Τεχνολογια - Επιστημη

Αγοραπωλησίες μαύρων και βασανιστήρια - Η Google αφαίρεσε από το Play Store «παιχνίδι» με δούλους

Είχε γίνει download ήδη χίλιες φορές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αγοραπωλησίες μαύρων και βασανιστήρια - Η Google αφαίρεσε από το Play Store «παιχνίδι» με δούλους

Google: Αφαίρεσε από το Play Store της παιχνίδι με δούλους - Είχε γίνει download ήδη χίλιες φορές

Η Google αφαίρεσε ένα εξαιρετικά αμφιλεγόμενο παιχνίδι με την ονομασία Slavery Simulator από το app store της, αφού προκάλεσε οργή στη Βραζιλία.

Η εφαρμογή, η οποία επέτρεπε στους παίκτες να «αγοράζουν και να πωλούν» μαύρους χαρακτήρες, κυκλοφόρησε από την Magnus Games στις 20 Απριλίου.

Το παιχνίδι έγινε download περισσότερες από 1.000 φορές πριν αφαιρεθεί την Τετάρτη, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η Βραζιλία είναι μια χώρα που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει την κληρονομιά της δουλείας, η οποία καταργήθηκε μόλις το 1888.

Στην περιγραφή του παιχνιδιού, ο προγραμματιστής καυχιόταν ότι οι χρήστες μπορούσαν να «ανταλλάσσουν, να αγοράζουν και να πωλούν σκλάβους». Επίσης, επέτρεπε στους παίκτες να επιβάλλουν διάφορες μορφές βασανιστηρίων σε μαύρους χαρακτήρες.

Σύμφωνα με τις εικόνες του παιχνιδιού, οι χρήστες είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν είτε να απελευθερώσουν τους υπόδουλους χαρακτήρες είτε «να χρησιμοποιήσουν τους σκλάβους για τον δικό τους πλουτισμό. Αποτρέψτε την κατάργηση της δουλείας και συσσωρεύστε πλούτο».

Κατά τη στιγμή της αφαίρεσής του, το παιχνίδι είχε βαθμολογία τέσσερα στα πέντε αστέρια, με μία κριτική να γράφει: «Υπέροχο παιχνίδι για να περάσει η ώρα. Αλλά νομίζω ότι του έλειπαν περισσότερες επιλογές βασανιστηρίων».

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη Βραζιλία εξέφρασαν την οργή τους για το παιχνίδι, ενώ αρκετοί επιφανείς πολιτικοί κάλεσαν τους αξιωματούχους να θέσουν μεγαλύτερους ελέγχους στις εταιρείες τεχνολογίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ