Τεχνολογια - Επιστημη

Το Instagram αποκαλύπτει τις κορυφαίες τάσεις που θα ακολουθήσει η Gen Z το 2024

Από τα social media, τη μόδα και τα ραντεβού μέχρι τις φιλίες και την αυτοβελτίωση

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Instagram αποκαλύπτει τις κορυφαίες τάσεις που θα ακολουθήσει η Gen Z το 2024 Από τα social media, τη μόδα και τα ραντεβού μέχρι τις φιλίες και την αυτοβελτίωση
Σύμφωνα με το Instagram, η Generation Z θέλει να δώσει προτεραιότητα στις προσωπικές σχέσεις και φιλίες μέσα στο 2024 © Unsplash / Nik

Το Instagram αποκαλύπτει τις κορυφαίες τάσεις που θα ακολουθήσει η Gen Z το 2024 - Από τα social media, τη μόδα και τα ραντεβού μέχρι τις φιλίες και την αυτοβελτίωση

Το Instagram αποκάλυψε τα κορυφαία trends που θα ακολουθήσει η Generation Z για το 2024. Σε συνεργασία με το Worth Global Style Network, έναν κορυφαίο διεθνή οργανισμό πρόβλεψης των μελλοντικών τάσεων, το Instagram διεξήγαγε μια έρευνα για τα «θέματα, τα ζητήματα και τις τάσεις που έχουν σημασία για τη Gen Z».

Περίπου 5.000 συμμετέχοντες από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βραζιλία, την Ινδία και τη Νότια Κορέα πήραν μέρος, σύμφωνα με το Meta. Η έρευνα πρόσφερε επίσης πληροφορίες για τη διαδικτυακή συμπεριφορά και τη στάση της Generation Z στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με το Instagram, η Generation Z θέλει να δώσει προτεραιότητα στις προσωπικές σχέσεις και φιλίες μέσα στο 2024, με τη γενιά να χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να κρατήσει επαφή με φίλους και συγγενείς. Το δεύτερο ήταν να παραμείνουμε στην κορυφή των τάσεων όπως η μόδα, η μουσική και η τεχνολογία.

Όταν οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν πως χρησιμοποιούν το Instagram για να έρθουν πιο κοντά με κάποιον, οι κορυφαίοι τρόποι ήταν να κάνουν like σε κάποιο story, να στέλνουν reels ή memes μέσω DM ή να κάνουν like σε κάποιο post.

Εν τω μεταξύ, οι κορυφαίοι τρόποι με τους οποίους η Generation Z φλερτάρει μέσω Instagram περιλαμβάνουν επίσης το να κάνουν like στην ιστορία κάποιου ή στις φωτογραφία του ή να προσθέσουν κάποιον στη λίστα των στενών φίλων.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι νεότεροι χρήστες του Instagram δεν διστάζουν να στείλουν τακτικά DM σε celebrities. Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων της Generation Z ανέφερε ότι το έχουν κάνει προσωπικά, καθώς η αποστολή DM είναι ο καλύτερος τρόπος για να δείξουν την υποστήριξη και την εκτίμησή τους.

Η έρευνα του Instagram πρότεινε επίσης ότι οι λογαριασμοί τύπου «fandom» είναι εδώ για να μείνουν, με το 75% των ερωτηθέντων να ανήκει σε κάποια διαδικτυακή ομάδα. Τα κορυφαία fandom παγκοσμίως σχετίζονται με τηλεοπτικές εκπομπές, anime, μουσικούς και βιντεοπαιχνίδια.

Τα βασικά ευρήματα από την έκθεση περιλαμβάνουν:

Μόδα και Ομορφιά

Η Gen Z επικεντρώνεται σε ρεαλιστικούς στόχους για τη μόδα στο 2024. Είναι πολύ πιθανό να αγοράσει λιγότερα νέα ρούχα, να φορέσει τα ίδια και να ψωνίσει από τοπικό κατάστημα.

Οι 4 κορυφαίες πρακτικές μόδας που θα δούμε από το Gen Z φέτος περιλαμβάνουν:

  • Αγοράστε λιγότερα νέα ρούχα
  • Φορέστε τα ίδια ρούχα
  • Χρησιμοποιήστε τοπικές αγορές
  • Ψωνίστε από δεύτερο χέρι

Οι 5 κορυφαίες τάσεις της μόδας για το 2024 παγκοσμίως:

  • Σεμνό ντύσιμο
  • Μεταχειρισμένα ή vintage ρούχα
  • Τα ίδια ρούχα για να αντέξουν περισσότερο
  • Η χρήση ρούχων με απροσδόκητους τρόπους
  • DIY

Η μόδα και η ομορφιά θα έχουν να κάνουν με την ατομικότητα, με σχεδόν το 1/3 της Gen Z να λέει ότι θέλουν να γίνουν πιο δημιουργικοί με το πώς ντύνονται, βρίσκοντας ταυτόχρονα το δικό τους προσωπικό στυλ.

Social Media, ραντεβού και «icks»

Η Gen Z είναι τόσο single όσο ποτέ, με το 63% να παραδέχεται ότι δεν βρίσκεται σε σχέση. Μπορεί να μην προσπαθούν να το αλλάξουν αυτό σύντομα, με την top προτεραιότητά τους για το 2024 να είναι «η ενδυνάμωση των τωρινών τους σχέσεων».

Μετά τη συνάντηση με κάποιον νέο πρόσωπο, το 28% των Gen Zs κάνει την πρώτη κίνηση ανταλλάσσοντας Instagram σε αντίθεση με την ανταλλαγή αριθμών τηλεφώνου.

Το κορυφαίο «ick» σε όλες τις χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν το «μάσημα με το στόμα ανοιχτό». Τα υπόλοιπα είχαν ως εξής:

  • Κακή αίσθηση του χιούμορ
  • Βρώμικα νύχια
  • Μωρουδίστικη φωνή
  • Όταν ακολουθεί τον πρώην τους στα social

Όταν ρωτήθηκαν για το τι εκτιμούν περισσότερο στους φίλους τους, η κορυφαία απάντηση ήταν: «Μπορώ να τους πω τα πάντα», ακολουθούμενη από «με καταλαβαίνουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον».

Lifestyle, φαγητό και αυτοβελτίωση

Το επόμενο έτος θα δει πολλούς της Gen Z να προσανατολίζονται στη βελτίωση και την ανάπτυξη του εαυτού τους με 1 στους 3 να λέει ότι ο καλύτερος τρόπος για να γίνει κανείς πλούσιος είναι μέσω κάποιας μορφής αυτοαπασχόλησης.

Οι τρεις βασικές προτεραιότητες της Gen Z για το 2024 είναι να παραμείνουν υγιείς, να γυμνάζονται τακτικά, να τρώνε υγιεινά, να ακολουθήσουν μια νέα επαγγελματική πορεία και να ταξιδέψουν.

Η Gen Z ενδιαφέρεται να δοκιμάσει νέα φαγητά, με το 45% να λέει ότι ενδιαφέρεται να καταναλώνει vegan προϊόντα και το 42% να λέει ότι ενδιαφέρεται να δοκιμάσει κρέας φυτικής προέλευσης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ