Τεχνολογια - Επιστημη

Η Meta εγκαινιάζει συνδρομητική υπηρεσία εικονικής πραγματικότητας

Μπαίνει στον «πόλεμο» με την Apple

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Virtual Reality
Virtual Reality © Unsplash

Η Meta εγκαινιάζει συνδρομητική υπηρεσία εικονικής πραγματικότητας - Μπαίνει στον «πόλεμο» με την Apple

Η Meta έχει ξεκινήσει μια συνδρομητική υπηρεσία εικονικής πραγματικότητας (VR), καθώς προσπαθεί να καταστήσει αυτό το τμήμα της επιχείρησής του κερδοφόρο. Η Meta ξεκαθάρισε, βέβαια, ότι οι χρήστες που πληρώνουν θα έχουν πρόσβαση σε δύο νέα παιχνίδια το μήνα.

Για τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, η Meta κατέγραψε ζημίες ύψους 4 δισ. δολαρίων (3,1 δισ. λίρες) στην VR υπηρεσία της.

Η Meta αντιμετωπίζει τον ανταγωνισμό από επιχειρήσεις όπως ο τεχνολογικός γίγαντας Apple, ο οποίος παρουσίασε το πολυαναμενόμενο headset μικτής πραγματικότητας αυτό το μήνα.

Τη Δευτέρα, η εταιρεία δήλωσε ότι η υπηρεσία Meta Quest+, η οποία κοστίζει 7,99 δολάρια το μήνα ή 59,99 δολάρια για ετήσια συνδρομή, είναι συμβατή με τα ακουστικά Quest 2, Quest Pro και τα επερχόμενα ακουστικά Quest 3.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Meta παρουσίασε διάφορα φιλόδοξα έργα τεχνητής νοημοσύνης και ο Ζούκερμπεργκ περιέγραψε την τεχνητή νοημοσύνη ως «το κλειδί για το ξεκλείδωμα του metaverse».

Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη ύψους 5,7 δισ. δολαρίων για τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους, ξεπερνώντας τις προσδοκίες της αγοράς.

Ωστόσο, το τμήμα της Reality Labs, το οποίο παράγει ακουστικά VR και άλλα προϊόντα, ανέφερε καθαρές ζημίες ύψους 4 δισ. δολαρίων για την περίοδο αυτή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ