα ασύρματης παραγγελιοληψίας POS, ιδανικό για επιχειρήσεις εστίασης. Έχει ήδη «συστηθεί» στο ελληνικό κοινό, αλλά αυτή τη φορά επανασυστήνεται πιο ανανεωμένο με to the point προσθήκες που κάνουν τη διαφορά. Το εν λόγω multi εργαλείο, δίνει έξυπνα στατιστικά για τις παραγγελίες, τα έσοδα, τα κέρδη και πολλές άλλες λειτουργίες που αφορούν την εκάστοτε επιχείρηση, όποιο και αν είναι το είδος και το μέγεθός της. Έχετε το δικό σας καφέ (ή αλυσίδα) και θέλετε να παρακολουθείτε την απόδοση των προσφορών σας; Διαχειρίζεστε μία καντίνα και χρειάζεστε ένα φορητό POS που θα κινείται μαζί της; Ή είστε επικεφαλής σε μία cloud kitchen και θέλετε να ενσωματώσετε σε αυτήν online πλατφόρμες; In any case, την απάντηση δίνει το Spotlight, το επίκεντρο της επιχειρηματικής σας δραστηριότητας που θα την κάνει να λάμψει. Τέρμα τα «πώς». Το πλήρες σύστημα διαχείρισης POS, δίνει τις απαντήσεις πριν καν αναρωτηθούμε.

Ας δούμε και ένα ζωντανό παράδειγμα εφαρμογής, για να αποκτήσουμε μια καλύτερη ιδέα του πώς λειτουργεί στην πράξη. Το Moraitis Beach Club (το water sport center στον Σχοινά) εκμεταλλεύτηκε τις καινοτόμες υπηρεσίες του Spotlight και είδε μεγάλη διαφορά με την ολοκληρωτική μετατροπή του συστήματος πληρωμών. Ανάμεσα στα βασικά perks είναι ότι παρατηρήθηκε μείωση στα περιστατικά εξάντλησης αποθεμάτων, οι υπάλληλοι εξοικονομούν 15 ώρες την εβδομάδα, όντας πολύ πιο παραγωγικοί, και η ζήτηση για τον εξοπλισμό θαλάσσιων σπορ αυξήθηκε. Ο ίδιος ο κ. Μωραΐτης αναφέρει: «Ακόμη και ο πιο έμπειρος επωφελείται από ένα αστέρι-οδηγό. Ομοίως, στην απεραντοσύνη των επιχειρήσεων - εργαλεία όπως το Spotlight - φωτίζουν το μονοπάτι, αποκαλύπτοντας ιδέες για όλους».

Αυτή τη στιγμή, το Spotlight αριθμεί περίπου 600 πελάτες στην Ελλάδα.

Spotlight της πλατφόρμας OX

Τα νέα products της σουίτας smart εργαλείων της OX.one

Κάτω από αυτή τη smart «ομπρέλα», εκτός από το Spotlight, υπάρχουν τα παρακάτω εργαλεία που υπόσχονται να εισάγουν μία νέα εμπειρία διαχείρισης της επιχείρησης. Ας συστηθούμε.

Posom, ασφαλείς συναλλαγές πάντα και παντού

Τώρα, μπορείτε να λαμβάνετε τα χρήματα σας πάντα και παντού. Χωρίς κόστος εγκατάστασης, χωρίς μηνιαία συνδρομή. Το Posom είναι μια cloud ταμειακή μηχανή, συνδεδεμένη με τη viva wallet- ώστε να γίνονται αποδεκτές οι πληρωμές- και πλήρως συμβατή με τα νέα δεδομένα από την ΑΑΔΕ, κάτι που πραγματικά μας λύνει τα χέρια. Λειτουργεί σαν πάροχος ηλεκτρονικής τιμολόγησης και μπορεί να εγκατασταθεί είτε σε κινητό (Android ή iOS) είτε σε Android τερματικό.

Οποιοσδήποτε επιχειρηματίας μπορεί να έχει μία ή πολλές ταμειακές μηχανές και να εκδίδει ηλεκτρονικά αποδείξεις, οι οποίες μεταβιβάζονται απευθείας στην ΑΑΔΕ. Το να μη χρειάζεται να κάνει κανείς «κλείσιμο Ζ», όσο να πεις είναι απελευθερωτικό. Το καλύτερο; Μπορείτε να την κατεβάσετε δωρεάν. Υπάρχει μόνο ένα κόστος ανά συναλλαγή με κάρτα, το οποίο παρακρατείται. Σημειώνεται ότι, το Posom υποστηρίζει την έκδοση τιμολογίων παροχής υπηρεσιών – και όλων των ειδών τα παραστατικά, επομένως είναι κατάλληλη και για ελεύθερους επαγγελματίες. Όπως ενημερώθηκα, ήδη παρατηρείται μεγάλη ζήτηση για το εν λόγω προϊόν. Ένας από τους λόγους φυσικά είναι και η μεγάλη σύγχυση που επικρατεί σχετικά με τα νέα δεδομένα που θα ισχύουν από αρχές Μαρτίου αναφορικά με την ΑΑΔΕ.

Resaverse, όλες οι ανάγκες για τη διαχείριση κρατήσεων σε μία λύση

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε αναμείνει στο ακουστικό προκειμένου να κάνουμε μία κράτηση σε εστιατόριο. Δεν ξέρω αν αυτό είναι πιο σύνηθες ή οι συνεχόμενες αναπάντητες κλήσεις. Εν μέρει λογικό, αν σκεφτούμε ότι σε μία busy day, ο υπεύθυνος κρατήσεων, ασχολείται σίγουρα και με κάτι ακόμη. Τη λύση έρχεται να δώσει το Resaverse, μία ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης κρατήσεων για τις επιχειρήσεις. Κράτηση τραπεζιού σε εστιατόριο ή μπαρ, ραντεβού για μανικιούρ, κομμωτήριο, barber shop ή μασάζ- ακόμη και event και rental services, τα αναλαμβάνει όλα. Μπορεί να κάνει adapt σε οτιδήποτε χρειάζεται κράτηση και δεν αφορά αποκλειστικά και μόνο την εστίαση. Μάλιστα, αν πρόκειται για παροχή υπηρεσιών, μπορούμε να κανονίσουμε και ποιον υπάλληλο επιθυμούμε. Βάζουμε τέλος στην αμήχανη στιγμή στο τηλέφωνο που πρέπει να πούμε στο συναδελφό του, που κατά τύχη το σήκωσε, ότι δεν τον προτιμάμε. Awkward…

Spotit, η παραγγελιοληψία και η πληρωμή γίνονται παιχνίδι

Σκανάρετε, spot-άρετε το πιάτο σας, προσθέστε το στο καλάθι σας, πληρώστε, απολαύστε. Τόσοοοο απλαααά. Είναι μία εφαρμογή που χρησιμοποιείται από τον τελικό καταναλωτή για να κάνει μια παραγγελία εύκολα, ολοκληρωμένα, σωστά και γρήγορα- όλα σε ένα. Μπορεί να γίνει εντός καταστήματος μέσω qr (βλ. Mcdonalds) ή και online από το κινητό. Λειτουργεί σε άμεση συνάφεια με το Spotlight, το οποίο διαθέτει η επιχείρηση, ενώ το Spotit το χειρίζεται ο καταναλωτής. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους υπαλλήλους γραφείου, οι οποίοι παραγγέλνουν πολύ εύκολα από το κυλικείο του χώρου εργασίας τους.

Με αυτό το σύστημα, δεν υπάρχουν παρανοήσεις, απροσεξίες στο τι θέλουμε να αφαιρέσουμε από το πιάτο ή στο τι έχουμε αλλεργία- το οποίο είναι και πολύ σημαντικό. Ούτε νευρικότητα, επειδή ψάχνεις να βρεις το σερβιτόρο και όταν επιτέλους τον βρίσκεις σου απαντάει «Μισό λεπτό, να φωνάξω το σερβιτόρο». Ταυτιστείτε ελεύθερα.

Kάθε προσπάθεια γίνεται για διευκόλυνση του ατόμου, όποιο και αν είναι αυτό: είτε ο έμπορος, είτε ο πελάτης, είτε ο υπάλληλος.

Βέβαια σε καμία περίπτωση δε νοείται αντικατάσταση του σερβιτόρου από το spotit. Απλά θα είναι απαλλαγμένος/η από τη μία αρμοδιότητα και θα εστιάζει περισσότερο στην εξυπηρέτηση που αφορά το καλωσόρισμα, την υπόδειξη τραπεζιού, το σερβίρισμα. Όπως μου τόνισε και η ομάδα του OX.one, κάθε προσπάθεια γίνεται για διευκόλυνση του ατόμου, όποιο και αν είναι αυτό: είτε ο έμπορος, είτε ο πελάτης, είτε ο υπάλληλος. Τίποτα δε θα λειτουργεί ενάντια στο συμφέρον του.

Tip: Υπάρχει και η δυνατότητα split του λογαριασμού ανά άτομο ή ανά τεμάχιο, καθώς και η δυνατότητα φιλοδωρήματος.

Stockflo, η αποθήκη σε τάξη

Εκεί που ο έμπορος καθόταν με μολύβι και χαρτί και σημείωνε στο τέλος της ημέρας ποια είναι η εικόνα της αποθήκης του, τσεκάροντας σχολαστικά τα ράφια (φανταστείτε να μην ήταν το φόρτε του η αριθμητική), τώρα παραδίδει τα σκήπτρα στο Stockflo, την πλατφόρμα διαχείρισης αποθήκης και αυτοματοποιημένου ανεφοδιασμού με προηγμένο σύστημα reporting και analytics. Έτσι, ο έμπορος μπορεί να ξέρει ανά πάσα στιγμή με το πάτημα ενός κουμπιού το stock του, τη διαθεσιμότητα των πρώτων υλών του κ.ά. Όταν το stock μειώνεται, η πλατφόρμα, καθώς είναι συνδεδεμένη με τους προμηθευτές -αυτοί έχουν οριστεί από τον έμπορο- στέλνει αυτοματοποιημένη παραγγελία του τι χρειάζεται η αποθήκη π.χ. 30 βαζάκια μαρμελάδα φράουλα, 50 πακέτα βούτυρο κλπ.

Επειδή όλα τα εργαλεία της σουίτας, μπορούν να λειτουργήσουν και συνεργατικά, αν ο έμπορος έχει το Spotlight, θα υπάρξει ανατροφοδότηση από τα δεδομένα αυτού και έτσι το Stockflo θα κάνει τις προτάσεις τους. Για παράδειγμα, αν στο Spotlight καταγράφονται πολλές παραγγελίες μπουκαλιών whiskey από πελάτες ενός μπαρ, τότε το Stockflo θα λάβει αυτή την πληροφορία ως input και θα παραγγείλει αυτόματα κάποια μπουκάλια ή θα προτείνει στον ιδιοκτήτη του μπαρ την επόμενη φορά να παραγγείλει περισσότερο μπουκάλια από αυτό το ποτό. Αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα για να γίνει κατανοητό πώς το «οικοσύστημα» ΟΧ βοηθάει τα διαφορετικά applications. Σκεφτείτε το σαν μία ηλεκτρονική ατζέντα. Συνεχίζουμε;

Moodstreaming, μουσική που φέρνει δουλειές

Ήρθε η στιγμή να δώσουμε τέλος στις βαρετές μελωδίες στους χώρους αναμονής καθώς και στις ενοχλητικές εμβόλιμες διαφημίσεις. Thank you Moodstreaming, για αυτό! Πρόκειται για πλατφόρμα streaming μουσικής ελεύθερης δικαιωμάτων χρήσης. Είναι custom instrumental μουσική, σε πλήρη αρμονία με το vibe της επιχείρησης: jazz, classical, lounge, meditative, ambient κ.ά. Το στιλ μουσικής μπορεί να μεταβληθεί και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν μιλάμε για all day bar restaurant, σίγουρα η μελωδία που παίζει σα μουσικό «χαλί» στο brunch, δε μπορεί να είναι η ίδια με αυτή κατά τη διάρκεια ενός δείπνου. Επίσης,

3 Fun Facts:

  1. Για τα playlists, η ομάδα της OX.one ήρθαν σε επαφή με διάσημους μουσικούς παραγωγής και DJs.
  2. Δεν πρόκειται για τυχαίες λίστες, καθώς έχουν γίνει μελέτες επικεντρωμένος στον άνθρωπο και την ψυχολογία του. Π.χ. υπάρχει λίστα μουσικής που αυξάνει την όρεξη για φαγητό- κάποιοι από εμάς, εγγυώμαι πως δεν τη χρειαζόμαστε.
  3. Κάθε χώρος της επιχείρησης, μπορεί να παίζει άλλο playlist.

Verinvo, απόλυτη συμμόρφωση, απόλυτες επιδόσεις, απόλυτη ασφάλεια

Ενώ μέσω του Posom μπορεί κανείς να εκδώσει μεταξύ άλλων τιμολόγιο, οι πολύ μεγάλες επιχειρήσεις χρειάζονται άλλα εργαλεία, όπως το Verinvo. Πρόκειται για μια πλατφόρμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης και πιστοποίησης που μέσω τεχνολογίας blockchain μπορεί να εξασφαλίζει την εγκυρότητα και την αξιοπιστία των τιμολογίων -ακόμη και τρίτων παρόχων. Κάθε στάδιο τιμολόγησης είναι πλήρως κρυπτογραφημένο και καταγεγραμμένο, ενώ την ίδια στιγμή έχετε στη διάθεσή σας τόσο online, όσο και offline workflows για μέγιστη ευελιξία και προσβασιμότητα.

Oxinus Branding Architecture GR

Όλα τα παραπάνω smart -and unusual- εργαλεία παρουσιάστηκαν στο ευρύ κοινό στη HO.RE.CA. Σχετικά με το ενδιαφέρον απέναντί τους, για το Spotlight παραμένει υψηλό, όπως κάθε χρονιά, επόμενο έρχεται το Posom και έπειτα το Resaverse (εκτός από εταιρίες εστίασης και υπηρεσιών, ενδιαφέρον έδειξαν και τα ξενοδοχεία για τις υπηρεσίες που προσφέρουν: εστιατόριο, spa, πισίνα).

Ο έμπορος έχει τη δυνατότητα να «γνωριστεί» πρώτα με κάποιο από τα παραπάνω εργαλεία και σιγά σιγά να «μπει στην παρέα». Σίγουρα τα οφέλη από τη συνολική χρήση των εφαρμογών είναι μεγαλύτερα, αλλά το ότι η εμπειρία χρήσης γίνεται καλύτερη γίνεται φανερό ακόμη και με ένα από αυτά.

O Άνθρωπος μαζί με την Τεχνολογία και όχι versus

Σημαντικό να τονίσουμε ότι όλα αυτή η προσπάθεια εκσυγχρονισμού και προόδου, δε γίνεται προς αντικατάσταση των ανθρώπων, όπως πολλοί θα βιαστούν να πιστέψουν. Αντιθέτως, υπάρχει περισσότερος χρόνος για μεγαλύτερη αφοσίωση στο έργο του καθενός. Κατά αυτόν τον τρόπο, ο έμπορος μπορεί να αξιοποιήσει καλύτερα τις δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού του, να εστιάσει στα ταλέντα του και να πάνε μαζί την επιχείρηση μπροστά. Γιατί μόνο όταν η τεχνολογία λειτουργεί σαν εργαλείο του ανθρώπου, θα υπάρξουν μεγαλειώδη αποτελέσματα. Το αντίθετο, θα φέρει πολύ γρήγορα την καταστροφή.

Αξία στον ψηφιακό χώρο και φως στις επιχειρήσεις

Μαθαίνοντας για όλα αυτά τα καινοτόμα εργαλεία, κατανοούμε ότι στόχος είναι η ενδυνάμωση της επιχείρησης με μικρές αλλαγές, αλλά μεγάλη εξέλιξη. Κατά αυτόν τον τρόπο, προστίθεται αξία στον ψηφιακό χώρο προωθώντας και υποστηρίζοντας την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και το ταλέντο, ενώ παράλληλα τρέχει η διαρκής αναζήτηση του next big thing. Γιατί ζητούμενο είναι και θα είναι πάντα η εξέλιξη. Βέβαια για κάποιες εταιρίες, όπως η Oxinus Holdings, το ζητούμενο γίνεται αποτέλεσμα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ