Τεχνολογια - Επιστημη

Λίντα Γιακαρίνο: Η νέα CEO του Twitter που θα το μεταμορφώσει σε «εφαρμογή για τα πάντα»

Επισημοποιήθηκε η απόφαση του Έλον Μασκ για την επόμενη ημέρα της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Λίντα Γιακαρίνο νέα CEO του Twitter με ανακοίνωση του Έλον Μασκ - Πώς διαμορφώνονται πλέον οι ρόλοι στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο Έλον Μασκ όρισε τη Λίντα Γιακαρίνο ως νέα διευθύνουσα σύμβουλο του Twitter © Santiago Felipe/Getty Images

Η Λίντα Γιακαρίνο νέα CEO του Twitter με ανακοίνωση του Έλον Μασκ - Πώς διαμορφώνονται πλέον οι ρόλοι στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Έλον Μασκ όρισε τη Λίντα Γιακαρίνο ως νέα διευθύνουσα σύμβουλο του Twitter, αν και ο ίδιος θα συνεχίσει να έχει ανώτερο ρόλο στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Λίντα Γιακαρίνο θα αναλάβει τη θέση του CEO της εταιρίας από τον δισεκατομμυριούχο, ο οποίος έχει αποδειχθεί αμφιλεγόμενος και απρόβλεπτος στον ρόλο από τότε που εξαγόρασε την εταιρεία έναντι 44 δισ. δολαρίων τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο Μασκ δήλωσε ότι θα συνεχίσει να διαδραματίζει εξέχοντα ρόλο στο Twitter, γράφοντας στην πλατφόρμα ότι η Γιακαρίνο θα επικεντρωθεί στις επιχειρηματικές δραστηριότητες, ενώ εκείνος θα αφοσιωθεί στον σχεδιασμό προϊόντων και τις νέες τεχνολογίες. Πριν επιβεβαιώσει το διορισμό της Γιακαρίνο, ο Μασκ είχε επίσης αναρτήσει στο Twitter την πληροφορία ότι θα γίνει εκτελεστικός πρόεδρος.

Ο Μασκ πρόσθεσε την Παρασκευή ότι ανυπομονεί να συνεργαστεί με τη Γιακαρίνο για τη μετατροπή του Twitter σε X, την «εφαρμογή για τα πάντα», ακολουθώντας το μοντέλο του πολύπλευρου WeChat της Κίνας.

Η επιβεβαίωση του Έλον Μασκ και ο νέος ρόλος της Λίντα Γιακαρίνο

Ο Μασκ είχε δηλώσει τον Δεκέμβριο ότι θα παραιτηθεί από διευθύνων σύμβουλος μόλις βρει κάποιον «αρκετά ανόητο για να αναλάβει τη δουλειά».

Επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι η αναμονή τελείωσε, γράφοντας στο Twitter: «Με ενθουσιασμό ανακοινώνω ότι προσέλαβα έναν νέο CEO για το X/Twitter. Θα ξεκινήσει σε ~ 6 εβδομάδες!»

Ο Μασκ δεν κατονόμασε τη Γιακαρίνο στην αρχική ανάρτηση, αλλά την Παρασκευή η NBCUniversal, ο όμιλος ψυχαγωγίας πίσω από το τηλεοπτικό δίκτυο NBC και το κινηματογραφικό στούντιο Universal, ανακοίνωσε ότι η Γιακαρίνο είχε εγκαταλείψει την επιχείρηση χωρίς να αποκαλύψει τον επόμενο επαγγελματικό προορισμό της.

Η επιβεβαίωση του Μασκ ήρθε αμέσως μετά.

Η Λίντα Γιακαρίνο, πρόεδρος παγκόσμιων διαφημίσεων και συνεργασιών στον όμιλο NBCU, στον οποίο εργάστηκε για περισσότερο από μία δεκαετία, είναι από τα στελέχη που πιστώνονται την αναζήτηση καλύτερων τρόπων για τη μέτρηση της αποτελεσματικότητας των διαφημίσεων.

Από τη μέχρι πρότινος θέση της, είχε κομβικό ρόλο στο λανσάρισμα της υπηρεσίας streaming Peacock, που στηρίζεται σε διαφημίσεις.

(Με πληροφορίες του Guardian)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ