Τεχνολογια - Επιστημη

Μπιλ Γκέιτς: Το ChatGPT θα αλλάξει τον κόσμο μας για πάντα

Η Μicrosoft έχει ήδη επενδύσει 10 δισ. δολάρια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μπιλ Γκέιτς δηλώνει αισιόδοξος για το μέλλον της Ανθρωπότητας
Ο Μπιλ Γκέιτς δηλώνει αισιόδοξος για το μέλλον της Ανθρωπότητας © EPA

Μπιλ Γκέιτς: Το ChatGPT θα αλλάξει τον κόσμο μας για πάντα

Για το ChatGPT, το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της OpenAI που έχει προκαλέσει παγκόσμια «φρενίτιδα» μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Μπιλ Γκέιτς. Πιο συγκεκριμένα, ο συνιδρυτής της Microsoft Corporation, δήλωσε ότι οι δυνατότητες του chatbot αναμένεται να αλλάξουν τον κόσμο, όπως τον ξέραμε.

«Μέχρι τώρα, η τεχνητή νοημοσύνη μπορούσε να διαβάζει και να γράφει, αλλά δεν μπορούσε να κατανοήσει το περιεχόμενο. Τα νέα προγράμματα όπως το ChatGPT θα κάνουν πολλές δουλειές γραφείου πιο αποτελεσματικές, βοηθώντας στη σύνταξη τιμολογίων ή επιστολών. Αυτό θα αλλάξει τον κόσμο μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκέιτς στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Eπένδυση στην OpenAI

Η OpenAI έγινε ευρέως γνωστή τον Νοέμβριο, λανσάροντας το ChatGPT, ένα σύστημα AI, το οποίο μπορεί να απαντά σε ερωτήσεις και να παράγει κείμενο με φυσικό τόνο. Η Microsoft από την πλευρά της πιστεύει ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί σύντομα να αποκτήσει πολύ μεγαλύτερη αξία στον κόσμο της τεχνολογίας.

«Αυτά τα μοντέλα ΑΙ θα αλλάξουν το τρόπο με τον οποίο ο κόσμος αλληλεπιδρά με τους υπολογιστές», δήλωσε στους Financial Times ο επικεφαλής πλατφορμών ΑΙ της Microsoft, Έρικ Μπόιντ, αναφερόμενος στο σενάριο να «συνομιλούμε» με υπολογιστές ως μέρος της καθημερινότητάς μας.

Η συμφωνία της Microsoft και της OpenAI, η αξία της οποίας δεν κοινοποιήθηκε, έχει στόχο την επιτάχυνση των καινοτομιών στην τεχνητή νοημοσύνη και τη διευκόλυνση της εισόδου των ανεπτυγμένων τεχνολογιών στην αγορά. Επίσης, ένας ακόμη σημαντικός στόχος είναι η ανάπτυξη υπερυπολογιστών σε μεγάλη κλίμακα και η δημιουργία εμπειριών με βάση την τεχνητή νοημοσύνη. Σημειώνεται ότι η Microsoft έχει ήδη επενδύσει στο παρελθόν στην OpenAI για την αξιοποίηση ορισμένων προϊόντων της, όπως το μοντέλο παραγωγής κειμένου GPT-3 και το σύστημα παραγωγής εικόνων Dall-E 2.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ