Τεχνολογια - Επιστημη

Vision Pro, η νέα συσκευή διπλής πραγματικότητας της Apple

Πότε θα κυκλοφορήσει και πόσο θα κοστίζει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
apple

Vision Pro, η νέα συσκευή διπλής πραγματικότητας της Apple - Πότε θα κυκλοφορήσει και πόσο θα κοστίζει

Η Apple παρουσίασε ένα πολυαναμενόμενο headset επαυξημένης πραγματικότητας, το Apple Vision Pro, στο πρώτο της μεγάλο launch προϊόντων εδώ και σχεδόν μια δεκαετία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Tim Cook δήλωσε ότι το νέο headset «συνδυάζει άψογα τον πραγματικό και τον εικονικό κόσμο».

Η εταιρεία τεχνολογίας ανακοίνωσε επίσης το τελευταίο λειτουργικό σύστημα iPhone, καθώς και ενημερώσεις για το MacBook Air.

Το headset έχει διάρκεια ζωής μπαταρίας δύο ωρών, κοστίζει 3.499 δολάρια και θα κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου έτους στις ΗΠΑ.

Το κόστος είναι σημαντικά υψηλότερο από τα αντίστοιχα προϊόντα εικονικής πραγματικότητας που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά. Την περασμένη εβδομάδα η Meta ανακοίνωσε το Quest - το οποίο κοστίζει 449 δολάρια.

Η Apple είπε ελάχιστα για τη γενεσιουργό τεχνητή νοημοσύνη - τη φημισμένη τεχνολογία που αποτελεί θέμα συζήτησης στη Silicon Valley.

Η τιμή της μετοχής της εταιρείας μειώθηκε ελαφρώς κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης, που έγινε σε ένα συνέδριο προγραμματιστών στο Apple Park, την έδρα της εταιρείας, στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ